אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בגלל משבר עוף העמק: צפוי מחסור בטבעוף צילום: ערן יופי כהן

בגלל משבר עוף העמק: צפוי מחסור בטבעוף

טבעוף, מותג עוף ללא אנטיביוטיקה, נמצא במגעים עם משחטות חלופיות. עובדי עוף העמק קיבלו תלושי משכורת - אך הכסף לא הועבר לחשבונות

12.03.2009, 07:12 | גלי ברגר ומיקי פלד

בעקבות הפסקת פעילות משחטת עוף העמק צפוי מחסור במותג העוף הטרי טבעוף משבוע הבא. ל"כלכליסט" נודע שאמנון אריאל, מבעלי טבעוף, מנהל מגעים עם כמה משחטות, כדי שיוכל לחדש את אספקת המוצרים ולהחזירם למדפים במהירות האפשרית.

מותג טבעוף החל את דרכו לפני כשלוש שנים בבאר טוביה, וזכה להצלחה גדולה. בעוד רשתות השיווק נלחמות ביניהן על מחיר קילו עוף, טבעוף נמכר בכל הרשתות במחיר קבוע במשך כל השנה, הגבוה באופן ניכר מזה של עוף טרי.

העוף של טבעוף גדל ללא אנטיביוטיקה וללא זרזי גידול, ומשווק באריזות נפרדות, כעוף שלם או בחלקים, בתוך הקצביות של רשתות השיווק. בכמאה סניפים של רשתות השיווק נמכרים מוצרי טבעוף במקרר שירות עצמי ממותג, שמציע שניצלים, כרעיים, כבדים ועוד חלקי עוף ארוזים.

לאור הצמיחה של החברה, חתם אריאל במאי 2008 על הסכם עם מפעל עוף העמק. לפי ההסכם, היה עוף העמק אמור לשחוט עופות רק עבור טבעוף, וכתוצאה מכך להגדיל את כושר הייצור שלו מ־15 אלף עופות ל־40 אלף עופות ביום. עם המעבר לשחיטה בעוף העמק הושקו חלקי עוף באריזות אווירה מבוקרת (אריזות פלסטיק הנסגרות ללא מגע יד אדם), המבטיחות חיי מדף ארוכים יותר, ונעשה מיתוג מחדש ושינוי של האריזות.

טבעוף זוכה לצמיחה מהירה מאוד, עקב היותו העוף הממותג היחיד בשוק. מכירות טבעוף הסתכמו ב־2008 בכ־80 מיליון שקל. החברה השיקה באחורנה עוד מותג, תחת השם סוג א', שממוצב פחות גבוה מטבעוף.

מנכ"ל עוף העמק: "אף אחד לא חוזר לפגישה שנייה"

בעוד אריאל מחפש לעצמו פתרונות שחיטה אחרים, יצאו אתמול עובדי עוף העמק למכור עופות בשוק תלפיות בחיפה, בתקווה להכניס כסף לכיסיהם ולאפשר להם "לקנות אוכל לשבת", לפי הגדרת יו"ר ועד עובדי המפעל, מוטי סער. העובדים עשו זאת לאחר ששלשום הם קיבלו את תלוש השכר בפברואר - אך הכסף לא הופקד בחשבונות הבנק שלהם בפועל. את הימים האחרונים בילו העובדים בהתבצרות בחצר המפעל ובהפגנות מחוץ לו.

סער טוען שכמה גורמים התעניינו ברכישת מפעל עוף העמק, ואחד מהם אף הגיע לסיור במפעל כמה פעמים. סער מסרב לנקוב בשמות המתעניינים, ויש המטילים ספק בקיומם וברצינותם: "מגיעים כל מיני אנשים שמנסים לעשות סיבוב על התקשרות, אבל אף אחד לא יקנה את המפעל", אמר גורם בכיר בשוק העופות. "למפעל אין חומר גלם, כי משקים רבים כבר סגרו עם משחטות אחרות. בנוסף לכך, כיוון שזו משחטה קטנה יחסית לעומת שאר המשחטות בשוק, אין לה שום יתרון".

אחד השמות שצצים מפעם לפעם כמועמד לרכישת עוף העמק הוא רמי לוי. לוי הגיע בשבוע שעבר עם צוות מתוכניתו של עמנואל רוזן אל המשחטה, וטען שהוא מעוניין לבדוק את רכישת המפעל. עם זאת, טרם נערך סבב שיחות שני בין הצדדים. לדברי שוקי עוגן, מנכ"ל עוף העמק, המתעניינים ברכישת המפעל נעלמים לאחר שהם שומעים את הנתונים הכלכליים שלו, ואף גורם עסקי לא שב לפגישה שנייה. עוגן אמר ל"כלכליסט": "כל עוד יש שביב של תקווה, אנחנו לא נשלח לעובדים מכתבי פיטורים".

תגיות