אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התמ"ת מתריע: זהירות - ספאם טלפוני לפניך צילום: סי די בנק

התמ"ת מתריע: זהירות - ספאם טלפוני לפניך

הממונה על הגנת הצרכן מזהיר את הציבור מפני חברות המחייגות לצרכנים ומנתקות לאחר צלצול אחד, מתוך כוונה למשוך את הצרכן להתקשר בחזרה ועל ידי כך לעקוף את חוק הספאם

22.02.2009, 22:32 | אורנה יפת
הממונה על הגנת הצרכן במשרד התמ"ת, יצחק קמחי, מבקש להזהיר את הציבור מחברות המחייגות באופן אוטומטי לצרכנים רבים ומנתקות את השיחה לאחר צלצול אחד, לפני שהצרכן הספיק לענות. חברות אלו מסתמכות על כך שהצרכנים יחזירו חיוג, על חשבונם.

קמחי מציין כי, צרכן המחייג חזרה לחברה מגיע למזכירה אלקטרונית המודה לו על שחזר למספר שחוייג ומבטיחה לו מתנה לאחר שישאיר את פרטי הטלפון שלו ויחזרו אליו. לאחר מכן חוזרים לצרכן מוקדנים ומבקשים מהצרכן את מספר כרטיס האשראי לתשלום, רק עבור דמי המשלוח, לדבריהם, ולא עבור המתנה.

"חוק הספאם", שנכנס לתוקף בדצמבר 2008 אוסר על משלוח מסרים שיווקיים או פרסומיים במישרין לצרכנים במערכת חיוג אוטומטי בלא קבלת הסכמתם המפורשת, אולם כאשר הצרכן פונה ומוסר את פרטיו ומאפשר להתקשר אליו נעקף האיסור הקבוע בחוק הספאם.

הממונה על הגנת הצרכן מדגיש כי "על מתנות לא צריך לשלם ואם קבלת המתנה כרוכה בתשלום, אין מדובר במתנה - אלא במכירת מוצר ויש לציין את מחירו הכולל של המוצר כולל דמי הובלתו כנדרש בחוק הגנת הצרכן, אחרת מדובר בעבירה על החוק".

בתמ"ת מזהירים את הצרכנים מלמסור את הפרטים האישיים ואת מספר כרטיס האשראי לגורם שאינו מוכר או שניתן לסמוך עליו שלא יעביר את המידע לאחרים או יעשה בו שימוש לרעה.

תגיות

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
חוק הספאם
עם כל הכבוד למשרד התמ"ת אין כאן שום עקיפה של חוק הספאם, כי על פי החוק מי שפונה אליך בהודעה מוקלטת חייב להשאיר את פרטיו באופן שאתה כצרכן תוכל לבחור שלא יתקשרו אלי, וכידוע כשאתה חוזר למספר עונה מוקד טלפוני שמציג את החברה בשם כללי, כחברה ארצית (בלי לציין היכן החברה יושבת בארץ או מה כתובתה). כשאתה שואל לפרטים - מתחמקים ממך באלגנטיות ורק אם אתה מעוניין במוצר - חוזר אליך איש שיווק נוסף ולאחריו איש מבית העסק המפרסם. כל מה שצריך זה להשיג את שם החברה ולתבוע!!!!!
חיה , רמת גן  |  22.03.09
21.
יש לציבור עניין במניעת הטרדה המונית!
מה שנעשה כאן זה בפירוש עבירה פלילית (הטרדה במתקן תקשורת) בהיקף גדול כאשר עצם ההיקף והתגובה על שיחה חוזרת מצביעים על הכוונה הפלילית. לצלצל ולנתק באופן מכוון זאת הטרדה שנועדה להפריע למהלך החיים התקין של מי שצלצלו לו בטלפון. ברור שהכוונה היא להטריד את הנמען על ידי הפעלת רעש בתוך המתחם הפרטי שלו ובאופן שיגרום לו להפסיק כל פעולה שהוא עוסק בה ולפנות לטיפול במה שנחזה כהתקשרות לצורך קיום שיחה (אם כך זאת גם עבירה של קבלת דבר במרמה). ברור גם שזה נעשה בהיקף נרחב. ולרובנו ברור שמקומו של מי שפועל כך כדי להתפרנס הוא במעשיהו. אם המשטרה אינה פועלת והפרקליטות אינה מגישה כתב אישום נגד מי שבבירור החליט כאן לעסוק בהטרדה בקנה מידה נרחב הם מועלים באימון הציבור!
pepepere  |  05.03.09
19.
לגלעד (12) בנושא "אל תתקשרו" וחוק הספאם
כתושב ארה"ב לשעבר, נחשפתי לשרות המצויין הזה במהלך מגורי שם. לפני כשנה וחצי, פניתי למשרד התקשורת והצעתי להם את המודל האמריקני שאתה מתאר. לדאבוני, הם קיבלנו רק חלק מההצעה - להלן חוק הספאם, אבל דחו את החלק הדן בשרות "אל תתקשרו". אתה רק יכול לתאר לך, את הלחץ הנגדי שהפעילו המתנגדים לחוק על שר התקשורת אטיאס (שסך הכל פועל נמרצות בתחומו) ומערכת החקיקה בכנסת - כדי למנוע את העברתו. ומי נפגע שוב? האזרח הקטן! אגב, אני חושב שגם שיחות בלתי קרואות ממפעל הפיס, הם סוג של ספאם המעודד להימורים. אבל בגלל שהמדינה מפעילה את הארגון אז היא נותנת הכשר.
ד'  |  23.02.09
לכל התגובות