אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סאקורה - יותר יפנית מתל־אביבית צילום: גיא אסייאג

סאקורה - יותר יפנית מתל־אביבית

העסקית של סאקורה הירושלמית היא הימור בטוח, אפילו לאירוח יפנים. ככה זה כשהקליינטורה יודעת לשמור אמונים למוסד שמגלגל סושי ברמה כבר 15 שנה

18.03.2009, 12:29 | גלי וולוצקי

התל־אביבים יכולים להמשיך ולזלזל בסצינת המסעדנות הירושלמית, אך איכות כמו זו שמפגינה מסעדת סאקורה כבר 15 שנה מניבה נאמנות שאניני העיר ללא הפסקה יכולים רק להתקנא בה. המקום הקטן, הממוקם בסמטאות חצר פיינגולד, ואשר היה אחת ממסעדות הסושי הראשונות בארץ, מרוהט בענייניות ובסגנון נקי, ומציע מגוון נקודות תצפית לבר הפינתי שמאחוריו עומד הסושי מאסטר ועושה את עבודתו.

הארוחה העסקית כאן מאפשרת לאכול במגוון רחב של מחירים. היא כוללת מרק מיסו, סלט יפני לבחירה מארבעה או חמישה סוגים, מנה עיקרית שעל פיה נקבע מחיר הארוחה (55–100 שקל) ושתייה חמה.

התחלנו בשתי קעריות של מרק מיסו טעים, שבתוכו שטו קוביות טופו ואצות.

המשכנו בשני סלטים יפניים נהדרים: סלט הרוסמה, שהכיל אטריות שעועית שקופות וחלקלקות, רצועות דקיקות של גזר ומלפפון וזרעוני שומשום ברוטב חמצמץ ומרענן, וסלט של אצות היג'קי שהיה נפלא. גם הוא הכיל רצועות של גזר ומלפפון, אך בליווי אצות היג'קי, שנראות כמו צינורות שחורים דקיקים, וכל זאת ברוטב של סאקה, מירין ווסאבי - קשת טעמים מרתקת.

דונבורי סלמון (55 שקל), מנה יפנית מסורתית שמכילה נתחי סלמון, ירקות צלויים וביצה מטוגנת על מצע אורז לבן, הוזמנה בהמלצת המלצרית והוכיחה את עצמה כטעימה, אף שנתחי הדג נצלו יתר על המידה והיו יבשושיים מעט.

ובלי סושי הרי אי אפשר בסאקורה, ולכן הזמנו את אחת מקומבינציות הסושי הכלולות בעסקית, זו של סושי וסשימי (80 שקל), שהיתה תענוג לעין. על לוח עץ הוגשו שש יחידות מאקי (דג עטוף אורז ואצה), שהכילו סלמון, דניס, בס וטונה, וגם נתח אלסקה מיותר. כל אחת מהן עוצבה באופן מיוחד - חלקן אינסייד־אאוט ומצופות בשומשום שחור, בפולי אדממה טחונים או בפנקו. עוד נחו על המגש שלושה נתחי סשימי טריים להלל של סלמון, בס וטונה, שני ניגירי (אורז עטוף דג) סלמון וטונה, וצלוחית יפהפייה ובה פרוסות דניס דקות כנייר טובלות ברוטב עדין ומופלא של מירין ווסאבי. שני ספלי תה ירוק חתמו את אחת הארוחות העסקיות הטובות שאכלנו.

קומבינציית סושי וסשימי , צילום: גיא אסייאג קומבינציית סושי וסשימי | צילום: גיא אסייאג קומבינציית סושי וסשימי , צילום: גיא אסייאג

בהתחשב בכך שמבחר העסקיות הטובות בירושלים אינו גדול, סאקורה היא הימור בטוח, אפילו אם במקרה יש לכם אורחים מיפן.

ת.ז

שם: סאקורה.

ז'אנר: סושי בר.

מיקום: יפו 31 ירושלים,

טל': 02-6235244.

מחיר העסקית: 55–100 שקל. א'־ה', 12:00–17:00.

התחככות: אנשי עסקים ונאמני המקום.

שירות: חביב וזריז.

נגישות נכים: אפשרית, אך אין גישה לשירותים בקומה השנייה.

שורה תחתונה: מתבגרת בחן.

תגיות