אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: מחר - התמחרות בין 6 קבוצות לרכישת ויטה צילום: אפי שריר

בלעדי: מחר - התמחרות בין 6 קבוצות לרכישת ויטה

ל"כלכליסט" נודע כי שתי ההצעות המובילות כרגע מבחינת המנהלים הינן ההצעות של יעקב צ'סקלה מפרי ניר ושל רשת חצי חינם

02.03.2009, 11:24 | גולן חזני

שני המנהלים המיוחדים של ויטה פרי הגליל יקיימו מחר (ג') התמחרות בין שש ההצעות שהוגשו לרכישת החברה ולהפעלת המפעל.

משרד האוצר: לא נסייע לויטה כל עוד נמשך ההליך המשפטי בדיקת הדו"חות הכספיים של המפעל מעלה שבעליו הצליחו לשפר את הרווחיות מרמה של 0.17% ב־2002 עד 6.7% ב־2007 כתבי כלכליסט, תגובה אחתלכתבה המלאה

ל"כלכליסט" נודע כי שתי ההצעות המובילות כרגע מבחינת המנהלים הינן ההצעות של יעקב צ'סקלה מפרי ניר ושל רשת חצי חינם. ההצעה השלישית בטיבה הינה של צבי ויליגר וחברת ויליפוד. שלוש ההצעות האחרות הן של אברום בורג וחקלאי יודפת, חברת זנלכל, וחברת "קמרא 1993".

ההצעה הטובה ביותר בתום ההתמחרות תהיה הראשונה שתובא לאישורים בפני שלושת אסיפות הנושים של החברה, ואם תאושר, תובא לאישור בית המשפט.

בורג: הצעה משופרת להסדר נושים בויטה פרי גליל

אתמול פורסם ב"כלכליסט" כי אברום בורג וחקלאי יודפת הגישו הצעה משופרת להסדר נושים בויטה פרי הגליל. עיקרי ההצעה הם פריסה מחודשת ל-20 שנה של החוב ללאומי ודיסקונט העומד על 160 מיליון שקל בריבית של 1% בשנה. כל שיעבוד אותו ישחררו הבנקים במהלך תקופה זו יקבלו תמורתו את השווי הרלוונטי במזומן. מדובר בעיקר בשיעבוד על הקרקע עליה יושב המפעל בחצור.

למגדלים, המהווים נושים מובטחים של החברה והחוב כלפיהם עומד על כ-40 מיליון שקל, מוצעות שתי חלופות: החזרת 80% מסך החוב בפריסה ל-10 שנים, או קבלת 50% ממניות החברה תמורת השקעה של 17 מיליון שקל. על פי ההצעה, הכסף שייכנס לקופת החברה תשמש להחזר החובות. 12.2 מיליון שקל מתוך ה-17 מיליון יופקדו בידי נאמן שייקבע על ידי העובדים. הסכום יהווה רשת ביטחון עבורם.

ליתר הנושים, שהחוב כלפיהם עומד על 35 מיליון שקל, מציעה יודפת שני מסלולי החזר - תשלום החוב על פני 20 שנה ללא ריבית או החזר שליש מהחוב תוך 5 שנים, תוך ויתור על שני שליש החוב הנוספים.

בתוך כך, חברת פריניר, שבבעלות יעקב צ'סקלה, מתכוונת להצטרף ולהציע הצעה להסדר הנושים של ויטה. כך נודע ל"כלכליסט". עד כה הציעה החברה הצעה לרכישה, אך לא הגישה אותה למנהלים המיוחדים עו"ד עופר אטיאס ורו"ח דייב גל, אלא פעלה ישירות מול החברה וקיימה מו"מ עם העובדים.

ל"כלכליסט" נודע כי בכוונת פריניר לשפר משמעותית את הצעתה ולהגדיל את הסכום שהציעה לרכישה שעמד על 37 מיליון שקל. "אנחנו בונים הצעה להסדר נושים", אמר ל"כלכליסט" יעקב צ'סקלה. "ואנחנו בהתלבטות קשה כיצד לחלק את הכסף, כדי שכולם יהיו מרוצים". צ'סקלה סירב להגיד על כמה עומד סכום ההצעה החדשה אך אמר כי החברה תגדיל אותו.

תגיות