אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האוצר: אין אפשרות להקצות כספים לסיוע למגזר השלישי צילום: יותם פרום

האוצר: אין אפשרות להקצות כספים לסיוע למגזר השלישי

בהסכם הקואליציוני בין הליכוד לעבודה מופיע סעיף על הקמת קרן שתסייע לעמותות במצוקה. למרות זאת, במשרד האוצר טוענים - אין כסף

30.03.2009, 11:57 | שאול אמסטרדמסקי
למרות ההבטחות שפיזר ראש הממשלה המיועד, בנימין נתניהו, בשבועות האחרונים, כבר היום מתברר כי לא בטוח שיימצא המקור התקציבי שיכסה אותן. עוד בטרם שהושבעה הממשלה החדשה, משרד האוצר הדגים היום כיצד ניתן לטרפד הסכמים קואליציוניים.

במכתב של משרד האוצר, שהוצג בדיון מיוחד בוועדת הכספים הזמנית על מצבן של העמותות החברתיות במגזר השלישי, נכתב כי "בנושא הקמת קרן סיוע תקציבית לעמותות – נוכח המשבר התקציבי הקשה אין אפשרות להקצות כספים לנושא. הנושא קיים בהסכם הקואליציוני עם סיעת העבודה ועל כן יוכרע במסגרת סדרי העדיפויות של הממשלה".
ריבלין. "נשאל את הממשלה מה בדעתה לעשות", צילום: עמית שאבי ריבלין. "נשאל את הממשלה מה בדעתה לעשות" | צילום: עמית שאבי ריבלין. "נשאל את הממשלה מה בדעתה לעשות", צילום: עמית שאבי
הסעיף בדבר הקמת קרן לסיוע לעמותות הוכנס להסכם בין העבודה לבין הליכוד ביוזמתו של שר הרווחה, יצחק הרצוג (עבודה). לפני שבועיים נפגש נתניהו בכנסת עם נציגי הארגונים החברתיים והבטיח לסייע להם בדרכים יצירתיות.

לדברי ח"כ שלי יחימוביץ  (עבודה), שיזמה את הדיון בוועדה, "מדובר בהפרה הזריזה ביותר בהיסטוריה של הסכם קואליציוני. מה גם שלנוכח כוונת האוצר לקצץ מיליארד שקל בתקציב אין ערך לקרן כזאת או אחרת, ולהשלכת כמה אגורות לעמותות, משום שקיצוץ כזה פירושו פגיעה אנושה בשירותים חברתיים שהמדינה נותנת"

יו"ר הוועדה הזמנית, ראובן ריבלין (ליכוד), אמר בסיכום הדיון כי "במצב שבו הדרישות הן כאלה שלא ניתן לעמוד בהן והיכולת של הציבור לתרום כפי שעשה בתקופות השובע, מדובר בנושא שנמצא בלב נשמתה של ישראל. הוועדה תראה את הצורך להמריץ את הממשלה להציג פעולה מתמשכת של ביקורת, פיקוח וקבלת דיווח על כל הנושאים הבירוקרטיים בתחום. כמו כן נשאל את הממשלה מה בדעתה לעשות וכיצד היא מתכוונת לקיים את הקמת קרן הסיוע לעמותות. אסור להתאכזר לרחמנים ולהיטיב עם אכזרים".

המגזר השלישי בישראל מונה כ-25 אלף ארגונים, בהם מועסקים כ-365 אלף עובדים. הצריכה של הארגונים מסתכמת, על פי נתוני הלמ"ס, ביותר מ-75 מיליארד שקל בשנה. על פי דרישות נציגי הארגונים, כפי שהובעו בדיון, יש להקים קרן סיוע לעמותות במשבר, להפחית את הערבויות הבנקאיות שאותן נדרשים הארגונים להעמיד בעת השתתפות במרכזים ממשלתיים ולבטל את מס השכר המוטל עליהם, בגובה של 7.5%.

תגיות