אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: מנכ"ל איילון ביטוח אהרון מרקוביץ' עוזב לאחר ארבע שנים

בלעדי: מנכ"ל איילון ביטוח אהרון מרקוביץ' עוזב לאחר ארבע שנים

מרקוביץ' צפוי להמשיך לכהן כדירקטור בחברות הקבוצה. באוקטובר האחרון חזר נגה רחמני, מבעלי השליטה בחברה, לשמש יו"ר פעיל לאחר שתמה תקופת האיסור על כהונתו כנושא משרה בעקבות פרשת קרטל הביטוח

15.02.2009, 07:03 | הדר רז ורחלי בינדמן

מנכ"ל חברת הביטוח איילון, אהרון מרקוביץ' (מרקו), עתיד לסיים את תפקידו לאחר כארבע שנים - כך נודע ל"כלכליסט". נסיבות עזיבתו של מרקוביץ', שעתיד להמשיך לכהן כדירקטור בחברות הקבוצה, קשורות בחזרתו של בעל השליטה בחברה נגה רחמני לתפקד כיו"ר פעיל, לאחר שהדבר נאסר עליו בשנים האחרונות בעקבות מעורבותו בפרשת קרטל הביטוח בשנות התשעים.

אהרון מרקוביץ', לשעבר מנכ"ל תאגיד הביטוח אבנר, נכנס לתפקידו כמנכ"ל חברת איילון לאחר שהיו"ר והמנכ"ל דאז, לוי רחמני, ובנו נגה ששימש משנה למנכ"ל, הורשעו בפרשת קרטל חברות הביטוח, שבמסגרתה הורשעו שש חברות ביטוח (מגדל, כלל, המגן, ציון, סהר, מנורה ואיילון) ו־11 נושאי משרה בהן בגין הסדרים כובלים.

בעקבות פשרה שהושגה בזמנו עם המפקח על הביטוח, אייל בן שלוש, לאחר שנדחה ערעורם של לוי ונגה רחמני על הרשעתם לבית המשפט העליון, הוסכם כי החל מאוקטובר 2005 לא יוכלו לכהן כנושאי משרה בחברה. האיסור על לוי רחמני נקבע לתקופה של שבע שנים, בעוד על נגה רחמני חל האיסור למשך שלוש שנים.

לאחר ההשעיה עברו בני משפחת רחמני לנהל את איילון אחזקות, החברה־אם של איילון ביטוח. לוי רחמני מונה ליו"ר ומנכ"ל החברה, ונגה רחמני מונה למשנה למנכ"ל. השניים פרשו מהניהול השוטף של איילון ביטוח, שבה מרקוביץ מונה למנכ"ל.

באוקטובר 2008, לאחר תום תקופת האיסור על כהונה כנושאי משרה בחברה, קיבל נגה רחמני את אישורו של המפקח הנוכחי על הביטוח, ידין ענתבי, להתמנות ליו"ר פעיל באיילון ביטוח במקומו של עו"ד שלמה נס. לא ברור אם נגה רחמני ימונה גם למנכ"ל במקומו של מרקוביץ'.

בתקופה האחרונה עזבו כמה בכירים את איילון, ובהם משה בנבנישתי - סמנכ"ל בחברה שהתפטר במרץ 2008, ובני שיזף - מנהל חטיבת ההשקעות שהתפטר בסוף מאי 2008 ועבר לשמש ראש אגף ביטוח חיים בחברת הפניקס.

בדצמבר האחרון הושלמה עסקה בין איילון ביטוח ובית ההשקעות פסגות, שבמסגרתה נהפכה פסגות לבעלת 20% במגן, חברה־בת של איילון ביטוח, תמורת 5 מיליון שקל. ל"כלכליסט" נודע כי בחודשים האחרונים קיימה איילון מגעים למכירתה עם כמה גופים בשוק ההון, אך אלה לא הבשילו לכדי הסכם, וכרגע המכירה לא עומדת על הפרק.

איילון אחזקות סיימה את הרבעון השלישי של 2008 עם הפסד נקי של 6.3 מיליון שקל והפסד של 27 מיליון שקל מתחילת 2008. כתוצאה מהפסדים אלה ירד הונה העצמי של החברה מתחת לדרישות ההון המינימליות שקבע המפקח על שוק ההון, והיא נדרשה לבצע השלמות הון.

תגיות