אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביטוח בימי משבר

ביטוח בימי משבר

מה עם צרכי הלקוחות? שילכו לעזאזל

05.03.2009, 07:43 | עידן גרינבאום

אם תגלשו לאתר האינטרנט של לשכת סוכני הביטוח בישראל תקבל את פניכם הסיסמה הקליטה "סוכן הביטוח שלי, נאמן רק לי". ואכן בתקופה של טלטלה בשווקים, של חוסר ביטחון תעסוקתי, במקביל לעלייה בתוחלת החיים שמחייבת פנסיה גדולה יותר - טוב מאוד שיש מי שמסייע לקבל את ההחלטות הנכונות.

אלא שהשבוע שמענו וקראנו בהשתאות את נאומו של נשיא לשכת סוכני הביטוח, אודי כץ, בכנס השנתי שמקיימת הלשכה באילת. וכך אמר מר כץ: "אני אומר זאת בצורה הברורה ביותר: מוצרים ללא תמורה הולמת לא ישווקו! סוכנים שיעדיפו לנייד את הפוליסות המסולקות במטרה לקבל עמלה בגין הטיפול הוא בהחלט מצב אפשרי, ושאף אחד מהיצרנים לא יופתע מכך!" (סימן הקריאה במקור).

למי שאינו בקיא בהלכות ביטוח, להלן תרגום הדברים. נניח שאחת מחברות הביטוח או אחד מבתי ההשקעות מציעים מוצר חדש ואטרקטיבי ללקוחות, כזה שמתאים לגילם או למצבם באותה התקופה. מאחר שסוכן הביטוח עובד רק בשביל הלקוח, הוא אמור להציע אותו ללקוחותיו, אבל הוא לא יעשה זאת אם לא יקבל תשלום ראוי. מי יודע מהו תשלום ראוי? אודי כץ.

החלק השני בנאום, זה העוסק בפוליסות מסולקות, מקומם עוד יותר. במקרה הזה הדרישה של כץ מחברות הביטוח כמעט מחוצפת וכך גם האיום שלו. פוליסה מסולקת היא פוליסה שהבעלים שלה הפסיקו מסיבות אלו או אחרות להפקיד בה כספים לכמה חודשים; למשל מישהו שפוטר ממקום עבודתו וכעת אינו מפריש עוד כסף. במציאות הנוכחית, כשהתשלומים על הפוליסה נפסקים, נפסקים במרבית המקרים גם התשלומים לסוכן הביטוח.

ומה אומר כץ? מבחינתו ממש לא חשוב אם לעובד המפוטר יש פוליסת ביטוח מנהלים מצוינת, שתבטיח לו פנסיה בתנאים טובים או כזו שתאפשר לו להמשיך ולחסוך בה כשימצא מקום עבודה חדש. לכץ חשוב הרבה יותר התשלום לסוכן, והוא אומר בעצם שזה יעדיף להעביר את החוסך לחברה אחרת ולפוליסה חדשה וגרועה, רק מכיוון שהוא מקבל עבור המהלך הזה כסף טוב.

לנוכח הדברים המעוותים הללו כדאי לכל מי שמפוטר או מפסיק מסיבה זו או אחרת את החיסכון שלו באחת מחברות הביטוח בימים אלה לעצור לרגע. אם הוא מקבל טלפון מהסוכן שלו שמציע לו לעבור לחברת ביטוח אחרת, טוב יעשה אם יבדוק היטב מי בדיוק מרוויח מהמעבר הזה.

כדאי מאוד גם שידין ענתבי, הממונה על הביטוח במשרד האוצר, יתכבד ויזהיר את מר כץ ואת עמיתיו שמה שהם עושים חמור ביותר, ואף ישקול התערבות של ממש באופן פעולת סוכני הביטוח. לחברות הביטוח לעומת זאת כדאי לזכור שמי שתסכים לתעלולים הנלוזים האלו אולי תרוויח כמה פוליסות ולקוחות בטווח הקצר, אבל בטווח הארוך הציבור הרחב יידע בדיוק מי שומר עליו ומי שומר על סוכני הביטוח.

ולסוכני הביטוח לא נותר אלא להמליץ לערוך בדק בית רציני מאוד או לפחות לשנות את הסיסמה שחרתו על דגלם לסיסמה בסגנון: "סוכן הביטוח שלי, נאמן רק לעצמו ולחשבון הבנק שלו".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
האם להשתלח בסוכני ביטוח הפך לספורט לאומי?
מר גרינבאום היקר. קראתי בעיון את מה שכתבת ויש לי מספר מסקנות שוודאי תאשר אותן. א. אתה עיתונאי ובתור שכזה אתה כותב מאמרים ומעביר אותן להדפסה לעיתון - ללא תמורה. כי בינינו, מה הבעיה לכתוב! גם אני יודעת ולא פחות טוב ממך! ב. העורך בעיתון - עושה את זה ללא תמורה, גם כן בינינו, יושב ליד השולחן. בסדר. ג. הדפוס של העיתון - בודאי עובד ללא תמורה ד. אתה הולך לסופר, ואתה מניח (לפי הכתבה שלעיל כמובן)שמנהל הסופר מוכר לך מוצרים - ללא רווח. ה. קנית נעליים חדשות - תתחדש , המוכר שקנה את הנעליים, מכיר את עבודתו ומוכר לך אותן - לא מרויח. אז אני שואלת -למה אתה מצפה מסוכן ביטוח שיעבוד ללא תמורה???? כל אלו שמניתי למעלה כולל אתה לא עובדים "למען הציבור"? למה סוכן ביטוח צריך למכור מוצר שעליו הוא לא מרויח? למה המושג "סוכן ביטוח שעובד ומרויח" מקפיץ אותך? אני הייתי מצפה משופרה של העיתונות לקפוץ כנשוכי נחש מהדרישה הלא הומנית לא הגיונית ואי לכך גם לא מעשית שסוכן ביטוח שזו עבודתו ופרנסתו, אותה הוא למד והתמחה, ירויח בכבוד מעבודתו. ושאתה תהיה ראשון הקופצים להגיד(ואגב במכירות - תמריץ, הוא המוכר מס' 1) מי שעובד חייב להרויח. וזה חל על כולם. ובאותו ענין, אתה כעיתונאי המתמחה בביטוח, לא שמעתי אותך יוצא נגד הדרישה המוזרה /התמוהה/הלא הגיונית של המפקח על הביטוח לחשוף בפני לקוחות את גובה העמלה שהם מקבלים על פוליסה מסוימת. איפה נשמע דבר כזה?אני מוכרת חדרים בבתי מלון. האם אני אומרת ללקוחותי, תשמעו\ שתדעו שאני מרויחה עליכם 10%. האם מוכר הנעליים או בסופר או בכל עיסוק של קניה ומכירה מיידעים את הלקוח כמה הרווח על העיסקה??? רק בסוכני הביטוח מותר להתעמר. למען גילוי נאות. אני אשת סוכן ביטוח שעובד קשה מאוד לפרנסתו ובגלל אנשים כמוך הגיע כמעט לפת לחם כי מביטוח אי אפשר בימים אלו להרויח ולחיות.
שרה , מרכ\  |  07.03.09