אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איך לבחור מצלמה סלולרית

איך לבחור מצלמה סלולרית

הנייד הצמוד תופס בהדרגה גם את מקומה של מצלמת הסטילס, והמכשירים החדשים בשוק, ובייחוד אלו שעתידים להגיע, יעצימו את המגמה. כלכליסט מכוון את הזום הסלולרי

18.03.2009, 12:24 | אורית זרובבל

אם עד לפני שנתיים הסתפקנו במצלמות סלולריות נטולות זום ופלאש, הרי שבחודשים האחרונים מתמלאים המדפים במצלמות סלולריות עתירות מגה־פיקסלים, עם עדשות של מותגי הצילום המובילים, פיצ'רים מתקדמים וטכנולוגיות כמו זיהוי חיוך ומצמוץ וקישוריות לאתרי השיתוף.

לטבלת המצלמות הסלולריות המובילות בשוק

לדברי מיקי ברקן, מנכ"ל ברס, יבואנית סוני אריקסון, מסקרים רבעוניים שמבצעת חברת TNS עולה שכ־80% מצרכני הסלולר משתמשים במצלמה הסלולרית. וכמו בכל חידוש, גם כאן הצעירים מובילים: 85% מהם משתמשים בסלולר כמצלמה עיקרית, לעומת 63% מהמבוגרים.

נוקיה N96 נוקיה N96 נוקיה N96

עוד עולה מהסקר כי משתמשים רבים עדיין אינם מודעים לקיומם של הפיצ'רים המתקדמים ובוחרים מצלמה על פי מספר הפיקסלים. בהמשך הם מציינים את קלות השימוש. ובשוק עצמו, רק 6% מהמכשירים מצוידים במצלמות 5 מגה־פיקסל. אך לדברי ניר שטרן, המשנה למנכ"ל פלאפון, מכשירים אלו ואחיהם מרובי הפיקסלים הופכים לסטנדרט, גם על רקע כניסת אפיונים מתקדמים, כמו פלאש קסנון, קביעת מיקום באמצעות ה־GPS, תיקון אוטומטי ועוד.

8 מגה־פיקסל

שני המכשירים הבולטים, ולעת עתה היחידים בשוק, הם הרנואר של LG (3,240 שקל בסלקום, ובקרוב גם בפלאפון ב־3,236 שקל) וה־C905 של סוני אריקסון (3,236 שקל בפלאפון). שניהם כוללים את כל הפיצ'רים המתקדמים ביותר בשוק.

LG רנואר LG רנואר LG רנואר

לרנואר של LG מצלמת 8.1 מגה־פיקסל עם מכסה עדשה, פלאש קסנון, אפיוני זיהוי פרצוף, חיוך ומצמוץ, ואפשרות לצילום באמצעות לחיצה על מקש השליטה בכבל האוזניות.ל־C905 של סוני אריקסון יש מייצב תמונה, כמה מצבי צילום, אפשרות למיקום בעזרת ה־GPS ואפיוני זיהוי פנים, חיוך ומצמוץ. יש לה כלי עריכה ואפקטים מיוחדים ומתקן תמונה, והיא מאפשרת צילום של כמה תמונות, שמתוכן היא מציגה את הטובה ביותר.

5 מגה־פיקסל

המכשיר הראשון שצויד במצלמת 5 מגה־פיקסל היה ה־N95 של נוקיה עם עדשת קרל צייס, אוטו פוקוס ופלאש לד. היום אפשר למצוא בקטגוריה את ה־N85 (2,844 שקל באורנג') וה־N96 של נוקיה (5,004 שקל באורנג', 5,220 שקל בסלקום), את הסול (1,404 שקל באורנג', 1,976 שקל בפלאפון, 1,980 שקל בסלקום), הטאץ'וויז (2,844 שקל באורנג', 2,876 שקל בפלאפון, 2,340 שקל בסלקום) והאומניה של סמסונג (3,956 שקל בפלאפון, 4,284 שקל בסלקום), ה־G900 (2,844 שקל באורנג') וה־C902 של סוני אריקסון (2,124 שקל באורנג', 2,160 שקל בסלקום) ואת ה־Viewty של LG (2,124 שקל באורנג', 1,800 שקל בסלקום).

הטאץ'וויז מצויד במייצב תמונה, אפיון זיהוי פנים וחיוך ואפשרויות עריכה תמונה ווידיאו לצד אפקטים מיוחדים, כמו צילום בשחור־לבן. הסול מצויד באותם איפיונים, למעט זיהוי חיוך. ל־G900 מייצב תמונה, שישה מצבי צילום ואפשרויות עריכה, כולל תיקון תמונה; ול־C902 זום מצוין, תיקון תמונה ותיוג מיקום

גיאוגרפי.

יותר מגה־פיקסל

N85 בגרסת 8 מגה־פיקסל של נוקיה, שנחשף בפברואר בברצלונה ויושק הקיץ, הוא מכשיר ה־8 מגה־פיקסל הראשון של נוקיה, ותהיה בו יכולת צילום משופרת של עצמים בתנועה ואפשרות להוספת תגים גיאוגרפיים (עדיין לא ברור אם יגיע לישראל). LG חשפה בברצלונה שני מכשירים עם מצלמות 8 מגה־פיקסל, הקריסטל וה־Viewty 2 - האחרון עתיד להגיע ארצה בהמשך. סמסונג חשפה את ה־UltraTOUCH, עם 8 מגה־פיקסל ומזהה פרצוף וחיוך, ואת האומניה HD, הסמארטפון שיצויד ביכולת הקלטת וידיאו ב־HD ב־720P (האולטרה יושק בארץ ברבעון השני, האומניה HD יושק בארץ ברבעון השני או השלישי). סוני אריקסון הציגה את ה־W995 (שיושק כנראה בארץ) וגם סיפקה תשובה לתאוות המגה־פיקסלים של המשתמש עם ה־IDOU, הסלולר הראשון עם מצלמת 12 מגה־פיקסל שיושק בקיץ (לא ברור עדיין אם יגיע).

נוקיה N85 נוקיה N85 נוקיה N85

זמינות מצלמות הסלולר גבוהה מתמיד, אך הגודל הוא עדיין מכשלה בדרך לתמונה המושלמת. המצלמות הסלולריות אינן מציעות זום אופטי - האפיון היחידי כמעט המבדיל את הסטילס הקומפקטיות מהסלולר, אבל בתעשיה עדיין מנסים למצוא פתרון שיהפוך את הזום האופטי למגושם פחות. מספר מצבי הצילום וזירות הצילום גדל בהתמדה, ונוספו קטגוריות כמו צילום בתנועה, נוף, ספורט, פנורמי או מקרו לצילום מסמכים. צילום ב־HD הוא הדבר החם הבא, ובשלב פיתוח, מספר מיקי ברקן מברס, נמצא מנוע החיפוש הוויזואלי, שיכול לספק היבט צרכני לחוויית הצילום. כך תוכלו לצלם מוצר בחנות, ומנוע החיפוש יספק לכם את מחירו הנמוך ביותר בזמן אמת.

מהסלולר ניתן גם לשלוח ישירות ב־MMS, להעביר בבלוטות' או במייל, להעלות מיידית לאתרי שיתוף תמונות ולשמור. בשוק מצויים כרטיסי זיכרון בנפח 8 ו־16 גיגה, ובדרך גם כרטיסי 32 גיגה.

תגיות