אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפעל עוף העמק בסכנת סגירה צילום: דוד הכהן

מפעל עוף העמק בסכנת סגירה

המפעל מרמת ישי מצוי בהפסדים תפעוליים כבדים ומועסקים בו כ-200 עובדים. יו"ר ההסתדרות ינסה למצוא פתרון להמשך עבודתו, יחד עם ההנהלה

03.03.2009, 15:35 | מיקי פלד

מפעל עוף העמק, שברמת ישי, נמצא בסכנת סגירה מיידית, לאחר שההנהלה כבר הודיעה לעובדים, כי ביום ה' הקרוב הם יפוטרו. ההנהלה הסכימה לדחות את מועד הסגירה, לאור בקשתו של יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, למצוא פתרונות שיאפשרו את המשך הפעלת המפעל תחת תוכנית הבראה, תוך ניסיון להשיג כספים מקרן ההשקעות של המדינה.

עיקר הבעיה של המפעל הוא חוסר היכולת להשיג אשראי נוסף מהבנקים וגם מהשוק החוץ-בנקאי, עקב הפסדים תפעוליים כבדים.

עוף העמק נמצא בבעלות 17 קיבוצים ו-3 מושבים באיזור עמק יזרעאל ומעסיק כ-200 עובדים. המפעל ייצר מוצרים תחת המותג "בא לי גריל" וסיפק מוצרים גם לתנובה ולטיב טעם. לפני שמונה חודשים נעשה ניסיון לשדרג את השיווק והייצור בעזרת הסכם עם מפעל בעלי כנף בבאר-טוביה, לייצור תחת המותג "עוף טבע העמק".

תגיות