אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ציר הבשר של דוריס קצבים צילום: יובל חן

ציר הבשר של דוריס קצבים

העסקית החדשה של דוריס קצבים סובבת סביב תאוות הלעיסה. השימוש בבשר עגלים מוביל לטעם פחות עמוק, אך השירות המצוין מפצה גם על זה

02.03.2009, 10:20 | גלי וולוצקי

לפעמים מתחשק לנעוץ את השיניים בנתח בשר באמצע היום, גם אם המחיר יהיה נמנום קל למשך שארית יום העבודה. העסקית החדשה של דוריס קצבים היא אופציה מספקת למי שחשקה נפשו בכך. מקרר ויטרינה ענק עמוס נתחים מסוגים שונים מקבל את הבאים בהצהרה שאינה משתמעת לשתי פנים - זהו מקום של בשר. אפילו המנות הראשונות בתפריט העסקי, המציע שני מסלולים לבחירה במחיר 59 שקל או 119 שקל, נראות כמו עניין שולי לחלוטין, כי לדוריס קצבים לא באים בשביל לאכול חציל בלדי או עלי גפן, אלא בשביל למצות תשוקות קדומות יותר.

בחרנו לשבת על הבר, סמוך לברזי הבירה ולגריל, במיקום שהוא גם נקודת תצפית מצוינת על כל המתרחש במסעדה. פתחנו את הארוחה בשתי ראשונות סבירות - עלי גפן ביתיים, שסבלו מאורז עיסתי ומעלים קשים, וברוסקטה עם סלט עגבניות, שהיתה מהנה בזכות הבצל הסגול והשום הטריים.

המבורגר בקר של דוריס קצבים. הגיע צלוי יותר מדי, צילום: יובל חן המבורגר בקר של דוריס קצבים. הגיע צלוי יותר מדי | צילום: יובל חן המבורגר בקר של דוריס קצבים. הגיע צלוי יותר מדי, צילום: יובל חן

המשכנו בהמבורגר בקר (250 גרם, 59 שקל), שהוזמן בדרגת מדיום והגיע וול דאן, מה שלא אפשר ליהנות ממנו באמת. לזכות הברמן ייאמר שמיד כשעמד על הטעות הציע להחליף את המנה, אך ויתרנו על ההמתנה הנוספת. סטייק סירלוין (300 גרם, 119 שקל), שנצלה לדרגת מדיום והוברש בחמאה מזוקקת, הגיע במחבת רוחשת והיה עשוי כהלכה.

הבשר בדוריס קצבים איכותי ומיושן כראוי, ואם לא יצאנו מגדרנו הרי זה בגלל העובדה הפשוטה שבדוריס, כמו במרבית המסעדות בארץ, עושים שימוש בבשר של עגלים בוגרים (ביק), שהוא אמנם רך יותר, אבל אינו ניחן בצבע היפהפה או בעומק הטעמים של בשרה של פרה בוגרת. לכן הסירלוין, אף שהיה עשוי כהלכה, הביא אותנו רק לחצי הדרך לסיפוק מלא - אבל ייתכן שכאן מדובר בהעדפות אישיות שמפתחים חובבי בשר במשך השנים, ואחרים ייהנו מהבשר הוורדרד שאינו מצריך עבודת לעיסה מאומצת מדי.

השירות לכל אורך הארוחה היה מצוין - מקצועי, זריז ואישי בדיוק במידה הנעימה. שליש הוגרדן נכללה במחיר העסקית שלנו אף שבתפריט מצוין שהבירות הכלולות בעסקית הן טובורג והייניקן בלבד, ושתי כוסיות של פרנה ברנקה (34 שקל) - צעד הכרחי למי שמצפה לו יום עבודה שלם על בטן מלאה בשר - השלימו ארוחה חביבה.

שם: דוריס קצבים.

ז'אנר: מסעדת בשרים.

מיקום: יגאל אלון 65 תל אביב. טל': 03-6244124.

מחיר העסקית: ראשונה ועיקרית וכוס שתייה קלה או שליש בירה ב־59 או 119 שקל, א'־ה', 12:00–17:00.

התחככות: מי שצריך את הבשר שלו באמצע היום.

שירות: מקצועי ומבין עניין.

נגישות נכים: יש, וגם שירותי נכים ייעודיים.

שורה תחתונה: בירה והמבורגר לצהריים, באמת צריך יותר מזה?

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
מעניין שהתגובות האחרונות מפרגנות ממש מפרגנות
מי שהוא בר דעת יכול להבין לבד שהתגובות המאוחרות יותר באו כתגובה לתגובות הראשונות שהיו תגובות של טוקבגיסטים אמתיים לעומת התגובות האחרונות שבאו כתגובת הבעלים והמקורבים למסעדה (כמו שהם עושים בכל כתבה או ביקורת שהיתה בעבר) מאז שאכלתי שם והרגשתי פראייר אני שמתי לב לתופעה הזאת שהבעלים עושים-----תחשבו על זה 10 +11+12+13 כווולם ממממש אוביקטיביים .אני לא אומר שזאת מסעדה גרועה אני רק אומר שזאת מסעדה שלא שווה את המחיר ושהבשר לא כזה משובח וטעים בניגוד למה שהאינטרסנטים אומרים ---59 שח זה באמת לא מחיר מוגזם להמבורגר +שתייה+ראשונה אבל אתם מוזמנים לעשות מה שאני עושה --->אוכל במוזס המבורגר יותר טעים +שתייה +ראשונה ב49 שח בצהריים
אלחנן , מרכז  |  09.03.09
12.
יופי של מסעדה
ממש ממש לא פלצנית. הייתי קבוע שם כשעבדתי באזור, אבל מאז אני רק מתגעגע... הבשר אחלה, מחירים סבירים. מזטים סוף הדרך. יש שם אנשים שפשוט אוהבים אוכל טוב ואוהבים לראות לקוחות מבסוטים. הם גם יודעים לפנק את הקבועים טוב-טוב. פעם אחת היה לי חוויה רעה איתם, כשבאתי עם הרבה אורחים לארוחת ערב והבשר היה, בוא נאמר, מיושן מידי בצורה שפוגעת בטעם. המלצרית התווכחה איתנו שככה זה טוב ושזה הטעם, מה שהיה מאד לא לעניין. אבל - כאמור הייתי שם המון פעמים מאז שפתחו ועד אותו מקרה וזה היה באמת מפתיע, וחד פעמי. אה, עמי היקר, הרי כתוב שם חמאה מזוקקת על הסטייק. זה נשמע לך כשר?
אמיר ארד , תל אביב  |  05.03.09
לכל התגובות