אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האם הדפדפן יהיה מערכת ההפעלה החדשה שלכם? צילום מסך: Windows 7

האם הדפדפן יהיה מערכת ההפעלה החדשה שלכם?

בשדרוגים הצפויים לחלונות ולאקספלורר אין יותר מדי חדש. אבל חזון של ממש מתבשל כעת במעבדות מיקרוסופט, שם הדפדפן מתחפש למערכת הפעלה והדסקטופ נהיה רשת חברתית

26.02.2009, 13:52 | דורה קישינבסקי
חלונות 7 ודפדפן אקספלורר 8 עתידים לצאת בשנה הקרובה, ומההתרשמויות הראשונות עולה המחשבה שהם נועדו להצדיק את התדמית היבשה של מיקרוסופט. אף אחת מהגרסאות החדשות לתוכנות הסופר-פופולריות הללו אינה מציעה משהו חדשני באמת, אלא רק שיפורים הדרגתיים למה שאנחנו כבר מכירים. כדי לראות חזון חדשני באמת מבית מיקרוסופט, צריך להסתכל לא על קו המוצרים הרשמי אלא על האבטיפוסים שמתבשלים במעבדות Microsoft Research. שם, בזרוע החוקרת והניסויית של מיקרוסופט, לא מפחדים להודות שרשת האינטרנט הולכת ואוכלת את מערכת ההפעלה הקלאסית, תודות לעליית יישומי הרשת והמחשוב המעונן.

אחד הפרויקטים האחרונים של Microsoft Research הוא דפדפן בשם Gazelle, אבטיפוס לדור הבא של הדפדפנים לפי מיקרוסופט. עם Gazelle, המתכנתים זרקו לפח את הניסיון שהצטבר במיקרוסופט במשך השנים בבניית דפדפנים, וכתבו את התוכנה מאפס. "דפדפנים נולדו כתוכנות לצפייה באתרים סטטיים אחד אחרי השני", מסבירים החוקרים במסמך המציג את הפרויקט, בעוד שהיום הרשת בנויה מ"יישומי רשת דינמיים שאוספים תוכן מכמה אתרים שונים". דפדפן צריך לפעול כמו מערכת הפעלה המיועדת למולטיטסקינג. במהלך הגלישה, כל דף וכל פלאג-אין נפתח כתוכנה נפרדת לגמרי. כך שכשאחד מהדפים קורס ניתן להמשיך לגלוש בשאר, ואף יותר חשוב מכך - הם אינם יכולים לפעול ביחד כדי לעקוף את ההגנות של הדפדפן ולהזיק למחשב.

גם גוגל דיברה על רעיון דומה כשהשיקה את כרום, אולם לדברי מיקרוסופט, גוגל ניסתה לעשות זאת על בסיס של דפדפן קיים ולא לקחה את הרעיון רחוק מספיק. אם וכאשר Gazelle יושלם ויופץ לציבור הגולשים, הוא באמת יוכל לשמש כתחליף לרוב הפונקציות של מערכת ההפעלה, כאשר אתרים שמספקים שירותי אימייל, עריכת מסמכים, ציור ועוד יחליפו את התוכנות השולחניות הישנות.

במקביל, מחלקת המחקר של מיקרוסופט תקפה את השילוב בין מערכת הפעלה לאינטרנט גם מהכיוון ההפוך. צוות של החברה חשף בשבוע שעבר את Social Desktop - אבטיפוס לתוכנה שמתלבשת על שולחן העבודה של המחשב והופכת אותו למשהו שמזכיר את פייסבוק. המשתמש יכול לחלוק כל קובץ על המחשב שלו עם חברים בקליק אחד. מאותה נקודה החברים יכולים להגיב על הקובץ, לקשר אליו, להראות אותו לחברים אחרים וכדומה.

Social Desktop. מעלה את הקבצים לרשת באמצעות Windows Azure, צילום מסך: Social Desktop Social Desktop. מעלה את הקבצים לרשת באמצעות Windows Azure | צילום מסך: Social Desktop Social Desktop. מעלה את הקבצים לרשת באמצעות Windows Azure, צילום מסך: Social Desktop

מאחורי הקלעים, Social Desktop בעצם מעלה את הקבצים לרשת באמצעות פלטפורמת המחשוב המעונן Windows Azure, ויוצר עבור כל אחד מהם דף אינטרנט שאפשר להיכנס אליו מכל מקום באמצעות הדפדפן. בדף יש גם מקום להוסיף תגובות. אבל המשתמש לא צריך לעסוק בזה - הוא עצמו רואה את התגובות ואת כל הפעילות החברתית סביב הקובץ שלו אצלו בדסקטופ.

גם Social Desktop הוא פרויקט ניסיוני, ובחברה לא מבטיחים שהתוכנה תהיה זמינה כחלק מחלונות 7 או בכלל. עם זאת, שני כיווני המחקר של מיקרוסופט רומזים על חזון ברור לעתיד. בין אם כמעט הכל יתבצע ברשת, והמחשב המקומי יהפוך למסוף שמפעיל רק את הדפדפן, או שהרשת כולה תשולב בשולחן העבודה באופן שקוף בעזרת Social Desktop, זמנן של מערכת ההפעלה והדפדפן כשתי תוכנות נפרדות הולך ועובר.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
האם אין social desktop מחסלת אל סטארטאפ של ארז פילוסוף מהכתבה פה באתר?
מדהים. קראתי את הכתבה על הסטארטאפ הסודי של ארז פילוסוף מייסד וואלה, שמדבר על שיתוף קבצים מהמחשב האישי. "נחמד" חשבתי לעצמי והמשכתי לקרוא פה באתר, ואז הגעתי לכתבה הזו המספרת על ה social desktop של מיקרוסופט - שעושה בדיוק את מה שרוצה ארז פילוסוף לעשות ! לא נעים להגיד, אבל אני במקום פילוסוף הייתי מחזיר את המפתחות...
גבי , נתניה  |  27.02.09