אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
BDI: עלייה של כ-8% במדד הסיכון של כלל החברות במשק צילום: גלעד קוולרציק

BDI: עלייה של כ-8% במדד הסיכון של כלל החברות במשק

לפי החברה ענף המסעדות ובתי הקפה ממשיך להוביל את רשימת הענפים המסוכנים; כ-40% מהענפים רשמו הרעה במוסר התשלומים

08.03.2009, 09:43 | אמנון אטד

במהלך השנה האחרונה נרשמה עלייה של כ-8% במדד הסיכון המשולב של כלל החברות במשק שמחשבת חברת BdiCofacee. בחודש שעבר המשיך מדד הסיכון להזדחל כלפי מעלה בשיעור מתון ועלה לרמה של 6.25, לעומת רמה של 6.2 בחודש הקודם. בחודש פברואר בשנה שעברה עמד מדד הסיכון של כלל המשק ברמה של 5.78.

מנתוני חברת BdiCoface מתברר עוד, כי 26% מהחברות והעסקים שנבדקו דורגו ברמת סיכון גבוהה מהממוצע, לעומת 21.5% מהחברות והעסקים שדורגו ברמות סיכון אלה בחודש הקודם.

החברות והעסקים ברמות הסיכון הגבוהות דיווחו על בעיות קשות בתזרים המזומנים, חשבונות מוגבלים בבנק ישראל, אירועים חוזרים ונשנים של צ'קים חוזרים, ירידות חדות בהכנסות או ברווחיות ומעברים חדים וקיצוניים מרווח להפסד. על פי הניסיון שצברו כלכלני BdiCoface, רמת הקשיים של חברות ועסקים אלה גבוהה באופן המאיים על המשך פעילותם בטווח של השנה-שנתיים הקרובות.

את רשימת הענפים החזקים והבטוחים במשק ממשיך להוביל זה החודש השני ברציפות ענף תעשיית הכימיקלים, עם רמת סיכון של 5.29. במקום השני נמצא ענף תעשיית הנייר והקרטון שסיכונו העסקי היה בחודש שעבר ברמה של 5.46. במקום השלישי ברמת הסיכון מדורג ענף תעשיית הקוסמטיקה, פרמצבטיקה ודטרגנטים עם רמת הסיכון של 5.52. במקום הראשון בדירוג הענפים החלשים והמסוכנים מדורג ענף המסעדות ובתי הקפה עם דירוג עסקי של 7.36.

כ-40% מהענפים במשק רשמו הרעה במוסר התשלומים, וחלה עלייה חדה בימי הפיגור בתשלומים בענף קמעונאות מכשירי הכתיבה, הצעצועים, הדיסקים, הספרים והמחשבים מ- 9 ימים ל-16.

תגיות