אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: מסתמן כי רק שתי חברות ליסינג ייגשו למכרז צה"ל צילום: עמית שעל

בלעדי: מסתמן כי רק שתי חברות ליסינג ייגשו למכרז צה"ל

מבדיקת "כלכליסט" עולה שאלדן ושלמה SIXT הן שתי החברות הבכירות היחידות שמתעניינות במכרז השכרת הרכב החדש של צה"ל, שייסגר היום. שאר החברות הבולטות ויתרו על ההשתתפות בשל כדאיות כלכלית נמוכה

17.02.2009, 06:58 | ליאור גוטמן ותומר הדר

צי ההשכרה המיועד של צה"ל זוחל בעלייה: מסתמן כי רק שתי חברות ליסינג בכירות ייגשו היום למכרז השכרת הרכב החדש של צה"ל - כך עולה מבדיקת "כלכליסט". אלדן ושלמה SIXT הן שתי החברות הבכירות היחידות שמביעות עניין באספקת מכוניות לכוחות הביטחון, בעוד שאר החברות הבולטות במשק, כגון AVIS, הרץ ובאדג'ט, כבר הודיעו על כוונתן לוותר על ההשתתפות במכרז. הסיבה הרשמית להיעדרות: כדאיות כלכלית נמוכה.

מדובר בצי שימנה כ־2,500 מכוניות, ויכלול כ־1,500 מכוניות שמצוידות במנוע בנפח 1.4 ליטרים, כ־400 מכוניות שמצוידות במנוע בנפח 1.6 ליטרים והשאר הן מכוניות למשפחות מרובות ילדים שבהן מותקנים שבעה מושבים. תקופת ההשכרה היא עד 12 חודשים.

ב־2006 יצא לדרכו מכרז הליסינג הראשון של צה"ל שבו זכו אלבר ושלמה SIXT (לשעבר ניו קופל). כוחות הביטחון קיבלו כ־7,000 מכוניות בסך הכל, וחלק נכבד מהן שימשו כרכב השירות של קציני צה"ל מדרגת רב־סרן ועד תת־אלוף. על פי ההערכות, עם המעבר לחכירת צי רכב חסך משרד הביטחון יותר מ־40 מיליון שקל.

בינואר האחרון היה אמור לצאת מכרז הליסינג השני לדרכו, אולם משבר האשראי הקפיא את יכולתן של חברות הליסינג לספק צי רכב כה גדול, ולכן פנו ראשי מערכת הביטחון לפתרון של שכירות לטווח ארוך. היתרון העיקרי בפתרון זה הוא היכולת להחזיר את הרכב בכל שלב בלי לשלם קנס שבירת עסקה הנלווה לכל הפסקת עסקת ליסינג, בעלות של חודש חכירה עבור כל שנת ליסינג.

דובר משרד הביטחון מסר בתגובה לידיעה: "יש לחברות רבות קושי בקבלת אשראי מהבנק, אך לא נגיע למצב שבו קצין מתלונן שאין לו רכב. בחרנו לצאת למכרז השכרה אך יש עוד פתרונות, כגון רכישת רכב".

תגיות