אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מסעדת מייאקו: מדד הניקיי בירידה צילום: אוראל כהן

מסעדת מייאקו: מדד הניקיי בירידה

במייאקו היפנית ממשיכים לתמחר את המנות כאילו אין מיתון בחוץ. חבל שפרט לקומבינציות הסושי, רבות מהן אינן מצדיקות את התג הגבוה

23.02.2009, 09:13 | גלי וולוצקי

ארוחת צהריים במסעדת מייאקו במתחם הבורסה ברמת גן מעוררת את הרושם שהמיתון עדיין לא חצה את איילון. כבר בכניסה למסעדה בירכנו על שהזמנו מקום מראש, שכן המסעדה המתה אדם - את פני כולם אפשר לזהות בקלות ממדורי הכלכלה והמשפט - וצוות המלצרים ניסה להושיב את כולם בלי לגרום לתקריות דיפלומטיות מסוגים שונים ומשונים.

גם התפריט העסקי של מייאקו נראה כאילו המיתון ממנו והלאה. הוא מציע חמש ארוחות הכוללות מרק מיסו, מנה עיקרית ותוספת במחירים הנעים בין 56 שקל (לארוחה צמחונית שהמנה העיקרית בה היא שני שיפודי ירקות, או רול ירקות) ל־98 שקל, ומבחר קומבינציות סושי - חלקן מגיעות עם מרק או סלט וחלקן בלי, במחירים של 61–138 שקל לסועד. לא בדיוק מחירי מיתון.

הסושי של מייאקו. המרכיבים באיכות גבוהה למדי, אבל גם המחיר, צילום: אוראל כהן הסושי של מייאקו. המרכיבים באיכות גבוהה למדי, אבל גם המחיר | צילום: אוראל כהן הסושי של מייאקו. המרכיבים באיכות גבוהה למדי, אבל גם המחיר, צילום: אוראל כהן

התחלנו בשתי קעריות של מרק מיסו שבו שטו קוביות טופו ואצות וואקמה, והיה חביב. בעיקריות בחרנו בארוחה המציעה שני שיפודי יקיטורי לבחירה (78 שקל) - אנחנו הלכנו על שיפוד שרימפס ושיפוד סלמון. השרימפס - ארבעה חסילונים קטנים - לא היו מאיכות טובה ונזנחו אחרי שתי נגיסות. שיפוד הסלמון היה נחמד, אבל סבל מרוטב הטריאקי הכבד והמתקתק יתר על המידה. לצד השיפודונים הוגש סלט שהוגדר בתפריט כסלט חסה, אך התגלה בצלחת כסלט ירקות ישראלי למהדרין שהכיל חסות, עגבניות, בצל סגול ואפילו אבוקדו. זו היתה מנה בינונית שאת רישומה ביקשנו למחוק באמצעות כמה רולים של מאקי.

קומבינציית מאקי בסיסית שכוללת רול סלמון ואבוקדו, רול טונה ובצל ירוק ורול אבוקדו ומלפפון נבחרה למרות שמחירה נראה לנו מופרז (68 שקל לשלושה רולים של שמונה יחידות כל אחד). הדגים הטריים, האורז הטעים והאצה הפריכה הרכיבו רולים טובים.

מבט חטוף לשולחנות הסמוכים גילה לנו שאנחנו היחידות במסעדה שנצמדות לתפריט העסקי. סביבנו הובלו לשולחנות קומבינציות סושי מורכבות ומפתות, ואולי זו הסיבה שלמרות הארוחה היקרה מדי, והלא מוצלחת במיוחד למעט הרולים, סיכמנו שנראה שכדי ליהנות מקסמיה של מייאקו עדיף להגיע אליה בשעות הערב, או למצוא עבודה שכוללת חשבון הוצאות בלתי מוגבל, כמו שכנינו לארוחה.

אז מה היה לנו

 

שם: מייאקו.

ז'אנר: מטבח יפני, סושי בר.

מיקום: מנחם בגין 7 רמת גן,

טל': 03-6128687.

התחככות: פרצופים ממדורי הכלכלה והמשפט.

מחיר העסקית: 56–98 שקל, קומבינציות סושי 61–138 שקל. א'־ה', 12:00–18:00.

שירות: משתדל ומצליח, למרות העומס.

נגישות לנכים: כן, ויש גם שירותים מותאמים.

שורה תחתונה: בחירה טובה לבעלי חשבון הוצאות נדיב.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
מייאקו אהבתי
אני מכיר את המייאקו מיום שניפתחה . מה שמאפיין את המייאקו זה העמידה שלה מול כול פורענויות הזמן.היא תמיד נשארת איכותית מהנה טעימה ובעיקר טרייה יותר מכול מסעדה אחרת. אני ממליץ בחום לתת קפיצה לאכול ובעיקר להנות . עכשיו נהייה לי חשק לסושי מהמייאקו ...
ערן הפסנתרן , ת"א  |  24.02.09
9.
לא לפספס, מיאקו אחת היפניות הטובות שיש
במסעדת מיאקו יש אוכל יפני ברמה מאוד גבוהה. לטעמי זו אחת המסעדות היפניות הטובות שיש, ואכלתי בכולן. לטעמי, מי שלא מבין ומכיר אוכל יפני, צריך להתייעץ עם המלצרים. מיאקו לא מפספסת. רק אתמול אכלתי שם והאוכל טרי וטעים, בניגוד להרבה סושיות אחרות.
ענבל , תל אביב  |  24.02.09
לכל התגובות