אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחיר המינימום לעוף העמק - 10 מיליון שקל צילום: ערן יופי כהן

מחיר המינימום לעוף העמק - 10 מיליון שקל

מפרק המפעל פרסם הזמנה להגשת הצעות לרכישתו; שווי השטח שעליו בנוי עוף העמק, בכניסה לרמת ישי, מוערך ביותר מ-20 מיליון שקל

28.03.2009, 18:39 | מיקי פלד

בסוף השבוע פרסם עו"ד נמרוד טפר, המפרק של מפעל עוף העמק, הזמנה להגיש הצעות לרכישת המשחטה. את ההצעות אפשר להגיש עד 21 באפריל, ומחיר המינימום לרכישה הוא 10 מיליון שקל - אותו מחיר שהציע רמי לוי, בעל רשת שיווק השקמה, בעסקה שבינתיים אינה יוצאת אל הפועל.

משחטת העופות עוף העמק נסגרה לפני כחודש בשל חובות של כ־47 מיליון שקל שצברה לנושיה. בשבוע שעבר מונה עו"ד טפר כמפרק, ובהסתדרות מקווים שמינויו יגרום להגדלת מספר הצעות הרכישה. שטח הנדל"ן שעליו בנוי המפעל, שממוקם בכניסה לרמת ישי, מוערך ביותר מ־20 מיליון שקל.

רשם העמותות השיתופיות, אורי זליגמן, הוציא לפני כשבוע צו פירוק למשחטה, לאחר שלא נמצא קונה ולאור מצב חדלון הפירעון אליה הגיעה.

אחת הסוגיות עימן יצטרך המפרק להתמודד היא זו של עוף טבע מהעמק - המיזם המשותף של אמנון אריאל, שייסד את המותג טבעוף ומוכר עוף טרי שגדל ללא אנטיביוטיקה וזרזי גידול. למעשה, זהו הנכס הלא מוחשי היחיד שעומד לזכות המשחטה. עוף העמק מחזיקה ב-25% מהמיזם המשותף, שמטרתו העיקרית היתה מתן שירותי שחיטה למותג טבעוף, ותעסוקה קבועה למפעל.

בעוף העמק טוענים כי אריאל לא הזרים את כל הכספים למיזם המשותף, ואילו הוא מבחינתו מכחיש את הטענות. נכון לבינתיים מותג טבעוף ירד מן המדפים, ואריאל מנהל מגעים עם גורמים שונים בשוק להכנסתם כשותפים בחברה, במטרה למצוא פיתרון לשחיטה של העופות ולהחזיר את המותג למדפים כמה שיותר מהר. 

תגיות