אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלים של חברת הייטק חשוד בהעלמת הכנסות של 20 מיליון שקל צילום: shutterstock

בעלים של חברת הייטק חשוד בהעלמת הכנסות של 20 מיליון שקל

מנהל חברת אשבל טכנולוגיות וזוגתו העובדת בחברה חשודים בפרשה, שהתגלתה עקב חיפוש שנעשה בביתם

30.03.2009, 13:40 | הדר קנה
מחלקת חקירות מס הכנסה ירושלים ברשות המסים מנהלת חקירה בחשד להשמטת הכנסות בחברת הייטק מאז שנת 2002 בסך של כ-20 מיליון שקל. בית משפט השלום בירושלים עצר בסוף השבוע שעבר את המנהל והורה על שחרור החשודים בתנאים מגבילים.

בפרשה חשודים שני בני זוג, יוסף שחם, מנהל ובעל מניות בחברת אשבל טכנולוגיות בע"מ, ובת זוגו נאווה אנוש, חשבת שכירה בחברה. החברה עוסקת בפיתוח ושיווק תוכנות מחשב לשימוש במערכות עסקיות שונות ומשרדיה נמצאים בהר חוצבים בירושלים.

מהבקשה למעצר עולה כי החשוד דיווח בדוחות שהגיש לרשות המסים על הכנסה ממשכורת בסך של כ-140 אלף שקל לשנה. אנוש דיווחה בדוחות שהגישה, מאז שנת 2004, על הכנסות ממשכורת כשכירה בסך של כ-60 אלף שקל לשנה. החברה דיווחה על מכירות בארץ ובחו"ל בסך של כ-35 מיליון שקל ועל רווח נקי של כ-4 מיליון שקל.

בשנת 2004 רכשה אנוש בית בשורש בסכום של 4.6 מיליון שקל. רשויות המס ביקשו מאנוש הסברים למימון הרכישה וזו טענה כי הכסף שולם באמצעות העברות בנקאיות מחשבון הבנק של החברה שבבעלות בן זוגה וכי מקור הכספים בהלוואה של אמה לחברה. לתמיכת טענותיה, המציאה החשודה דפי חשבון מחשבון הבנק המשותף לה ולאמה, המעידים על העברת הכספים.  אולם, בדיקה מעמיקה של דפי החשבון העלתה חשד לזיוף ולאחר חקירה בסניף הבנק בו מתנהל החשבון, מסרו פקידי הבנק כי החשודה אכן זייפה את דפי החשבון, וכי לא נכנסו לחשבונה 4.5 מיליון שקל וגם לא הועברו לחשבון החברה.

בתאריך 25.3.09 נערך חיפוש בבית החשודים ונתפסו מאות מסמכים שחיזקו את החשד כי מסמכי הבנק זויפו. במהלך החיפוש ניסתה החשודה להערים על החוקרים ולהסתיר מסמכים הנוגעים לרכישת הבית, אך היא נתפסה. עוד התברר כי החשודה שילמה בעבור הבית 1.15 מיליון דולר אך הצהירה על רכישה בסך 1.05 מיליון דולר, משמע, 100 אלף דולר שולמו למוכר במזומן, ללא דיווח.  

בחקירתה הודתה החשודה כי זייפה את מסמכי הבנק והגישה דיווח כוזב למיסוי מקרקעין. היות והחשודה תיעדה את כל הפעולות שביצעה, נחשפה שיטת העלמת ההכנסות של החברה. בחיפוש בביתם נמצא מסמך שכותרתו "תהליך הקטנת הכנסות", החשודה הסבירה כי נהגה במשך שנים להקטין את הכנסות החברה: "לדוגמא חברה מחיפה שהיא לקוחה קבועה של אשבל טכנולוגיות רכשה תוכנה והייתי מוציאה להם חשבונית על מלוא הסכום ששילמו ואז  מקטינה את החשבונית לצרכי דיווח לרשויות המס בגובה של 90%". השיטה להשמטת ההכנסות פעלה במשך שנים ובידיעתו של החשוד.

בחיפוש בביתם נמצאו מסמכים המעידים על העברת מאות אלפי דולרים לחשבונות בנק בארה"ב, אחד החשבונות שייך לחשוד שהשמיט את פרטיו מהצהרות ההון שהגיש לרשויות המס.  

כאמור, בימ"ש השלום בירושלים הורה על שחרור החשודים בתנאים מגבילים: התחייבות עצמית של סך 250 אלף שקל, ערבות בנקאית ע"ס 500 אלף שקל וצו עיכוב יציאה מהארץ.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
ומה עם כל מנהלי החברות שמוצאים תלושי פיקטיביים עבורם ו עבור בני משפחה ומרוקנים את החברה
יש הרבה בעלי חברות פרטיות שמעסיקים בחברה שלהם לכאורה ולכאורה בלבד את כל המשפחה ורושמים תלושי שכר במאות אלפי שקלים למרות שבני המשפחה האלה מעולם לא עבדו בחברה. בנוסף כל ההוצאות שלהם לרבות ריהוט לבית, רכב לבני המשפחה, קניות בסופר, מתנות, נסיעות לחו"ל הכל מוצא מחשבון החברה. אחר כך אומרים לעובדים הזוטרים, מצטערים, נגמר הכסף, אנחנו בפשיטת רגל ואין לנו איך לשלם לכם פיצויים...... העיקר שבעל החברה גר בווילה מפוארת ויש לו כמה בתים על שמו וכסף בחו"ל. כל הכבוד למס הכנסה, באמת הגיע הזמן שמס הכנסה יטפל בדגים השמנים במקום להיטפל לרקיקים רזים.
ג'ו שוויץ  |  30.03.09
לכל התגובות