אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תחזית איגוד תעשיות המזון: 3% פחות מכירות, 5% פחות ייצוא ו-600 מפוטרים מהענף צילום: סיון פרג'

תחזית איגוד תעשיות המזון: 3% פחות מכירות, 5% פחות ייצוא ו-600 מפוטרים מהענף

אלה הנתונים שצופה האיגוד, שהינו חלק מהתאחדות התעשיינים, לשנת 2009. היו"ר גדי לסין: "אנו עושים הכל כדי לא לשלוח עובדים הביתה, אל הכפור". לדבריו אחת הסכנות עימן נאלץ הענף להתמודד היא העלייה בייבוא מזון

17.03.2009, 14:09 | גלי ברגר

ירידה של 3% במכירות, 5% בייצוא ו-1% במספר העובדים, שהם כ-600 מפוטרים - זו התחזית של איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים לשנת 2009. לדברי גדי לסין, יו"ר האיגוד ומנכ"ל שטראוס ישראל, התחזית נעשתה על סמך סקר בין המפעלים החברים באיגוד.

"אנחנו בשטראוס וגם כל חברות המזון עושים את כל צעדי ההתייעלות וקיצוץ השומנים האפשריים, על-מנת שלא להגיע למצב של שליחת עובדים הביתה. בניגוד למיתון הקודם, הפעם לשלוח עובדים מהעשירונים הנמוכים הביתה זה לשלוח אותם אל הכפור", קבע לסין. 

עוד אמר יו"ר האיגוד, כי בשנת 2008, לראשונה מזה 5 שנים, נראתה ירידה ריאלית של 1.5% במכירות המזון, שהסתכמו בכ-56.1 מיליארד שקלים.

לטענתו, אחת הסכנות עימן נאלצת תעשיית המזון להתמודד בשנה הנוכחית, היא העלייה בגירעון בין הייבוא לייצוא. יבוא המזון בישראל הסתכם ב-2008 ב-1.8 מיליארד דולר, לעומת 1.4 מיליארד בתקופה המקבילה אשתקד. "כניסה של מוצרים מיובאים מהווה סכנה אמיתית לתעשיית המזון בישראל, שמעסיקה למעלה מ-60 אלף עובדים".

תגיות