אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"היו לנו לא מעט חששות, אבל הסתדרנו" צילום: שאול גולן

"היו לנו לא מעט חששות, אבל הסתדרנו"

חצי שנה לאחר שזקי שלום והאחים קופרלי רכשו את יקבי בנימינה מספר המנכ"ל אילן חסון כי "הם אינם שונים מבעלי בית אחרים", וגם ברשתות אומרים שאין שינוי ביחסי העבודה

09.03.2009, 09:48 | גלי ברגר

אחת השאלות המסקרנות בנוגע לזקי שלום ולאחים קופרלי, הבעלים של חצי חינם, היא כיצד הם מנהלים עסק שהם רוכשים, ואם אפשר להקיש מכך על ויטה פרי גליל, במקרה שהעסקה אכן תצא לפועל. בעוד את חצי חינם מנהל זקי ניהול קפדני ומעורב בכל פרט, במקרה של יקבי בנימינה, שהקבוצה רכשה בספטמבר האחרון תמורת 13.5 מיליון דולר, לא נראית מעורבות גבוהה מדי. "הם אינם שונים מכל בעלי בית אחרים, ומעורבים בעיקר בהחלטות אסטרטגיות כמו הקמת מערך הפצה, רכישות, שיפוץ וכו'", מספר אילן חסון, מנכ"ל יקבי בנימינה, שכיהן בתפקידו לפני הרכישה.

גם ברשתות השיווק מספרים כי דבר לא השתנה מאז הרכישה, לפחות לא מבחינתן. לדברי חסון, "בהתחלה היו לא מעט חששות מה יהיה עם רבוע כחול ושופרסל, ולו רק משום שאחד המתחרים שלהן הוא גם הבעלים של היקב, אבל הסתדרנו. אנחנו גם לא קיבלנו יותר מדפים בחצי חינם, ואיננו מוכרים לזקי יותר בזול. הוא מנהל איתנו משא ומתן כמו כל אחד אחר".

אחד הנושאים שיעלו על הפרק עם רכישת פרי גליל על ידי חצי חינם היא מערכת היחסים של החברה עם הרשתות הגדולות. לא מדובר רק במערכת יחסים של ספק־רשת, אלא במערכת מורכבת יותר - פרי גליל היא יצרנית מותג פרטי מובילה וחשובה בשופרסל, וגם מגה החלה לעבוד איתה. שתי הרשתות אמרו בשבוע האחרון כי ימשיכו לעבוד עם המפעל, אך נראה שזהות העומדים בראשו ואלה שינהלו את המו"מ תקבע במידה לא מבוטלת את המשך ההתקשרויות.

ביקבי בנימינה מספרים כי בעלי הבית החדשים השקיעו בחודשים האחרונים מיליוני שקלים בנטיעת 800 דונם של כרמים חדשים, וכן בייסוד מערך הפצה חדש במקום להסתמך על זה של חברת שקד, שהיא יבואנית יינות ושותפה ביקב רקנאטי. מהלך זה הכפיל את מספר העובדים מ־45 ל־90. כמו כן השקיעו הבעלים בשיפוץ מבנה היקב ובמכלי נירוסטה.

בשוק אמרו כי מה שהוביל את שלום והאחים קופרלי לעסקה היא פיסת הנדל"ן שעליה יושב היקב; ל"כלכליסט" נודע כי הקרקע מוערכת ב־25.6 מיליון שקל, אך השווי יכול לעלות פלאים אם 28 הדונם המיועדים לחקלאות יופשרו לבנייה. כיום דונם לבנייה באזור זה שווה 2.4 מיליון שקל. התב"ע באזור מאפשרת להקים ארבע יחידות לדונם. לאחרונה נמכרו שם יח"ד של כ־200 מ"ר בנוי בתמורה ל־2.2 מיליון שקל. לגבי 28 הדונם החקלאי, המחיר שלו יכול להגיע ל־400 אלף שקל לדונם. אלא שחסון מספר כי התרשם שמדובר בעסקה לטווח ארוך. "אם היו רוצים את הנדל"ן היו פועלים להעברת היקב, ולא משקיעים בשיפורו", הוא אומר.

תגיות