אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכנסות החברה לפיתוח המחקר באוניברסיטה העברית גדלו ב-2008 ל-60 מיליון דולר

הכנסות החברה לפיתוח המחקר באוניברסיטה העברית גדלו ב-2008 ל-60 מיליון דולר

במהלך השנה שעברה נרשמה עלייה של 18% בהכנסות יישום, החברה הפועלת להפיכת טכנולוגיות שפותחו באוניברסיטה הירושלמית למסחריות. במהלך 3 השנים האחרונות גדלו הכנסותיה בכ-76%

24.03.2009, 18:11 | מאיר אורבך

יישום, החברה לפיתוח המחקר של האוניברסיטה העברית בירושלים, דיווחה על עלייה של כ-18% בהכנסותיה ל-2008 בהשוואה ל-2007: בשנה שעברה הכניסה יישום 60 מיליון דולר. זו השנה השלישית ברציפות שהכנסות יישום גדלות בשיעור דו-ספרתי. במהלך 3 השנים האחרונות גדלו הכנסות החברה בכ-76% בסך הכל.

יישום פועלת להוצאת טכנולוגיות שפותחו באוניברסיטה העברית לשוק המסחרי, במטרה לייעד את רווחיה לתמיכה במחקר מדעי.
מנכ"ל יישום יהודה ירמות מנכ"ל יישום יהודה ירמות מנכ"ל יישום יהודה ירמות

מנכ"ל יישום כיום הוא יהודה ירמות, המשמש כמנכ"ל זמני-בפועל של יישום. נוסף על תפקידו כסמנכ"ל בכיר בחברה ואחראי על מחלקת השיווק והקניין הרוחני בחברה. ירמות מחליף את נאווה סבירסקי שהיתה מנכ"ל יישום במשך שנים רבות ופרשה מסיבות אישיות.

הכנסות יישום מתמלוגים ומדמי רישיון הגיעו ב-2008 לכ-47 מיליון דולר - גידול של כ-32% בהשוואה לשנה הקודמת. ב-2008 חתמה יישום על כ-560 הסכמים חדשים, 46 מהם הסכמי רישיון לשימוש בטכנולוגיה ובקניין הרוחני שפותח באוניברסיטה ו-112 הסכמים למחקר ולשירותי מעבדה במימון חברות תעשייתיות. הכנסות ממחקרים עומדות על 12 מיליון דולר, המהווים גידול של כ-14% בהשוואה לשנה הקודמת.

ב-2008 קיבלה יישום 128 המצאות חדשות של חוקרים מהאוניברסיטה העברית, הגישה 112 בקשות לפטנטים וקיבלה אישור על 60 פטנטים חדשים שנרשמו על שמה. 56% מהפטנטים שנרשמו הם בתחום מדעי החיים והיתר מתחומי הקלינטק והסביבה, מדעי המחשב, החומרים והחקלאות. זהו יחס גבוה מאוד של הגשות לרישום ביחס להמצאות.

נאווה סבירסקי, מנכ"לית יישום לשעבר, צילום: אילן בשור נאווה סבירסקי, מנכ"לית יישום לשעבר | צילום: אילן בשור נאווה סבירסקי, מנכ"לית יישום לשעבר, צילום: אילן בשור

בשנה שעברה הקימה יישום גם 2 קרנות לתמיכה במחקר יישומי, שנועדו לגשר על הפער שבין המדע לבין שלב בדיקת כדאיות הוצאתו לשוק: קרן קלינטק בסכום השקעה של כמיליון דולר, אשר השקיעה בכמה פרויקטים נבחרים בתחומי האנרגיה והמים; וקרן בייבי-סיד, שנועדה לתמוך בפרויקטים נבחרים בשלבים האחרונים לפני מסחורם. במסגרת זו מומנו עד עתה כ-15 פרויקטים.

יישום הוקמה ב-1964, ומדי שנה נמכרים ברחבי העולם מוצרים המבוססים על הטכנולוגיות שלה ביותר מ-1.3 מיליארד דולר, כגון תרופת האקסלון לטיפול בתסמיני אלצהיימר, תרופת הדוקסיל לטיפול בסרטן השחלות, זרעי עגבניות ופלפלים. לאוניברסיטה יותר מ-60 מרכזים שנותנים שירות לתעשייה, כרבע מסגל האוניברסיטה עוסק במחקר אפליקטיבי בכל תחומי המחקר המדעי ובהם מדעי החיים, חקלאות, כימיה, פיזיקה, ננו-טכנולוגיה ועוד.

תגיות