אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבריטים מאמצים את השיטה האמריקאית: דווח על הונאה וקבל חסינות צילום: בלומברג

הבריטים מאמצים את השיטה האמריקאית: דווח על הונאה וקבל חסינות

בסיטי של לונדון חוששים מהידוק הפיקוח על הבנקים, שיכלול גם צמצום הבונוסים לבכירים ובקרה על קרנות גידור

16.03.2009, 08:54 | אמיר שטוקהמר

רשות השירותים הפיננסיים בבריטניה (FSA) תציע לעובדים שהיו מעורבים במקרי הונאה לדווח עליהם לשלטונות בתמורה לחסינות מפני העמדה לדין. כך פרסם אתמול (א') העיתון "גרדיאן".

 

השיטה, שנועדה להביא לדין את העבריינים העומדים במרכז עבירות ההונאה, מבוססת על יוזמה דומה בארצות הברית שסייעה לרשויות לפענח שורה של תיקי עבירות צווארון לבן בתעשיית הבנקאות. בתמורה לחסינות יתבקשו העובדים להעיד בפני הרשויות על העבירות והאחראים לביצוען.

 

במקביל יציג השבוע יו"ר ה־FSA, לורד אדייר טרנר, יוזמה להידוק הפיקוח על הבנקים. במסגרת התוכנית יוחמרו דרישות הלימות ההון החלות על הבנקים ויוקשחו התנאים שבהם יותר למוסדות פיננסיים לבצע השקעות בנכסים בעיתיים. כמו כן, יצומצם היקף הבונוסים לבכירים, כדי להפחית את התמריץ בקרב בנקאים ליטול סיכונים. נוסף על כך, יוכפפו לראשונה קרנות הגידור למערכת הפיקוח החלה על בנקים.

בתוך כך גברו לאחרונה הקולות בבריטניה הקוראים ל־FSA לתאם את המהלך עם רגולטורים במדינות אחרות, במקום ליישמם באופן חד־צדדי בממלכה.

לונדון. "הדבר המדאיג יותר מכל הוא רגולציה מוגברת ללא הבחנה", צילום: בלומברג לונדון. "הדבר המדאיג יותר מכל הוא רגולציה מוגברת ללא הבחנה" | צילום: בלומברג לונדון. "הדבר המדאיג יותר מכל הוא רגולציה מוגברת ללא הבחנה", צילום: בלומברג

אתמול ציטט "האינדפנדנט" בנקאים בכירים בסיטי של לונדון, שהביעו חשש שרפורמה ברגולציה על תעשיית הבנקאות עשויה לגרום למוסדות פיננסים גדולים להעתיק את פעילותם מהעיר. כדי למנוע זאת יש לדרוש, לדבריהם, ממרכזים פיננסים נוספים ברחבי העולם לאמץ חקיקה דומה.

"זה מדאיג", אמרה מנכ"לית איגוד הבנקאים הבריטי, אנג'לה נייט, "יש ברשותנו מערכת ההופכת את לונדון למרכז כלכלי אטרקטיבי, ועלינו לוודא שהעיר תמשיך להיות מוקד לעשיית עסקים". דובר איגוד הבנקים במדינה טען: "הדבר המטריד אותנו יותר מכל הוא החלת רגולציה מוגברת על התעשייה כולה ללא הבחנה, במקום להתמקד במקומות שמהם נשקף סיכון אמיתי".

בטור דעה שפירסם ראש הממשלה גורדון בראון ב"סאנדיי טלגרף" כתב בראון כי "העולם השתנה ללא הכר, ועל המערכת הפיננסית להתאים עצמה לכך". לדבריו יש לנקוט גישה מחמירה יותר אשר תכלול פיקוח גלובאלי על כל המרכזים הפיננסים החשובים בעולם.

תגיות