אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדרך למכירת ויטה עוד ארוכה; הבנקים: כבר ויתרנו די והותר לחצי חינם צילום: שאול גולן

הדרך למכירת ויטה עוד ארוכה; הבנקים: כבר ויתרנו די והותר לחצי חינם

הבנקים מבקרים את דרישתו של זקי שלום שהם ייקחו על עצמם חוב של 6 מיליון שקל לחברת ריצ': "אם שלום יתעקש זה ייחשב להפרת חוזה, הוא יפסיד את החברה"

23.03.2009, 07:12 | רונית גודמן וגלי ברגר

נראה כי במערכת הבנקאית לא מוכנים להתפשר עוד במשא ומתן עם רשת חצי חינם, המבקשת לרכוש את ויטה פרי גליל. גורם מאחד הבנקים מסר ל"כלכליסט": "כבר נעשו המון ויתורים מול ויטה. למשל, החלטנו לתת תוספת לקופת הפיצויים של העובדים אף על פי שלא היינו מחויבים לכך, משום שרצינו להביא את הנושא לכלל סיום וראינו את טובת העובדים כחלק מההסכם".

בסוף השבוע חזרו הצדדים לדון בעסקה, שעמדה על סף פיצוץ, לאחר שביום חמישי הכריזה ויטה על "נסיגה של הבנקים מהסכמים מוקדמים". עו"ד יאיר ברדה, המייצג את חצי חינם, נפגש עם עו"ד עפר אטיאס, המנהל המיוחד של ויטה מטעם הבנקים לאומי ודיסקונט, במטרה להגיע לסיכום בנוגע לחלוקת החוב של ויטה לחברת ריצ', בסכום של כ־6 מיליון שקל, בין הבנקים לרשת.

לטענת הבנקים, לאחר שנחתם ההסכם, הגיע זקי שלום, מבעלי חצי חינם, בדרישות נוספות ודרש להפחית את שווי המלאי מעבר למחיר שנקבע. הבנקים טוענים כי הם הסכימו לספוג את הקיטון בשווי ולקחו על עצמם הפסד של 6 מיליון שקל בשווי המלאי. לאחר מכן, לטענתם, הגיע שלום עם דרישה נוספת כי הבנקים ישלמו במלואו את החוב לריצ' לשם שמירה על הזיכיון. כעת, טוענים בבנקים, אין שום סיבה להסכים לעוד ועוד ויתורים.

"אם זקי שלום ימשיך להתעקש, הדבר ייחשב להפרת חוזה שתעלה לו 5.5 מיליון שקל. כמו כן הוא ייאלץ להעביר את ויטה פרי גליל לחברה הבאה בתור במכרז, צ'סקלה, כך שצעד זה אינו משתלם מבחינתו", טענו אתמול בבנקים.

בחצי חינם טוענים לעומת זאת כי הם לא מנסים לשפר את מצבם, וכי כל דרישותיהם סוכמו במסמך המוקדם בינם לבין אטיאס. עו"ד ברדה אמר ל"כלכליסט": "הנושא של ריצ' היה חלק בלתי נפרד מההסכם. ביום חמישי אטיאס קם ועזב את שולחן הדיונים, ומיד שלח מכתב שבכוונתו לחלט את הערבויות".

ברדה הוסיף כי ביום שישי הוא דיבר עם אטיאס ונראה היה כי יש התקדמות, אך אתמול לא היו שום מגעים בין הצדדים. "ייתכן שהוא עצמו מנסה לשפר את מצב הבנקים או שיש לו קונה אחר. לא חזרנו בנו מכוונתנו לרכוש את המפעל". עם זאת, גם עתה לא מתכוונים בחצי חינם לממש את איומם משבוע שעבר ולפנות לבית המשפט המחוזי בבקשה לחייב את הבנקים לממן את החוב לריצ'.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
איך הנבקים מחקו חובות אבודים של חברות גד זאבי או האחים עופר בטאוור במאות מליונים?
ופה הם חכמים על חלשים ועומדים לשלוח מאות עובדים שוב לאי ודאות ואבטלה. מה יהיה הסוף? אולי הבנקים יגבו מהאוליגרכים את המליארדים שהם נתנו להם בלי שום חשבון לזרוק בחו"ל על פרויקטים כושלים? אולי יוותרו על מצנחי הזהב בעשרות מליונים לטובת קרן החייאת מפעלים בקשיים? מה דעתם? הרי כשהם בצרות אז הם בוכים לייקר עמלות ולהכניס יד לכיסים שלנו, אבל כשהמשק בצרות הם לא משחררים אשראי והורסים מפעלים על חובות מזעריים שלרוב נגרמו בין השאר בגלל ריביות העושק שלהם.
להלאים בנקים  |  23.03.09
5.
מה יהיה בסוף,תחלקו בינכם חצי חצי ותסיימו את הפרשה כבר.
שני הצדדים טוענים שהם צודקים,דבר לא הגיוני אבל ייתכן,לכן בואו שניכם הבנקים וזקי לאמצע הדרך ותסיימו את הסיפור הזה,חוץ מזה מר זקי שלום למה לא רכשת את החברה הציבורית אם אתה מת כל כך על המותג??אולי כדאי לך לרכוש את מניות החברה הצבורית ובכך תגאול את המסכנים שנתקעו עם המנייה הדפוקה כבר שלושה שבועות.
כלכלן  |  23.03.09
2.
למה תמיד הבנקים הם אלה שמכשילים החייאת עסקים ??? אל תתנו יד להיעלמות ויטה
ויטה היא מוסד!!!! לא פחות משטראוס ואוסם ועלית !!! ככול הנראה שמנהלי ויטה לא השכילו להתברג במלייה של קהיליית העסקים כמו דומיהם. בא מי שהציע לרכוש את ויטה כדי שהיא תמשיך להתקיים, אבל לא! הבנקים חייבים להכשיל את העסקה !!! הייתי רוצה שאותם מנהלים שמכשילים עתה את העסקה לא ישנו בלילה בדיוק כמו עובדי ויטה! הייתי רוצה שמנהלי הבנקים יהיו קצת יותר בעלי נשמה, כי ויטה היא עוד סמל של מדינת ישראל, הרבה יותר מאיקיאה למשל.
ברלה , תל אביב  |  23.03.09
לכל התגובות