אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צפי לגידול מרשים במימון האיסלאמי צילום: בלומברג

צפי לגידול מרשים במימון האיסלאמי

יו"ר מחלקת העניינים הכלכליים במרכז הפיננסי העולמי של דובאי קרא למדינות המפרץ לעשות שימוש גובר במימון האיסלאמי בכדי לממן את הגירעון בתקציביהן

19.02.2009, 23:44 | דורון פסקין וגיל פיילר
בנקאים באזור המפרץ מעריכים כי שווי המימון האיסלאמי יזנק במהלך חמש השנים הקרובות לכ-3.5 טריליון בהשוואה לכ-840 מיליארד דולר כיום. ד"ר נאסר א-סעידי, יו"ר מחלקת העניינים הכלכליים במרכז הפיננסי העולמי של דובאי, קרא לממשלות שש מדינות המפרץ הערביות לעשות שימוש גובר במימון האיסלאמי ובייחוד בסכוכ (אגרות חוב אסלאמיות) בכדי לממן את הגירעון בתקציביהן. הוא העריך כי הגרעון במאזן השוטף של מדינות המפרץ נע כיום בין 50 ל-75 מיליארד דולר.

א-סעידי אמר את הדברים במהלך כנס שנערך בדובאי, והדגיש כי המשבר הפיננסי העולמי הציב שאלות רבות לגבי מעמדה של הבנקאות הקונבנציונאלית. לפיכך, קבע א-סעידי "זוהי הזדמנות היסטורית" לשלב את המגוון הרחב של מוצרי הבנקאות האסלאמית עם מערכת הבנקאות הקונבנציונאלית.

לפי הכלכלן הבכיר, הדרך הטובה ביותר לממן פרויקטי תשתית גדולים דוגמת בניית נמלי ים, התפלת מים ופרויקטים ציבוריים נוספים היא באמצעות סכוכ. "דרך זו יוצרת יותר אחריות ויותר שקיפות", הדגיש א-סעידי.

בכנס נמסר כי נכסי המימון האיסלאמי העולמי נאמדו בסוף 2007 בכ-730 מיליארד דולר לעומת כ-530 מיליארד דולר בסוף 2006. מתוך סכום זה נכסי הסכוכ מהווים 11% - 12%.

גיל פיילר הוא מנכ"ל אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) ודורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר www.infoprod.co.il

תגיות