אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למה בכה פושקין? צילום: עמית שעל

למה בכה פושקין?

המסעדה החדשה שהוקמה על חורבותיה של R.D.B התגלתה כסיפור אכזבה. מתברר ששם של משורר ידוע ותפריט צרפתי אינם מחפים על אוכל סתמי

09.03.2009, 10:51 | גלי וולוצקי

אפשר למנות על אצבעות של כף יד אחת את מספר המסעדות הצרפתיות הפועלות בישראל, ולמרבה הצער, צריך פחות מחמש אצבעות כדי למנות את הטובות שבהן. לכן הלהיבה את הדמיון הבשורה שבמקום שבו שכנה להרף עין מסעדת R.D.B של השף רונן דברת בלוך, נפתחה מסעדת פושקין, המתהדרת בתפריט צרפתי שנרקח בידי שף צרפתי.

בשבוע שעבר, אחרי חודש אחד של פעילות בשעות הערב, פתחה פושקין את שעריה גם לסועדי הצהריים, ומציעה עסקית שעל הנייר נראית משתלמת למדי - שתיה קלה או שליש בירה מהחבית, מנה ראשונה ועיקרית במחירים של 69, 89 או 109 שקל.

העיצוב השתנה מאז ימי R.D.B, המקום מאוורר ומרווח, אך האווירה נותרה נובורישית במכוון. השירותים המהודרים, על בקבוקוני הבושם והוורדים, הם באמת חוויה שאסור להחמיץ. סוג של ניחוח פריזאי, אם תרצו. אבל גם הוורדים היפהפיים לא יכלו לחפות על העובדה שבזה מסתכם הביקור בפריז, בכל הנוגע לפושקין.

צלעות טלה. יבשושיות משהו, צילום: עמית שעל צלעות טלה. יבשושיות משהו | צילום: עמית שעל צלעות טלה. יבשושיות משהו, צילום: עמית שעל

התחלנו בסיגר פושקין, סיגר אפוי מבצק פילו, ממולא בפירה דגים ובמחית כמהין, שהוגש ברוב חן עם קולי של פלפלים אדומים מתקתקים, אבל היה תפל לחלוטין.

ראשונה נוספת, סלט ירוק, אבן בוחן של המטבח הצרפתי ששף טוב יידע להפוך לתענוג של ממש, הורכב מחסות שטופות, מהסוג שתוכלו לקנות בשקית בכל סופרמרקט, שהוגשו עם ויניגרט סתמי.

גם בעיקריות נשארנו בתל אביב. צלעות טלה מזוגגות בסילאן ותפוזונים מסוכרים (89 שקל) נצלו יתר על המידה והיו יבשושיות - טעות בסיסית שמקומה אינו יאה במסעדה המגדירה את עצמה כמסעדה עילית. קסולה ים (109 שקל), שהמלצר הגדיר כ"מרק כזה שיש בו סלמון, מוסר וג'מבו שרימפס", התגלה דווקא כתבשיל שהכיל שלושה נתחים של סלמון ומוסר שטבלו ברוטב זעפרן תפל. התוספות, פירה עם מחית פטריות וכמהין וגראטן תפוחי אדמה, היו חביבות.

גם השירות היה חובבני. המלצר התוודה בפנינו שזו לו משמרת הצהריים הראשונה, והוא אכן עשה את כל הטעויות האפשריות. לדוגמה, הוא לא ידע ממה מורכבות המנות.

הרעיון להביא שף צרפתי ולפתוח מסעדה בסגנון אוליגרכי אינו רע ביסודו, אבל זה לא מספיק. את האוכל שקיבלנו בפושקין תוכלו לקבל בכל מסעדה בינונית בתל אביב ומחוצה לה, והביקור במקום מומלץ רק אם אתם חובבי עיצוב אוליגרכי ושירותים מפונפנים.

אז מה היה לנו כאן

שם: פושקין.

ז'אנר: מטבח צרפתי.

מיקום: מונטיפיורי 27 תל אביב.

טלפון: 03-5251501.

התחככות: עניבות מהאזור.

מחיר העסקית: 69, 89 או 109 שקל. א'־ה', 12:00–15:00; שבת, 16:00—12:00.

שירות: חובבני.

נגישות נכים: אפשרית, ובמקום שירותי נכים ייעודיים.

שורה תחתונה: השם הרוסי והשף הצרפתי אינם מספקים את הסחורה.

תגיות