אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פסק דין: במקרה של גירושין תישא גם האישה בהפסדי עסקיו של בעלה צילום: shutterstock

פסק דין: במקרה של גירושין תישא גם האישה בהפסדי עסקיו של בעלה

כך קבע ביהמ"ש לענייני משפחה בתל אביב, שפסק בין בני זוג שהתגרשו כשביניהם סכסוך על מסעדה שהסבה לבעל הפסדים רבים. מדובר בפסיקה לפי תיקון לחוק יחסי ממון, הקובע כי לבני זוג זכויות וחובות שווים, באשר לנכסים שנצברו במהלך שנות הנישואים

22.03.2009, 17:26 | מארק שון

חובות שנוצרו בעקבות עסקי הבעל ייהפכו גם ל"בעיה" של האישה, במקרה של גירושין. כך עולה מפסק דין שהתקבל לאחרונה בבית המשפט לענייני משפחה במחוז תל אביב.

השופט, פאול שטרק, קבע בפסק הדין, כי על האישה לחלוק בחובו העסקי של הבעל, משום שלבני זוג זכויות שוות בזכויות ובחובות שנוצרו בחיי הנישואין המשותפים. ההחלטה ניתנה כתוצאה מהסדר איזון משאבים בין בני הזוג.

בני הזוג לגביהם ניתן פסק הדין התחתנו בנישואים אזרחיים בשנת 1986 בארה"ב, כאשר שנתיים לאחר מכן אף קיימו חתונה דתית בישראל. נישואיהם נמשכו 23 שנים, במהלכן פתח הבעל מספר עסקים בארץ ובארה"ב, בהם מסעדה. מפסק הדין עולה, כי הזוג הצליח לצבור במשך השנים נכסים רבים, לרבות בית מפואר ורחב ידיים בהרצליה פיתוח, שנמכר בכ-1.5 מיליון דולר.

בדצמבר 2006 פתח הבעל בהליכי גירושין מאשתו. האשה טענה, כי הבעל החל לתכנן היטב את מהלכי הגירושין, כשנה וחצי לפני בקשת הגט, והיא אף הציגה הסכם שכר טרחה בינו לבין עורך דינו מחודש אפריל 2005. עיקר הוויכוח בין בני הזוג היה על המסעדה שפתח הבעל, שטען כי זאת קרסה והשאירה אותו עם חובות של כ-600 אלף שקל, שאין ביכולתו להשיב.

בבקשת הגירושין בקיש הבעל, באמצעות עו"ד אבי גפן, כי כשם שאשתו לשעבר נהנתה מפירות המסעדה, עליה לשאת בחובות שהצטברו לאחר קריסתה, מאורע שאירע במהלך תקופת הנישואין. האשה, מצידה, טענה, כי המסעדה נמכרה והבעל קיבל עליה "כסף שחור", אותו הסתיר ממנה.

בית המשפט מיישם בפסק הזה את התיקון לחוק יחסי ממון, שנכנס לתוקף בנובמבר בשנה שעברה, וקובע כי לבני הזוג זכויות שוות - הן בזכויות והן בחובות - שנוצרו בחיי הנישואים המשותפים. במקרה זה, תתחלק האישה, כאמור, עם הבעל בחובות של עסקיו.

במקביל לקביעה זו, ציין השופט את "התנהגותו הבריונית והמאיימת" של הבעל וקבע, כי בני הזוג ביזו את בית המשפט בהתנהלותם. הבעל נקנס בעונש כספי של 25 אלף שקל, או חמישה ימי מאסר, והאישה ב-10 אלף שקל, או שלושה ימי מאסר.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
ענת את נאיבית
באמת בגירושין רואים את הפרצוץ של בן/בת הזוג. רוב הגברים של החברות שלי היו תחמנים נוראיים ויצרו חובות פיקטייבים והעלימו רכוש. הבעיה היא שאין מספיק עירנות בקרב השופטים ומשפטים כאלה נמשכים עשר שנים ויותר למערכת המשפטית מתאימה הסחבת כי זה מייצר הון כלכלי למערכת אגרות, עירבונות וכו' בארה"ב מתגרשים תוך חצי שנה פה השופטים הורסים את חייך בתהליך. רק לשופט מתגרש יש פרוטקציה והמבין יבין כאשר אתה פונה להתלונן על שופט או רשם אתה נתגל במערכת משומנת המהווה גיבוי מוחלט לגילדה האפלה הזהו ולכן הליך הגישור עדיף במקרים בהם ניתן להתגשר
שולי , כפר סבא  |  07.10.09