אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שרגא ברוש: לרכז את סמכויות הטיפול במשבר במקום אחד

נשיא התאחדות התעשיינים הוסיף ביום עיון בכנסת: "רוב הפיטורים אינם בגלל המשבר הפיננסי אלא בשל המשבר הריאלי שהחל בראשית 2008". הוא הוסיף: "מי שלא מבין את נושא האג"ח הקונצרניות חושב שהטייקונים לקחו את הכסף והשקיעו אותו בלאס וגאס"

17.03.2009, 15:50 | שאול אמסטרדמסקי

"חלק גדול מהמפוטרים היום אינם מפוטרים בגלל המשבר הפיננסי, אלא כתוצאה מהמשבר הריאלי שהתחלנו לחוות אותו בתחילת 2008, בעיקר בשל הירידה בשער החליפין של הדולר. אמרנו לאוצר שאנחנו צועדים לקראת משבר כלכלי משמעותי, אבל שם לא השכילו להקשיב לנו ולא עשו דבר", כך אמר היום נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, ביום העיון הכלכלי המיוחד שנערך בכנסת.

לדבריו, "ביקשנו להקים קרן של מיליארד שקלים בכל הבנקים, ושהבנקים ימנפו אותה פי חמישה, בשביל שנוכל לתת אשראי לעסקים קטנים. אבל באוצר התנגדו והוציאו תוכנית של הקמת קרנות באמצעות מכרזים. התוצאה ברורה: עד כה אף אחד לא קיבל שקל כי הבירוקרטיה אכלה את הכל. בשיחות שהיו לי עם ראש הממשלה המיועד ועם יועצו אורי יוגב, הבנתי שהם רואים את זה באור חיובי, כי הסיכון למדינה הוא נמוך והתועלת גדולה".

בהתייחסו לנושא האג"ח הקונצרניות אמר ברוש כי "מי שלא מבין, חושב שהטייקונים לקחו את הכסף והשקיעו אותו בלאס וגאס. אבל באופן מבני צריך להבין שהאג"ח הקונצרניות בנויות כך שחלקן נועדו לפירעון וחלקן למחזור. יש משהו לא רציונלי שמכניס את העסק הזה לפאניקה מטורפת, ובפאניקה הזו קשה למחזר וקשה לגייס מחדש. זו בעיה שדורשת פיתרון ומהר".

בנושא התקציב אמר ברוש כי "כשהכנסת תבוא לאשר את תקציב המדינה, ראוי שתוגש בפניה מסגרת תקציב דו או תלת שנתית. אין ספק שהגירעון השנה יגדל. אני בהחלט רואה את גג ההוצאה הציבורית יורד בחזרה אחרי שנחזור למתווה של צמיחה. אני בהחלט קורא לפריצת גג ההוצאה בשנה אחת, בתנאי שיודעים מראש שלאחר מכן הגג יחזור להיות מה שהוא. ב-2009 הגירעון צריך להיות בסדר גודל של 6-6.5%. יצטרכו לעשות הסטות פנימיות בתקציב כך שכסף שמיועד לפרויקטים שאינם מעודדי צמיחה יוסט לפרויקטים אחרים".

ברוש הוסיף כי "אם נתניהו ירצה לטפל בבעיות המבניות, התוצאות בכל מקרה יהיו אחרי המשבר. במה שקשור בטיפול במשבר, צריך לרכז את הסמכויות במקום מסוים ולהפקיע את הסמכויות ממקום אחר. ובכל מקרה, אין צורך לחזור מהחלטת הממשלה להפחתת המיסים, מכיוון שברגע שמשדרים מסר למשק, בעיקר למשקיעים, האמירה של הממשלה חייבת להיות מכובדת". 

תגיות