אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התנועה לאיכות השלטון: לבחון שוב את סגירת התיק נגד השופטת דליה מארק-הורנצ'יק צילום: shutterstock

התנועה לאיכות השלטון: לבחון שוב את סגירת התיק נגד השופטת דליה מארק-הורנצ'יק

לטענת התנועה סגירת התיק כנגד השופטת אינה שיוויונית ויוצרת את התחושה כי "נושאי משרה שיפוטית נהנים ממעמד רם מזה של העם"

15.02.2009, 15:48 | איתי הר אור

התנועה לאיכות השלטון פנתה היום (א') ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה כי ישקול שוב את החלטתו בדבר סגירת תיק החקירה שנפתח בעניינה של השופטת דליה מארק-הורנצ'יק, מבלי שזו הכירה באחריות פלילית למעשיה. לטענת התנועה, ההחלטה לסגור את תיק החקירה נגד השופטת התקבלה תוך "מראית עין של היעדר שוויון בעיני הציבור ושל אכיפה בררנית וכן יצירת תחושה כי נושאי משרה שיפוטית נהנים ממעמד רם מזה של העם וזוכים לדין שונה מזה של אזרח מן השורה".

לפני מספר חודשים פורסם כי בעקבות חקירה סמויה שהחלה לפני כשנתיים, הוחלט על העמדתה לדין של שופטת בית-המשפט השלום בתל-אביב, דליה מארק-הורנצ'יק, בגין עבירות של מרמה והפרת אמונים ושימוש לרעה בכוח המשרה. היועץ בדק חשד לפיו עו"ד גד פרנקל נתן לשופטת טובות הנאה, בין היתר מכירת דירה לשופטת במחיר מופחת, בתמורה למינויו כמגשר וכונס נכסים בתיקים שהתנהלו מולה.

אלא שבהודעת משרד המשפטים מיום רביעי בשבוע שעבר, על רקע מצבה הרפואי של השופטת, לאור הודעתה על פרישתה מכס השיפוט, מתוך נטילת אחריות להתנהלותה, ובהתחשב באופי החשדות נגדה כפי שהתגבשו בסופו של ההליך – הוחלט על סגירת תיק החקירה בעניינה.

"לאור החשיבות הרבה ביצירת מראית עין של שוויוניות וצדק בקבלת החלטות בדבר סגירת תיקי חקירה בשל היעדר עניין לציבור" מבקשת התנועה מידע לגבי סגירת תיקים בנסיבות דומות. בין היתר, מבקשת התנועה לדעת כמה תיקי חקירה נסגרו במהלך שלוש השנים האחרונות בשל מצבו הרפואי של הנחקר ואיזה עניין רפואי נהוג לראות כמצב רפואי המצדיק את סגירת תיק החקירה.

לטענת התנועה, אם ההחלטה בדבר סגירת תיק החקירה בעניינה של השופטת התקבלה תוך חריגה ממדיניותה הרגילה של התביעה במקרים דומים, יש בכך משום יצירת מראית עין של חוסר שוויון ושל אכיפה בררנית.

בתנועה מוסיפים כי הדברים מקבלים משנה תוקף, לאחר שתיק החקירה נסגר "מבלי שהכירה השופטת באחריותה הפלילית לכאורה, כפי העולה מפרסומים בתקשורת". בתנועה מציינים כי אם יתברר שההחלטה לסגור את התיק אכן התקבלה בניגוד למדיניות הכללית של התביעה ומבלי שהכירה באחריות הפלילית למעשיה, על היוהמ"ש לשקול מחדש את החלטתו בשל חובת התובע להפעיל את שיקול דעתו מתוך שוויון וללא אפליה".

פרקליטי השופטת מארק-הורנצ'יק, עוה"ד יהודה וינשטיין ופרופ' קנת מן, מסרו ל"כלכליסט": "החלטת היועץ המשפטי לממשלה על סגירת תיק החקירה סומכת על אדני הראיות, ועולה בקנה אחד עם האינטרס הציבורי. כב' השופטת מארק-הורנצ'יק "לא הכירה באחריות פלילית למעשיה", כלשון מכתב התנועה לאיכות השלטון, מן הטעם הפשוט שלא נפל בהתנהגותה כל פגם פלילי". 

תגיות