אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנהלי חברות הביטוח: "לא מצטערים על הכניסה לתחום הפיננסים" צילום: אוראל כהן

מנהלי חברות הביטוח: "לא מצטערים על הכניסה לתחום הפיננסים"

בפאנל שנערך בכנס לשכת סוכני הביטוח טענו המנכ"לים של חברות הביטוח הגדולות במשק כי כניסה לתחום הפיננסים הייתה צעד נכון

03.03.2009, 14:38 | רחלי בינדמן
מנהלי חברות הביטוח הגדולות תמימי דעים. ועדת בכר היתה ראויה, עבור חברות הביטוח היה זה צעד נכון להיכנס לשוק ההון. כך עולה מפאנל שנערך בנושא ביטוח בכנס לשכת סוכני הביטוח שהתקיים באילת.

"במועד שבו היו צריכים לקבל החלטה אם להכנס לתחום הפיננסים ושוק ההון זו הייתה החלטה נכונה לבצע את המהלך כי אם בוחנים את ענף הביטוח לאורך שנים רואים שהייתה ירידה ברווחיות גם בענף הביטוח הכללי וגם בענף ביטוח החיים וכניסה לתחומים פיננסים נוספים נראתה בסיס התפתחות נכון עם סינרגיה הולמת לענף הביטוח". כך  אומר שי טלמון, מנכ"ל כלל ביטוח. עם זאת הוא מסייג וטוען כי "המועד הכי לא מתאים לשפוט את ההחלטה הוא סוף שנת 2008 שהיא שנה שאינה דומה לשום שנה שהיתה בעבר"

מוטי רוזן מנכ"ל הראל ביטוח, צילום: תמר מצפי מוטי רוזן מנכ"ל הראל ביטוח | צילום: תמר מצפי מוטי רוזן מנכ"ל הראל ביטוח, צילום: תמר מצפי

יונל כהן, מנכ"ל חברת מגדל, מצטרף לדברים אך מסייג: "אני מודה שהמחיר של רכישת קרנות הנאמנות מהבנקים היה גבוה מידי אבל רכישות אחרות, דוגמת קופות הגמל היה מהלך נבון".

מוטי רוזן, מנכ"ל הראל, מחדד את הדברים ואומר: "אני חושב שאם לא היינו מבצעים את אותן רכישות של קרנות פנסיה, גמל ונאמנות לא היינו על המפה. אני מסכים שהיינו צריכים לשלם פחות כסף עבור המוצרים הפיננסים הללו, אבל לא היתה ברירה בגלל התחרות בשוק".

אודי כץ, נשיא לשכת סוכני הביטוח, סבור דווקא שהבנקים עבדו על חברות הביטוח: "הבנקאים שמטו את השטיח מתחת לרגלים של חברות הביטוח, עוד לא הספיקו למכור לחברות הביטוח את כל המוצרים הפיננסים וישר התחילו להעביר את הלקוחות למוצרים אחרים כמו תעודות סל או חסכונות בנקאיים".

כיצד המשבר הפיננסי אילץ אתכם להדק הכיסים וכיצד אתם צפויים לשרוד אותו, נוכח דרישות ההון שמחייב אתכם המפקח על הביטוח?

מוטי רוזן: "הראל נכנסה ל-2009 עם הון עצמי שיכול לעזור לנו לעוד הרבה מאד שנים קדימה. אנחנו בהחלט ערוכים למשברים גדולים יותר שמקווה שלא יתרחשו". באשר לאפשרות שעמלות הסוכנים תקוצצנה אומר רוזן "אנחנו בתור חברה שיצאה מסוכנות ביטוח עזרנו לסוכני הביטוח בתקופות קשות ונמשיך לעזור. אין ספק שבעולם התחרותי יש ירידה של מרווחי הרווחיות ותחרות לא פשוטה בענף ואין ספק שסוכנים מרוויחים פחות מהמוצרים שמוכרים וצריכים לנסות ולמכור יותר מוצרים". עם זאת הוא הדגיש "לא תהיה הורדת עמלות סוכנים בהראל"

שי טלמון התייחס אף הוא לנושא המשבר: "נושא ההון בחברות הביטוח הפך להיות נושא מרכזי ב2008 ו-2009. ברבעון השלישי ולדעתי גם ברביעי של 2008 חברות הביטוח יעשו מאמצים להזרים כסף לתוך חברות הביטוח מחברות האחזקה וזו נקודת הפתיחה ל-2009. חברות הביטוח יצטרכו לייצב את ההון שלהם על מנת להמשיך ולתפקד". טלמון סבור שנושא האג"ח הקונצרני הוא אקוטי בהשפעתו על חברות הביטוח: "שוק האג"ח הקונצרני מהווה תמונת ראי להון העצמי של חברות הביטוח. מה שיתרחש בשוק הזה השנה ישפיע משמעותית על החברות שמנהלות עסקיהן בשוק ההון".

באשר לנושא ההוצאות, הבשורה של טלמון איננה מעודדת: "כששוק ההון פרח, תשומת הלב לא הוקדשה לרמת ההוצאות אבל עכשיו ערים להוצאות יותר, החל מנושאים תפעוליים וכלה בשכר הבכירים וכן בהוצאות מכל סוג שהוא. היום יותר מבעבר אנחנו רגישים לרווחיות ונבחן את נושא העמלות על בסיס פרטני מול הסוכנים ונשאף שגם הסוכן ירוויח וגם אנחנו".

יש סיכוי שחברת ביטוח מסויימת לא תשרוד את המשבר הקרב?

יונל כהן: "לא אתפלא שאראה חברה טובה מאד שיכולה לכאורה לשרוד את המשבר הזה אבל מכיוון שלבעלים שלה יש השקעות בעייתיות אחרות בתחומים אחרים ונוצרת לו בעית תזרים, החברה יכולה להיבלע על ידי חברה אחרת ללא קשר לביצועים שלה. צריך להתחשב יותר בתחושות בטן על פני המודלים של ניהול סיכונים שהסתמכו עליהם בעבר"

אודי כץ: "הסוכנים ישרדו את המשבר, נמכור מוצרים שיותר רווחים לנו ולחברות הביטוח. אנחנו זן חזק ושרדן".

תגיות