אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הממשלה הקטינה את התחייבות השקעתה בקרנות המנוף

הממשלה הקטינה את התחייבות השקעתה בקרנות המנוף

מהמכרז שפרסם האוצר עולה כי היקף ההשקעה של הממשלה בשתי הקרנות יירד ב־200 מיליון שקל. בקרן הראשונה תשקיע המדינה 500 מיליון שקל, ובשנייה 300 מיליון שקל בלבד

10.02.2009, 08:08 | הדר רז

הממשלה הקטינה את היקף התחייבות ההשקעה שלה בקרנות המנוף - כך עולה ממכרז קרנות המנוף שפורסם בתחילת השבוע על ידי משרד האוצר. בהתאם לתנאי המכרז, השקעת הממשלה בקרן הראשונה תהיה בהיקף של 500 מיליון שקל במקום 600 מיליון שקל – כפי שנאמר בעבר, והשקעתה בקרן המנוף השנייה תסתכם ב־300 מיליון שקל במקום ב־400 מיליון שקל. גורמים במשרד האוצר הסבירו כי סכום ההשקעה הורד כי לא רצו ליצור קרנות גדולות מדי.

במסמכים מוקדמים צוין כי התחייבות ההשקעה של הקרן הראשונה תנוע בטווח של 600–400 מיליון שקל, ובקרן השנייה בטווח של 400–200 מיליון שקל. עם זאת, בשוק ההון ציפו שההתחייבות הממשלתית תהיה סביב הרף העליון.

"קרנות מנוף" הן קרנות השקעה משותפות לממשלה ולגופים המוסדיים בתחום החיסכון הפנסיוני. הקרנות אמורות לספק אלטרנטיבה לאשראי הבנקאי ולסייע בהסדרי חוב של חברות ישראליות. במסגרת קרנות המנוף תשקיע המדינה עד 5 מיליארד שקל כנגד השקעה של הגופים המוסדיים באותן קרנות.

בשלוש השנים הראשונות ייהנו הקבוצות שיזכו במכרז מדמי ניהול של 1% מסך כל התחייבויות ההשקעה שלהם בקרן. בשנים שלאחר מכן יפחתו דמי הניהול ל־0.5% מסך כל ההון המנוהל על ידי הקרן. עם זאת, לפי תנאי המכרז, הקרן צריכה להשקיע 20% מסכום ההתחייבות בשנה הראשונה להקמתה, 45% מהתחייבויות ההשקעה יושקעו בשנתיים הראשונות ו־80% מההתחייבויות יושקעו בתוך שלוש שנים מאז הקמתה. במקרה שמנהל הקרן לא יעמוד בהיקף ההשקעות הנדרש יפחתו דמי הניהול שישולמו לו בשנה העוקבת, או שתקוצר תקופת ההשקעה.

בין הסוגיות שנותרו לא פתורות ניצבת השאלה האם הקרנות יהיו פטורות או חייבות במס. במכרז מצוין כי "על מנהל הקרן מוטלת האחריות המלאה לבירור כל היבטי המיסוי הנוגעים לפעילות הקרן ו/או לתשלומים למנהל הקרן ולעמידה בכל דרישות המיסוי". בין המועמדים שאמורים לגשת למכרז היו כאלה שטענו כי משרד האוצר היה צריך לטפל בסוגיה זו במסגרת הליך פנייה מקדמית (פרה־רולינג).

שש קבוצות שעברו את השלב הראשון ויכולות לגשת למכרז הן: קבוצתם של אייל גבאי, אורי יוגב ורואי מכנס; אהרון ציטרין, חן ברדיצ'ב, אורי שלו, עו"ד שלום גולדבלט ואסף גרמן; גבי פרל, מני וסרמן, רן גרודיצקי, עו"ד צורי לביא וליפא מאיר; יעקב אלינב, קותי גביש ואודי הילמן; גבי טרבלסי, גיא ועדיה, גיא זוקין וגיל גרשלר; והקבוצה בראשות פרופ' ניסים ארניה, עם ירון פיטארו, עזרא עטר, ראובן צבאג ושמואל מסנברג. המועד האחרון להגשת הצעות במכרז הוא 1 במרץ 2009, ובאוצר מציינים כי התוצאות יפורסמו ב־5 במרץ.

מנגד, הקבוצה של KCPS עם יוסי דאובר, גבי לב, שי איילון והדי בן סירא התבקשה להבהיר כמה דברים בטרם יאושר לה להשתתף במכרז.

תגיות