אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השותפות בין לאומי ל-SMC מסתיימת צילום: אוראל כהן

השותפות בין לאומי ל-SMC מסתיימת

הבנק רכש מהחברה האמריקאית, איתה הקים לפני פחות משנה פלטפורמה להפצת מוצרים "אלטרנטיביים" ומוצרי גידור ללקוחותיו בחו"ל, את חלקה במיזם. ישתמש בחברה שהוקמה למכירת מוצרים פיננסיים אחרים

08.03.2009, 19:41 | רונית גודמן
בנק לאומי רכש מחברת SMC האמריקאית (Spring Mountain Capital) את חלקה בחברה המשותפת שהקימו שני הגופים בקיץ הקודם, ונועדה להפצת קרנות גידור וקרנות של קרנות גידור, קרנות נדל"ן, קרנות הון סיכון ומוצרים נוספים ללקוחות לאומי בחו"ל. בכך יקבל הבנק החזקה מלאה בחברה וימכור מוצרים שאינם מוצרים "אלטרנטיביים" או מוצרי גידור.

בקיץ 2008 השיק לאומי את מיזם L-SAI, להקמת חברה לניהול נכסים "אלטרנטיביים", עבור לקוחות הבנקאות הפרטית שלו, בשיתוף עם SMC, המתמחה בניהול השקעות וקרנות גידור. חלקו של לאומי בחברה עמד על 75% ואת יתר המניות החזיקה SMC, שנוהלה על ידי ג'ון סטפנס. זה כיהן בעבר כסגן יו"ר ומנהל חטיבת הבנקאות הפרטית של מריל לינץ'.

"המיזם המשותף בין לאומי ו-SMC אמור להיות חלק מיישום אסטרטגיית ההתרחבות הבינלאומית המבוקרת של לאומי", אמר בקיץ יו"ר דירקטוריון המיזם, צבי איצקוביץ', המשמש כראש החטיבה לבנקאות פרטית ובינלאומית בלאומי.

החברה הייתה אמורה להוות פלטפורמה לניהול, שיווק והפצת הנכסים ללקוחות לאומי בחו"ל, כאשר SMC אמורה הייתה לנהל את מדיניות ההשקעות. בשל המשבר הכלכלי העולמי, תחום קרנות הגידור "מת" והתמחות SMC נהפכה ללא-רלוונטית ולא שימושית לחברה.

לכן, החליטו בלאומי, לרכוש את חלקה של SMC ולמכור בחברה מוצרים אחרים, שאינם קשורים בגידור כלשהו. כיום החברה רשומה ומחכה להיתר הפעלה באי ג'רסי שבניו יורק. עקב בעיות רגולטוריות, מוצריה של החברה ישווקו ללקוחות לאומי ברחבי העולם, חוץ מבישראל ובארה"ב.

SMC ניהלה השקעות בתחום הנכסים האלטרנטיביים, בהיקף של כ-3.5 מיליארד דולר, רובם הגדול למשקיעים מוסדיים ורק 16% למשקיעים פרטיים אמידים. החברה נוסדה בשנת 2001 ע"י ג'ון סטפנס.

תגיות