אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ממשלת בריטניה רוצה לפקח על רשתות חברתיות צילום: בלומברג

ממשלת בריטניה רוצה לפקח על רשתות חברתיות

משרד הפנים הבריטי הודיע כי בכוונתו לעקוב אחר רשתות חברתיות, בנסיון לדלות מהן פרטים על טרוריסטים וחברי כנופיות. שוחרי פרטיות מתריעים מפני חדירת-יתר לפרטיות

26.03.2009, 12:22 | יוסי גורביץ
משרד הפנים הבריטי הודיע לאחרונה כי בכוונתו לפקח על התעבורה ברשתות חברתיות, כגון פייסבוק ואחרות, לדבריו מתוך צורך להילחם בפשיעה ובטרור. כך דיווח אתמול (רביעי) הבי.בי.סי.

יוזמת המעקב החדשה היא חלק מיוזמה ממשלתית, שמטרתה לרכז את כל תעבורת המידע בבריטניה – תכתובת באימייל, שיחות טלפון, גלישה ברשת – במאגר מידע אחד, שינוהל ככל הנראה על ידי חברה פרטית. לטענת הממשלה, אין לה כל עניין בתוכן השיחות עצמן, אלא רק בזהותם של האנשים שאיתם דיברו המשתמשים.
מצלמת אבטחה בלונדון, צילום: בלומברג מצלמת אבטחה בלונדון | צילום: בלומברג מצלמת אבטחה בלונדון, צילום: בלומברג

האופוזיציה הבריטית הביעה מחאה, וחבר הפרלמנט טום ברייק, מהמפלגה הליברלית-דמוקרטית, אמר כי מדובר ב"רשיון חטטנות חסר תקדים". נמסר כי אחראי הפרטיות של פייסבוק, כריס קלי, שוקל לפנות לשרי הממשלה בניסיון לשכנעם לסגת מהתוכנית, שלדבריו היא "מוגזמת".

חברות הטלפון של בריטניה מחויבות כבר כעת לשמור את כל פרטי השיחות המבוצעות בממלכה במשך שנה, ולהעבירם לרשויות החוק לפי דרישה. מחאתן של קבוצות שוחרי פרטיות גרמה לממשלה לדחות את הגשת הצעת החוק בנושא, והיא נמצאת כעת בשלבי "התייעצות".

ההודעה הרשמית באה לאחר שקצין הביטחון של משרד הפנים הודה בקיומן של תוכניות כאלה במהלך דיון בפרלמנט בשבוע שעבר. המעקב שמנהלת בריטניה אחרי אזרחיה מטריד רבים מהם, והביא לכך שדיים סטלה רימינגטון, שהיתה ראש שירות הביטחון של בריטניה (MI5, בכינויו הבלתי רשמי) בתחילת שנות התשעים, יצאה לאחרונה בהתקפה חריפה על מדיניות המעקב של הממשלה אחרי אזרחיה, בהזהירה מפני גלישתה של בריטניה למדינת משטרה.

תגיות