אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
62% מהציבור לא שמע על "בנייה ירוקה"; אותו שיעור היה נכון לקנות בית "ירוק" - לאחר שהבין את המשמעות צילום: חיים הורנשטיין

62% מהציבור לא שמע על "בנייה ירוקה"; אותו שיעור היה נכון לקנות בית "ירוק" - לאחר שהבין את המשמעות

כך עולה מסקר של מכון גיאוקרטוגרפיה עבור המכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון. עוד עולה מהסקר, ש-25% מהציבור מוכנים לשלם תוספת במחיר, כדי שדירתם תהיה בנויה באופן חסכוני, מבודד מפגעי מזג אוויר ומחומרים ממוחזרים

22.02.2009, 21:18 | אורי חודי

62% מהציבור הישראלי אינו מכיר, או יודע, מה משמעות המושג "בנייה ירוקה" - כך עולה מסקר, שנערך עבור המכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון, על-ידי מכון המחקר "גיאוקרטוגרפיה", לקראת כנס "הנדסה אזרחית ירוקה", שייערך מחר (ב') בקמפוס באר שבע.

הסקר מראה, כי רמת המודעות של הציבור בנוגע לבנייה ירוקה ולמרכיביה עדיין נמוכה מאוד. 16% בלבד מהנסקרים מכירים או שמעו על הנושא רבות, בעוד ש-62%, כאמור, אינם מכירים את הנושא כלל, או כמעט ולא שמעו עליו. אולם, בגיאוקרטוגרפיה מדגישים, כי הנכונות לרכוש בית ירוק גדלה לכמעט 60%, לאחר שהוסברו מאפייני הבנייה הירוקה ויתרונותיה.

עוד על פי הנתונים, מי שאינם מכירים את נושא הבנייה הירוקה והחכמה, הם בעיקר הקהל היותר מבוגר, בני 55 ומעלה, בעלי השכלה והכנסה נמוכים ועולים חדשים. החדירה של אג'נדת בית "ירוק וחכם" גבוהה יותר בקרב צעירים עד גיל 35.

משמעות המושג בנייה ירוקה היא שימוש בחומרים ידידותיים לסביבה בתהליך הבנייה, ניצול מקורות אנרגיה חלופיים, בידוד המבנה במטרה לחסוך באנרגיה, מיחזור פסולת ועוד. בין שלל הדוגמאות לבנייה הירוקה ניתן למצוא שימוש בחומרים שאינם פולטים גזים רעילים לאוויר, בידוד תרמי, מיחזור מים אפורים או פסולת ושימוש במקורות אנרגיה נקיים, כמו רוח או אור השמש.

הכל עניין של מחיר

בגיאוקרטוגרפיה בדקו גם, כמה יהיו מוכנים הרוכשים הפוטנציאלים לשלם בעבור בית ירוק והתשובה משתנה מפרויקט לפרויקט ומאוכלוסייה אחת לאחרת. "נכס מגורים ממוצע נמכר היום בישראל בכ-210 אלף דולר, השווים לכ-840 אלף שקל", אומרים במכון המחקר. 

"כ-25% מהציבור מוכן לשלם בממוצע כ-3.5% תוספת לדירה ממוצעת, שתכלול מזגן חסכוני, בידוד של הבניין והדירה ועוד. 10% נוספים מוכנים לשלם תוספת של 2.6%. הנתונים מראים, כי ירידה של כ-2,000 דולר במחיר הנדרש כתוספת, מעלה את שיעור המוכנים לשלם, בעוד 35%".

ד"ר רינה דגני, מנכ"ל קבוצת גיאוקרטוגרפיה מסבירה, כי להערכתה הבנייה הירוקה עומדת להפוך לסטנדרט פופולארי בתוך פחות מחמש שנים. "מרבית היזמים לא יבנו יותר בניינים ללא תקן של בניין ירוק. הביקוש לבנייה הירוקה יגיע הן מכיוון משקי הבית, כלומר רוכשי הדירות, והן מגורמי התכנון ובראשן הרשויות המקומיות", כך לפי דגני.

לדבריה, "הבנייה הירוקה תחדור בישראל בקצב דומה לחדירה בקרב רוכשי הדירות בציבור האמריקאי. שם כבר מדברים על בית ירוק כבית 'עדיף', כלומר שיש לו עדיפות בעיני הקונה בעת תהליך הרכישה וההשוואה בין פרויקטים שונים".

עוד הוסיפה דגני, כי אלמנט הבנייה הירוקה מדבר לקהל הרוכשים גם דרך הכיס: "ברגע שיותר אנשים יבינו את עניין החיסכון באנרגיה ואת מידת הכסף שזה יכול לחסוך להם, ההתעניינות בנושא תעלה".

הבשורה תבוא מהערים הגדולות

גיאוקרטוגרפייה נבחרה להיות אחד הגופים שמגבשים תוכנית להפחתת גזי החממה בערים הגדולות: "מדובר בתוכנית מטעם פורום ה-15 (15 הערים הגדולות), שעתידה לקבוע איך להפחית את השימוש בגזי החממה עד 2020. חלק מההמלצות יהיו לחייב חברות בנייה לבנות בנייה ירוקה בערים המדוברות", סיפרה דגני. להערכתה, לאחר שהדבר יחייב את הקבלנים בערים הגדולות הדבר יזלוג גם לשאר חלקי הארץ.

הסקר של גיאוקרטוגרפיה נערך בקרב 500 משיבים, גברים ונשים, בגיל 18 ומעלה, המהווים מדגם ארצי ומייצג של האוכלוסייה היהודית בישראל, בשבוע הראשון של חודש פברואר 2009.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
הבנייה הירוקה כצורך מיידי
מבנים אחראיים בממוצע לכ-40% מצריכת האנרגיה בעולם. יותר מתחבורה ומתעשייה. אם נפנים זאת ונבין עד כמה יש את היכולת של כל אחד מאתנו לשנות, ניתן יהייה לתת מענה מיידי על השינויים בכדור הארץ. אנו מונעים בבחירותינו על ידי פרמטרים צרכניים /כלכליים. סוג שיש, ריצוף, צבע או כל רכיב אופנתי, חזק ועמיד נשמעים כבחירה נכונה. יש צורך להוסיף לכך בחירות ערכיות- כיצד כל בחירה שלי משפיע על הסביבה ועל הדורות הבאים. הבניה הירוקה אינה יקרה יותר אם מיישמים את אותה בחשיבה התכנונית הראשונה - העמדת המבנה בהתאם לתנאי המגרש והמקום - מה שמכונה בנייה פסיבית. לאחר מכן, עלינו לשאול את עצמנו מה יעד הצריכה האנרגטית וכיצד נחסוך באנרגיה באמצעים שונים וכדומה בנושא המים, שימורם ומחזורם,
תמי הירש אדריכלית, מומחית בבניה ירוקה , הוד השרון  |  23.02.09
5.
מוזר שהנושא החשוב ביותר לא הוזכר- מיחזור מים ברמה ביתית להשקיית הגינה
או להדחת אסלות!!! בהשקעה של כ1200 דולר בסה"כ בזמן הבניה אפשר לקבת מערכת שתמחזר את כל מי הרחצה לטובת השקיית הגינה, או הדחת אסלות, וכך משתמשים שימוש חוזר בכ50% מהתצרוכת הביתית ואין יותר הוצאת מים שפירים על גינה לעולם. מה יותר ירוק מזה (שלא לדבר על חכם וחוסך כסף??).greywater בגוגל ואתם מסודרים.. בארה"ב המדינה מסבסדת את זה לתושבים, טוב , להם יש באמת מחסור חמור במים..
23.02.09
לכל התגובות