אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תמ"א 38: אשדר תחזק בניין ברעננה מפני רעידות אדמה צילום: יובל חן

תמ"א 38: אשדר תחזק בניין ברעננה מפני רעידות אדמה

במסגרת השיפוץ יקבלו הדיירים תוספת של חדר לכל דירה. העלות תמומן מבניית ארבע יחידות דיור נוספות שתבנה החברה

25.02.2009, 15:59 | אורי חודי

האם המצב הכלכלי יעודד יזמים ובעלי נכסים לפנות לאפיקים שעד כה הוזנחו כגון חיזוק מבנים מפני רעידות אדמה? בימים האחרונים נסגרה עסקה ברחוב הרצוג 11 ברעננה לחיזוק בניין בן ארבע קומות, שייעשה באמצעות חברת אשדר.

הבניין שישופץ כולל 16 דירות מגורים, ובמסגרת העסקה יחוזק נגד רעידות אדמה, תותקן מעלית, כל דירה תזכה לתוספת בנייה של חדר וייערך שיפוץ כללי למעטפת הבניין, ללובי, לחדרי המדרגות ולקומת הקרקע. החניה תורחב ולכל דירה תתווסף גם מרפסת שמש. בבניין ייבנו עוד ארבע יחידות דיור שיממנו את עלות תוספת הבנייה והשיפוץ. חברת אשדר יוצגה על ידי עו"ד צברי.

"תהליך המשא ומתן עם הדיירים והחברה נמשך כחצי שנה", אומר עו"ד רם תורן, ראש המחלקה המסחרית במשרד עורכי הדין גדעון פישר ושות' שייצג את דיירי הבניין. "באופן כללי זה נחשב לפרק זמן קצר. לשכנע את הדיירים זה לא פשוט, אבל בסופו של דבר קיבלנו הסכמה של כולם. אין עדיין תאריך התחלה והבקשות הוגשו לעירייה".

עוד מספר עו"ד תורן כי הוא נמצא במשא ומתן על ביצוע חיזוק בשני פרויקטים נוספים בהרצליה. "יש פוטנציאל גדול בתמ"א 38 ובפינוי־בינוי, והמצב הכלכלי של היום גורם לכך שיותר אנשים מחפשים את הפרויקטים האלה - גם דיירים וגם חברות. יש אינסוף הזדמנויות לעשות את זה".

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
הפתרון לחיזוק הפריפריה - ניוד זכויות הבניה לאיזורי הביקוש
מתן זכויות בניה הנגזרות מתוך תוכנית מתאר כזו או אחרת היא בעצם יצור של שווה כסף. המצב כיום מאפשר לרשויות המקומיות ולועדות המחוזיות להדפיס שטרות כסף, יש מאין. זכויות בניה הם משאב לאומי. כמו על המדינה לעודד יזמים לחזק מסנים בפריפריה ולאפשר ניוד זכויות הבניה הנוצרות למגרשים באיזורי הביקוש, על פי מפתח שיקבע מראש. בדרך זו נרוויח פעמיים. גם נתרום לחיזוק מבנים בפריפריה וגם נתקדם צעד נוסף בדרך להתיחסות לזכויות הבניה כמוצר עובר לסוחר.
אילן מאירי , רמת גן  |  02.03.09
1.
תמ"א 38 לעשירים בלבד
הכוונה הייתה לעודד חיזוק מבנים ישנים, אבל במציאות נוצר עיוות שלא נלקח בחשבון. היזמים מעדיפים באופן טבעי לשקם מבנים במרכז בהם התשואה עדיפה על פני הנדל"ן בפריפריה, כתוצאה מכך כמעט ואין יישום של התוכנית ביישובים בהם מחיר הנדל"ן נמוך. המדינה צריכה לתת תמריצים והטבות קידום פרויקטים באיזורים פחות אטרקטיביים.
ירון-אשדוד  |  28.02.09