אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעקבות המשבר: חברות רבות עוברות ללינוקס

בעקבות המשבר: חברות רבות עוברות ללינוקס

מסקר שנערך לאחרונה עולה כי חברות רבות זונחות את השימוש במוצרים ייעודיים ועוברות לשימוש בלינוקס, מתוך כוונה לחסוך בהוצאות. מערכת הפעלה מבוססת לינוקס, אובונטו, זוכה להצלחה בתחום הנטבוקים

19.03.2009, 15:44 | יוסי גורביץ
המשבר הכלכלי גורם לחברות רבות לשקול את המשך התשלום עבור תוכנות, ורבות מהן עוברות בשל כך ללינוקס. כך, על פי הרג'יסטר הבריטי, עולה מסקר של מכון המחקר IDC. יצוין כי המחקר נערך לבקשת Novell, המשווקת תוכנות לינוקס.

במחקר שנערך בפברואר, נשאלו 330 עובדי תעשיית המידע האם הם מרוצים מהשרתים והשירותים שהם מקבלים, או שיש בדעתם להחליפם. 72% מהנשאלים ענו כי בכוונתם להחליף את השרת שלהם בשרת לינוקס, או שהם שוקלים לעשות כן. בתחום המחשבים השולחניים, אמרו 68% כי הם שוקלים לשימוש במערכת ההפעלה של לינוקס. 55% מהנשאלים אמרו כי הם כבר משתמשים בשרת לינוקס – אם כי במקביל לשימוש בשרתי מיקרוסופט; 97% מהנשאלים אמרו כי הם משתמשים באחרון.

הסיבה היא כלכלית: לינוקס היא חופשית, ובעת משבר כלכלי עסקים מנסים לחסוך את ההוצאות על רכישת מערכות הפעלה ותוכנות. לא רק ארגונים עסקיים עושים זאת: משטרת צרפת פתחה לאחרונה בפרויקט שמטרתו להמיר את כל מחשבי העבודה שלה לאובונטו, גרסה פופולרית של לינוקס.

אובונטו זוכה להצלחה גם בשוק עולה אחר: הנטבוקים, מחשבים קטנים וקלים שמכירותיהם גאו במהלך 2008. כעשרה אחוזים מכלל הנטבוקים שנמכרו ב-2008 – ביניהם על ידי יצרנים גדולים כמו דל ו-HP – נמכרו עם אובונטו, לא חלונות. 90% מהנטבוקים עדיין הגיעו עם חלונות, אבל נתח השוק של לינוקס בתחום הנטבוקים נחשב לגדול עד להפתיע.

עם זאת, הדו"ח של IDC מציין שחלק ניכר מאנשי הטכנולוגיה הרוצים לעבור ללינוקס משתמשים לא בחלונות אלא ביוניקס, וכי לקוחות רבים אינם רואים את לינוקס כחלופה מעשית לחלונות. 

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
3 שנים עם אובונטו - סיכום
אני לא איש מחשבים ולא פריק אלה חקלאי שנולד לפני קום המדינה. משתמש במחשבים מאז ימי DOS מס. דרך וונדוס3.1 עד XP. לאחר מס ווירוסים ושאר מרעין בישין עם XP הבנתי שמשהו לא בסדר בנושא "שימוש במחשב לאדם פרטי" כאן שמעתי על לינוקס בכלל ועל אובונטו בפרט. מאז למדתי הרבה, ובעיקר שהבעיה העיקרית של וונדוס היא שלכולם יש את אותו מוצר הוה אומר אין תחרות ויש עניין לאורך כל התעשיה להשאיר זאת כך מיתוך נוחות וזה מתחיל במיקרוסופט ונגמר בטכנאי שעושה "פורמט" למחשבים של כל מיליוני המשתמשים שכל מה שהם רוצים ויודעים זה לדליק את מחשב לכתוב ולגלוש. היום אני חושב שאובונטו יותר קלה מוויזה כי אני לא מכיר את החיה הזו. אובונטו יציב מאד ועם אני לא מתעסק איתו מעל לרמה של משתמש אין לי כל בעיה. זו שאלה של זמן מול מערכת פירסום של מיקוסופט, והרגלים שקשה לצת מהם עד שלינוקס יהפך למערכת נפוצה. שני הדברים שאני אוהב במיוחד הם, 4 המסכים שעובדים בוא זמנית כך שיש לי איזה עשרים חלונות פתוחים וקוביה תלתממדית כדי לעבור מצד לצד. והכי חשוב אין בעיה להתקין מחדש ללא פירמוט טוטאלי כך שכל החומר על המחשב לא הולך לעיבוד !! וברגע שאני מתקין מחדש זה משתלב עם הקונפיגורציה של המשתמש - וקדימה לעבודה. נסו וראו - אם אני עשתי זאת כולם יכולים להנות ובחינם.
סבא אובונטו , קאריביים  |  30.03.09
10.
התקנת תוכנות בלינוקס
אני משתמשת ב kde על Debian. בשביל להתקין תוכנות משתמשת ב: Kpackage manager. פשוט לעמוד על שם התוכנה שאני רוצה להתקין וללחוץ על Install. אין ספק שלאחר כל כך הרבה שנים עם מערכת ההפעלה הזאת הפכתי למפונקת. לא צריך לכבות את המחשב אף פעם. הוא לא נתקע. גלישה מהירה, הכל עובד כמו שצריך, ולא צריך לפרמט כל חצי שנה כמו ב Xp. לגבי תוכניות ש"כולם משתמשים בהם": יש לי סקייפ, תמיכה בכל המסנג'רים הנפוצים דרך pidgin (יש כזה גם ל xp). צפייה בתמונות והעלאתן לרשת ע"י Picasa. גלישה ב firefox, שיתוף קבצים ע"י Vuse (לשעבר Azureus). נגן מדיה: Vlc (שוב, קיים גם בווינדוס). עריכת תמונות (עד כמה שאני מבינה בזה): Gimp. למישהי כמוני שלא זזה מהמחשב כל החיים, זה סופר חשוב.
Debian  |  23.03.09
8.
קצת על תכנה פתוחה.
1. אין צורך להתחיל מלינוקס, אתם יכולים להתחיל מ-Open-Office. כל פקידה שיושבת וכותבת מכתבים כל היום יכולה לעשות זה בחינם על גבי אופן-אפיס ולחסוך את התשלום לאופיס של MS. באופן אופיס ניתן לבצע גליונות אלקטרוניים מסובכים כמו באקסל, וניתן לעשות כל מצגת נדרשת, לכן אין כל טעם לבזבז כסף על MS אופיס. 2. כל תחנה שאין בה צורך בתכנות יעודיות ניתן להסב בקלות ללינוקס, ואז חסכתם את מחיר הרישוי של MS. כל תחנה כזאת ניתן לחבר בקלות לרשת משרדית, ולשתף קבצים עם תחנות אחרות של MS. 3. שרת קבצים, דואר, וגיבויים, ניתן בקלות לעשות עם לינוקס, ואז כל המערכת הזאת לא רגישה לוירוסים (גם אם נכנס לך וירוס לחלונות הוא לא ידביק את הגיבויים שבלינוקס). 4. אתה יכול להתקין גם DATA-BASE כמו MYSQL,על לינוקס, שישרת לך את המערכת. 5.אני יודע שלגבי הנהלת חשבונות משרדית, יש עדיין בעיה עם העדר תכנות ללינוקס, אבל אני מקווה כי עם גדילת הדרישה, גם תחום זה יענה. (אין בעייה למכור תכנות בתשלום על מערכת לינוקס חפשית). לכל יתר הדרישות המשרדיות, אני לא רואה כל חוסר בתכנות חינם יעודיות על לינוקס.
יורם , הים התיכון  |  22.03.09
לכל התגובות