אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מי יהיה מנכ"ל שטראוס החדש? צילום: סיון פרג'

מי יהיה מנכ"ל שטראוס החדש?

אבי בן אסייג, גיורא בר דעה או גדי לסין? כלכליסט בדק מי מבין המועמדים מתוך קבוצת שטראוס הכי מתאים להתמנות לתפקיד המנכ"ל במקום ארז ויגודמן שהודיע על כוונתו לפרוש

30.03.2009, 09:25 | גלי ברגר ואורנה יפת

בדרך כלל כשמנכ"ל חברה עומד לפרוש מתחילה בורסת שמות, כמו שקרה למשל עם ההודעה על פרישתו של מנכ"ל תנובה ליעד כהן. בקבוצת שטראוס מיהרו לפעול כדי למנוע את התופעה ונקבו במועמדים משלהם. מיד עם הפרסום ב"כלכליסט" ביום חמישי על פרישתו הצפויה של ארז ויגודמן, מנכ"ל ונשיא הקבוצה בשמונה השנים האחרונות, הודיעה עופרה שטראוס כי החברה נמצאת בתהליך בחירה בין שלושה מועמדים מתוך החברה, וההחלטה תתקבל בחודשים הקרובים. "כלכליסט" בדק מיהם שלושת המועמדים, מה יש לשוק לומר עליהם, ולמי הסיכוי הטוב ביותר להתמנות למנכ"ל חברת המזון השנייה בגודלה בישראל.

בן אסייג: המועמד המוביל

בן אסייג, שהוא הפנים הפחות מוכרות של שטראוס, נחשב למועמד המוביל לתפקיד. כמו ויגודמן גם הוא לא גדל בחברה. לפני שהגיע לעלית היה סמנכ"ל הכספים של ECI, וכמו ויגודמן גם הוא איש כספים. "אסייג מכיר את שוק ההון והשוק מכיר אותו. זה דבר שחשוב לחברה, במיוחד לאור העובדה שהחברה תרצו לגייס עוד כספים", אמר גורם בשוק ההון.

במסגרת השינוי הארגוני של שטראוס מונה בן אסייג מסמנכ"ל כספים לתפקיד משנה למנכ"ל והמנהל התפעולי הראשי של קבוצת שטראוס במחצית השנייה של 2007. זאת לאחר שלפני שנתיים קיבל לאחריותו גם את תחומי האסטרטגיה ופיתוח העסקים של הקבוצה. בן אסייג מבלה שעות רבות בנסיעות ובאיתור הזדמנויות עבור הקבוצה. שטראוס מקדישה את מרב המאמצים והמשאבים בשנים האחרונות להתפתחות בחו"ל, והיא כבר הצהירה כי בכוונתה להיכנס גם למזרח אסיה.

"הכי נכון לעופרה לשים בראש החברה איש כספים, במיוחד בתקופה כזו", אמר מקורב לחברה. "אנשי שיווק יש שם מספיק, וגם היא מבינה בשיווק". נוסף על כך היה מי שרמז שויגודמן נהפך קצת יותר מדי לשטראוס. הוא היה מעורב בכל, וקבע דברים רבים גם בנוגע לשוק הישראלי. גם אם לא נפגש עם רשתות השיווק או לא עמד בקשר רציף עם משרדי הפרסום, ההחלטות הסופיות היו שלו. המבחן של אסייג יהיה בעיקר בניהול ובהנעת עובדים של קבוצה שמונה יותר מ־11 אלף איש.

בר דעה: צמח מלמטה

לפני כשנה וחצי עתידו של בר דעה בשטראוס לא היה ברור כלל. הקבוצה הודיעה על פרישתו מתפקיד מנכ"ל שטראוס ישראל ועל מינויו של לסין. עופרה שטראוס וארז ויגודמן סיפרו כי הציעו לו את תפקיד מנכ"ל צפון אמריקה, פעילות שכללה את סברה ומקס ברנר, והם מקווים שהוא ייקח אותה. בר דעה התלבט. הוא קיבל הצעה לעמוד בראש רבוע כחול, אך ויתר והחליט לבסוף לנסוע לניו יורק. אולי ידע שויגודמן לא יישאר לנצח ותורו עשוי להגיע.

בר דעה הוא אדם כריזמטי וסוחף, ובעל קשרים מצוינים עם רשתות השיווק. אחד היתרונות שלו הוא הצמיחה מלמטה והיכרות עם כל שכבות הארגון. אלא שבר דעה צמח בעלית ולא בשטראוס, ומקורבים לקבוצה אומרים כי מעולם לא הצליח להתקרב דיו למשפחת שטראוס ולבסס את מעמדו בקרבה.

לסין: צעיר מדי?

לסין, הצעיר במועמדים, נחשב לבן טיפוחיה של עופרה שטראוס וגם של ויגודמן. הוא מונה בספטמבר 2007 לתפקיד מנכ"ל שטראוס ישראל לאחר שהוכשר לכך שנתיים קודם לכן. בדומה לבר דעה, היתרון הגדול שלו הוא שהוא צמח מלמטה - היה מנהל מכירות אזורי, מנהל מחלקה בסלטים, מנהל שוק פרטי והפצה ארצי, עד שהתברג לתפקידים בכירים יותר כגון מנכ"ל חטיבת המכירות וההפצה בשטראוס מזון טרי ומנכ"ל מחלבת שטראוס, תפקיד שמילא בין 2003 ל־2006. לאחר מכן מונה לתפקיד מנכ"ל סברה ארה"ב, חברת הסלטים שבשליטת שטראוס, מה שהקנה לו גם ניסיון בפעילות הבינלאומית, ולאחר כשנה שב לישראל.

"גדי הוא בחור מוכשר שכבר הרבה שנים מנבאים לו עתיד בשטראוס", אומר גורם המקורב לקבוצה. "שטראוס היא מקום העבודה הראשון המשמעותי שלו, והוא בנה את עצמו בהרבה מאוד עבודה קשה ויכולת ניהולית טובה". באחרונה מונה לסין ליו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים - תפקיד שמבטיח לו בולטות בענף ובתקשורת, אך גם שואב ממנו משאבים ואנרגיה. מכל מקום, בשוק טוענים כי נכון להיום לסין עדיין צעיר מדי להוביל את הקבוצה. השאלה אם יהיו מוכנים להסתכן בכך שגורמים אחרים יפנו אליו לפני שבשטראוס ימצאו לו את התפקיד הבא.

תגיות