אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נתוני הלמ"ס שיתפרסמו היום: ירידה של 2.5% בגביית מס בריאות צילום: צביקה טישלר

נתוני הלמ"ס שיתפרסמו היום: ירידה של 2.5% בגביית מס בריאות

אם תימשך מגמת הירידה שנרשמה בינואר, תיאלץ הממשלה להגדיל השנה את תמיכתה בקופות החולים בכ־400 מיליון שקל ותשלם בכך מחיר נוסף על האבטלה הגואה

25.02.2009, 07:02 | אמנון אטד

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה תפרסם היום את נתוני האבטלה במשק ברבעון האחרון של 2008 ובשנה החולפת כולה. אולם נתוני התעסוקה של הלמ"ס מתפרסמים תמיד באיחור של חודשיים, ובמציאות ההפכפכה שנוצרה בעקבות המשבר הכלכלי, הרלבנטיות שלהם לזמן שבו הם מתפרסמים יורדת עד כי לעתים הם אינם רלבנטיים כלל.

נתון אמין יותר על מצב התעסוקה המיידי הוא היקף הגבייה של מס הבריאות, המעיד על סך תשלומי השכר במשק. בינואר נרשמה ירידה ריאלית של 2.5% בגביית מס הבריאות בהשוואה לחודש המקביל בשנה שעברה. זאת בהמשך לירידות שנרשמו בגביית מס הבריאות בחודשים נובמבר ודצמבר 2008.

מגמת הירידה הברורה בגביית מס הבריאות מצביעה לכן על המשך העלייה בממדי האבטלה, שכאמור לא יבואו לידי ביטוי בנתונים שתפרסם הלמ"ס היום. לדברי ד"ר דניאל גוטליב, סמנכ"ל מחקר ותכנון בביטוח הלאומי, גביית מס הבריאות היא אכן אינדיקטור מקדים להיקף האבטלה במשק. בשיחה עם "כלכליסט" אמר גוטליב כי כבר בנובמבר ובדצמבר זיהה הביטוח הלאומי ירידת מדרגה בגביית המס, ובעקבות זאת עודכנו תחזיות האבטלה לשנת 2009.

לירידה הלא צפויה בגביית מס הבריאות יש היבט נוסף. מימון סל שירותי הבריאות שנותנות קופות החולים למבוטחים שלהן מגיע משני מקורות: הכנסות מס הבריאות שגובה עבורן הביטוח הלאומי ותמיכה מתקציב המדינה. גובה סל הבריאות נקבע מדי שנה מראש, ולכן ירידה בהכנסות ממס הבריאות תחייב את הממשלה להגדיל את חלקה במימון הסל.

ב־2008 גבה הביטוח הלאומי עבור קופות החולים כ־14.6 מיליארד שקל. אם תימשך המגמה של ירידה ריאלית בגביית מס הבריאות, יהיה על הממשלה להגדיל השנה את תמיכתה בקופות החולים בכ־400 מיליון שקל.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
עושק קופות החולים את ציבור החולים
שלום . קופות החולים מקבלות וגובות תקציבי ענק אולם בפעל ציבור החולים לא מקבל השירות הנדרש -לא רפואה בסיסית הולמת , לא יחס טוב , חולים סיעודיים וזקנים מקבלים יחס מחפיר ואפילו לא טיפול בססי וישנה התחמקות של קופות חולים מלתת טיפול בדרכים עקיפות . חוק בריאות ממלכתי בסופו של דבר גורם להעברת תקציבי ענק לקופות ואי מתן טיפול /שירות לחולים -מדוע לתת אם מקבלים מראש התקציב . האם יש גורם שעוקב אחר שירות הטיפול ???
משורר משה , חולון  |  25.02.09
1.
קופת חולים כללית
מספר עובדות : 1. משלמים המון כסף לקופה ( יחסית לעבר סכומים אדירים ) 2. בקושי הפקידות עונות לטלפונים , ישנם שלא עונים בכלל 3. שרות ברמה של מדינות בעולם שלישי 4. חוסר התחשבות בלקוחות ( אנו לקוחות בסופו של דבר ) 5. משקיעים בתיפאורה ( משרדים ביניינים ) 6. צריך לעשות סדר אחרת ניברח כולנו מהם
ברוך , אשדוד  |  25.02.09