אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השותפות בקידוח דלית יידעו היום: תגלית או כישלון צילום: אוראל כהן

השותפות בקידוח דלית יידעו היום: תגלית או כישלון

השותפות בקידוח הגז מול חדרה יקבלו עדכונים שיכריעו אם מדובר במאגר בעל פוטנציאל מסחרי, לאחר הודעתן על סימני גז ראשוניים באתר

30.03.2009, 08:31 | גיא מי-טל

בשורה טובה או תקוות שווא? השותפות באתר הקידוח דלית שליד חדרה דיווחו אתמול לבורסה כי בסוף השבוע התגלו סימני גז ראשוניים באתר. היום צפויות השותפות לקבל עדכונים שישפכו אור על אופי הקידוח: האם מדובר בגז לכוד במאגר או בסימנים אקראיים ללא פוטנציאל מסחרי.

אתר הקידוח "דלית" ממוקם 60 ק"מ מערבית לחופי חדרה, בעומק 3,600 מטר. בדומה לאתר "תמר 1" שמול חופי חיפה, שבו התגלה גז בחודש פברואר, גם אתר דלית נמצא בבעלות נובל אנרג'י, דלק קידוחים, אבנר, ישראמקו ודור גז. ההערכות הן כי בדלית מאגר גז בגודל 20 מיליארד מ"ק, לעומת 142 מ"ק ב"תמר". אם יחליטו השותפות שמדובר בתגלית, הן יבצעו מבחני הפקה שיגדירו את גודל המאגר וקצב הפקת הגז.

אם אכן יוחלט להפיק גז מאתר דלית, זו תהיה בשורה טובה למשק הישראלי. פיתוח "תמר" עשוי להימשך כחמש שנים, אז כבר צפויה ישראל לעמוד מול מחסור בגז טבעי. הפיתוח של דלית יהיה קל יותר מבחינה הנדסית וגם מהיר יותר, משום שהאתר נמצא במים רדודים יותר ובמרחק קטן יותר מהחוף. ההבדלים משתקפים גם בעלות: ההשקעה הכרוכה בהפקת הגז מדלית נאמדת במאות מיליוני דולרים, בהשוואה לעלות פיתוח תמר, שנאמדת במיליארד וחצי דולר.

יוסי לנגוצקי, הגיאולוג שהוביל את השותפות לשני אתרי הקידוח, לא יראה אגורה. את פעילותו של לנגוצקי מימן בני שטיינמץ, שהחליט לפרוש מהקידוח בנובמבר 2008. לנגוצקי נאלץ ללכת בעקבותיו. "הרבה אנשים נהיו מיליארדרים בזכותי, ויצאתי נפסד מהסיפור הזה", אומר לנגוצקי, "ישראל יכולה להפוך ליצואנית גז, ולא מן הנמנע שהחברות שמחפשות גז ימצאו גם נפט".

תגיות