אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדלפת האקזיט של ונטור עלולה לחסל אותו צילום: ערן יופי כהן

הדלפת האקזיט של ונטור עלולה לחסל אותו

בכירי החברה מכחישים את מכירתה מחשש לביטול העסקה. ההערכות הן שההדלפה נתפסה על ידי הרוכשת המיועדת מדטרוניק כניסיון להעלות את המחיר של ונטור

18.02.2009, 09:25 | אסף גלעד

כל בכירי חברת ונטור (ventor) ואנשי הקרנות מכחישים נמרצות את הידיעה שלפיה תימכר החברה לענקית הציוד הרפואי מדטרוניק (medtronic) בסכום של 325 מיליון דולר. מנגד, גורם המקורב לחברה אישר בפני "כלכליסט" את דבר קיום המכירה. ההנחה היא שמדטרוניק לא ראתה בעין יפה את הדלפת העסקה לתקשורת וכי זו נתפסה על ידיה כניסיון להעלות את מחיר החברה. מכיוון שהעסקה עוד לא נחתמה ופרטיה לא נסגרו סופית, עדיין פתוחה בפני מדטרוניק האפשרות לבטלה.

היזם אבי לודומירסקי, שאינו מעורב בעסקת ונטור ושמכר לפני כחודשיים את מדיגייד הישראלית לסנט ג'וד תמורת 300 מיליון דולר, מעיד מניסיונו האישי: "התחרות בין החברות בשוק הציוד הרפואי על חברות ישראליות היא עצומה. הדרך הכמעט יחידה של ענקיות הציוד הרפואי למכור יותר היא לרכוש יותר מוצרים חדשניים להשלמת פורטפוליו המוצרים שלהן. הדלפת העסקה עשויה להעלות את קרנה של החברה הנרכשת בעיני מתחרותיה של מדטרוניק: ג'ונסון אנד ג'ונסון, סנט ג'וד ובוסטון סיינטיפיק, והן עשויות להציע הצעות נגדיות. כתוצאה מכך, עשויה הרוכשת המקורית לסגת מהצעתה".

גורם המעורב בחברה, שאישר את דבר קיום העסקה ל"כלכליסט", אומר שהיא אמורה להיסגר בתוך כמה ימים. האקזיט של ונטור נחשב למוקדם מדי - החברה הוקמה ב־2005 ועדיין לא הוציאה מוצר לשוק. המוצר שלה, שסתום ללב קל להתקנה שחוסך ניתוח לב פתוח, נמצא בשלב הניסוי בבני אדם, לאחר שעבר בהצלחה ניסוי בחזירים. את הניסויים מבצעת החברה בימים אלה בבתי חולים באירופה, וכמה מהם עברו בהצלחה. עם זאת, החברה טרם עברה את השלב הקריטי של ניסויי ה"ציר" (Pivotal) וטרם קיבלה אישורי הפצה באירופה (CA) או בארצות הברית (FDA).

לפי גורם המקורב לחברה, ונטור, שממוקמת בנתניה, אמורה להימכר במחיר שינוע בין 300 ל־325 מיליון דולר. את החברה ייסדו ד"ר גיא איזקיאל ופרופ' אהוד שוומנטל, רופא מבית החולים תל השומר, עם יו"ר ומייסד סינרון שמעון אקהויז. עד כה הושקעו בחברה 20 מיליון דולר בלבד. אם אכן תתממש העסקה, יגרפו יחדיו קרנות ההון סיכון פועלים־מדיקה ופיטנגו כ־125 מיליון דולר, ויותר ממחצית סכום זה ילך לפיטנגו.

שארית הסכום, כ־200 מיליון דולר, יחולק בין שמעון אקהויז, המייסדים אהוד שוומנטל ורפי בנארי, ומשקיעים פרטיים נוספים. מדטרוניק השקיעה בונטור בשנה שעברה, ואוחזת לפני המכירה בנתח של 10% מהחברה.

תגיות