אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איך לנהל שיחת וידאו מוצלחת

איך לנהל שיחת וידאו מוצלחת

השוק הגלובלי הפך את שיחות הווידיאו לאחד מכלי העבודה החשובים והפופולריים כיום. כלכליסט מציג את דרכי התקשורת העסקית החדשות ביותר בשוק

15.02.2009, 10:26 | אורית זרובבל

הבאז סביב הווידיאו קונפרנס (ועידת הווידיאו) התחיל בשנות השמונים, אך בשל היעדר בשלות טכנולוגית השירות נותר בגדר הבטחה בלבד. כיום הוא נהנה מפס רחב, איכויות אודיו גבוהות, וידיאו ב־HD והכי חשוב - תפעול נוח. דן אנגל, מנהל מכירות אזורי בפוליקום, מדגיש גם את הפן התרבותי־פסיכולוגי של פופולריות השימוש. לדבריו, בשנים האחרונות נכנס לשוק העבודה דור חדש שגדל על שיחות וידיאו, ואינו מפחד לשבת מול המצלמה.

המערכות אמנם יקרות, אך החיסכון בעלויות הטיסות ושהיית העובדים בחו"ל מתאים לחברות גלובליות, ודאי בימי מיתון.  

 

מערכת life size של AVCOM מערכת life size של AVCOM מערכת life size של AVCOM

 

הפיתוח האחרון בתחום, המיועד בעיקר לארגונים גדולים ואמידים, הוא הטלפרזנס (TelePresence), או הצפייה מרחוק - חדרי ועידות שנבנו כדי להעניק למשתתפים תחושה של פגישה אישית, גם כשבן השיחה יושב מצדו השני של האוקיינוס. המסכים מציגים את המשתתפים בגודל טבעי ומוצבים במעין חצי גורן כדי לדמות חדר ישיבות אמיתי. איכויות הסאונד והווידיאו הגבוהות מזכירות חוויות מעולם מערכות הקולנוע הביתיות - המשתתף המדבר בצד ימין של המסך, יישמע בצד ימין של החדר. נשמע ונראה מדהים? גם המחיר. חברת AVCOM מציעה מערכות Life Size בסביבות ה־40 אלף דולר, ומחירי המערכות המקבילות של פוליקום כבר מגיעים לטווח של 150 אלף עד 600 אלף דולר. אצל HP תמצאו את Halo, המתאימה ל־16 משתתפים בעד ארבעה אתרים שונים בעולם (מ־400 אלף דולר).

מערכות משוכללות ויקרות נוספות שמחירן עשוי להגיע למאות אלפי דולרים תמצאו אצל סיסקו. בינה רזינובסקי, מנכ"לית סיסקו, מסבירה שמערכת הטלפרזנס "מאפשרת למנהלים במקומות שונים בעולם להתכנס ולקבל החלטות עסקיות מיידיות ועל בסיס יומיומי, מה שמסייע בהתייעלות הליך קבלת ההחלטות בארגון ומביא לחסכון בזמן ובכסף. מעבר לחיסכון המשמעותי בעלויות, מדובר בפיתוח ירוק וידידותי לסביבה".

דיבור חדיש

מערכת משרדית של פוליקום לשיחות וידיאו מערכת משרדית של פוליקום לשיחות וידיאו מערכת משרדית של פוליקום לשיחות וידיאו

גם לעסקים הקטנים יותר יש פתרונות תקשורת מתקדמים. לפוליקום יש מערכות בסיסיות ומספקות כמו ה־V500, המתאימה לעסקים קטנים (מ־9,000 שקל), V700, מערכת אישית למנהלים (מ־13 אלף שקל), ואף חדרי וידיאו שלמים (5,500 עד 40 אלף דולר, תלוי במספר האתרים). ACCOM, שמשווקת בארץ את מערכות LifeSize, מציעה כמה פתרונות - מערכות אישיות, מערכות לחדרי ישיבות ומערכות מרכזיות, כמו ה־Transit וה־Networker (6,500 עד 14 אלף דולר), המוצעת גם במסלול ליסינג תפעולי (מ־280 דולר לחודש). ואילו נאוטק, המשווקת את מוצרי AETHRA, מציעה פתרונות בטווח שבין 5,000 ל־12 אלף דולר.

אך מה עושים כשמגיעים הביתה ועדיין רוצים לשמור על קשר חזותי עם העולם, בלי להוציא עשרות אלפי דולרים? כמעט כל מחשב נייד, לרבות נטבוקים ב־2,000 שקל, מצויד היום במצלמת רשת של לפחות 1.3 מגה־פיקסל. למחשב השולחני שלכם תוכלו להוסיף רשימה ארוכה של מסכים המצוידים בערכת תקשורת הכוללת מצלמת אינטרנט, מיקרופון ורמקולים, כמו W2271TC של LG, עם מצלמת 2.0 מגה־פיקסל מתכווננת (1,290 שקל), 2217Pwc של AOC (999 שקל) או w2228h של HP (1,399 שקל), שלושתם בגודל 22 אינץ'.  

vx 500 של מיקרוסופט vx 500 של מיקרוסופט vx 500 של מיקרוסופט

למרות המסכים המשולבים, רכישת מצלמת אינטרנט כאביזר נפרד אינה נחלת ההיסטוריה. מי שמחפש איכות תמונה וסאונד גבוהים או תוכנות מתקדמות יעדיף מצלמות נפרדות כמו QuickCam Sphere AF (800 שקל), המכסה טווח רחב ועוקבת אחר כל תנועה שתעשו בחדר, או QuickCam Pro 9000, בעלת איכות וידיאו מצוינת ברזולוציה של 1,600 על 1,200 (549 שקל), שתיהן של לוג'יטק. אופציות זולות יותר אפשר למצוא אצל מיקרוסופט: LifeCam VX-5000 (249 שקל), הכוללת תושבת המתאימה לכל מחשב, LifeCam VX-5500 הקלה והגמישה (299 שקל) או ה־LifeCam Show הזעירה (350 שקל).

שחקנית חדשה יחסית במגרש היא HP, שיצאה עם כמה מצלמות, בהן Elite Autofocus Webcam (525 שקל) המסיבית, בעלת כפתורי קיצור נוחים. אבל הכי מדליקה היא Minoru 3D Webcam של NOVO, מצלמת תלת־ממד חייזרית וכתומה, שבה למעשה שתי עיניות שהמרחק ביניהן זהה למרחק בין העיניים, מה שיוצר את אפקט התלת־ממד. המצלמה תומכת בכל יישומי הצ'ט ודורשת שימוש במשקפי תלת־ממד (100 דולר באתר

www.minoru3d.com).

דברו חופשי

לצד החומרה מתקיים עולם עשיר של תוכנה, רובה חינמית. המוכרת והמצליחה ביותר היא סקייפ, המאפשרת גם שיחות ועידה של עד חמישה משתתפים. אליה ואל המסנג'ר וה־ICQ הוותיקות הצטרפה לאחרונה גם גוגל צ'ט, הפועלת משירות הדואר של ענקית החיפוש ומאגדת את אנשי הקשר של המשתמש, מה שהופך את השימוש בה לזמין יותר. מה שכן, היא עדיין לוקה במחלות ילדות. תוכנת וידיאו צ'ט חינמית מסקרנת היא ooVoo הישראלית (www.oovoo.co.il), המאפשרת שיחות וידיאו של עד שישה משתתפים באיכות וידיאו ואודיו גבוהות ומציעה שפע של כלים שימושיים, כמו הקלטת וידיאו ללא הגבלה. הגרסה החדשה שלה מאפשרת ניהול שיחות וידיאו דרך דפדפן האינטרנט ללא התקנת תוכנה.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
תגובה מזלזלת ל 2 הפתטי
ל2 (מן הסתם מתחרה מתוסכל...): כדי לבדוק אותך פשוט נכנסתי לאתר press-cast.com וראה זה פלא! רשימה ארוכה מאד ומרשימה - גם אם כנראה חלקית- של חברות, כנסים וגופים מכל קצות המשק שהשתמשו בפרסקאסט רק בחודשים האחרונים! מנתניהו, דרך תמיר פישמן ועד מכון החלל ויקבי רמת הגולן. מתברר שמישהו כאן נתקע עם שירות מיושן יקר ומיותר- וזה לא אני... הלא כך, 2 ?! ובפרפראזה על הלהיט- "אוי, שרונה"...
שכן של עמוס  |  15.02.09
1.
הטובה מכולן- וכחול לבן!
שכחת בבית את השיטה החדשה והיעילה והזולה מכולן: "presscast", שהומצאה ומשווקת בארץ ע"י סיגל אביטן וגדי סוקניק. מצלמת טלוויזיה (באיכות שידור!) משדרת כל אירוע, בכל היקף, למחשבים בארץ או בעולם והצופים מגיבים און-ליין בצ'אט ומנהלים שיחה ישירה עם הדובר\ים. וכל החבילה במחיר מגוחך! שום מכשיר מהנ"ל לא מתקרב לקרסולי השיטה הזו.
עמוס מימון , תל אביב  |  15.02.09