אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אין קץ לילדות: הצגות ילדים בתיטרון חיפה צילום: עמית שעל

אין קץ לילדות: הצגות ילדים בתיטרון חיפה

תיאטרון חיפה נערך לקראת פסטיבל הצגות הילדים עם הנהלה טרייה ומתחם חינמי רב פעילויות. "בגלל המיתון לא יהיו הרבה מופעים מחו"ל", אומר המפיק איתמר גורביץ'

31.03.2009, 11:05 | מאיה נחום שחל

חג הפסח מתקרב, ועמו התחרות על זמנם של הילדים. אבל להיצע המסחרר בחול המועד נוסף השנה אלמנט המיתון. משפחות רבות לא יוכלו לפתוח את ארנקן כפי שעשו בשנים קודמות, וגם הנהלות הפסטיבלים עצמן מרגישות את הקיצוץ על בשרן. פסטיבל חיפה הבינלאומי לתיאטרון ילדים, שיתקיים ב־11–13 באפריל בתיאטרון חיפה, חוגג השנה את שנתו ה־19 בצל ניסיון לחסוך כמה שאפשר, ועם זאת לשמור על רמה גבוהה. "אנחנו מנסים כמה שפחות לפגוע בתוכנית האמנותית", אומר המפיק איתמר גורביץ'. "בצוות ההפקה ובכוח האדם מאוד חסכנו, כל אחד עושה שלושה תפקידים כדי לנסות לצמצם עלויות, אבל גם לזה יש גבול".

הפסטיבל יכלול כ־80 הצגות, מתוכן שש מקוריות, המתמודדות על פרס ההצגה הטובה ביותר. גורביץ', שמנהל בין השאר את פרס התיאטרון הישראלי ופרס הבמה לילדים ונוער, ושימש עד לא מכבר מנהל פורום מוסדות התרבות בארץ, נכנס לתפקידו לפני חודשיים בלבד. לפסטיבל גם מנהלת אמנותית חדשה: צביה הוברמן, ממקימי בית הספר לאמנויות בתל אביב ומי שהיתה המנהלת האמנותית של תיאטרון ארנה פורת. שניהם חוברים להנהלה הטרייה של תיאטרון חיפה.

התקציב שעומד לרשותם הוא כ־2 מיליון שקל, כמעט חצי מיליון שקל פחות מבשנה שעברה. "לצערנו לתיאטרון חיפה היו ימים קשים", אומר גורביץ', ומצר על שלא יהיו נציגים רבים מחו"ל השנה. "אם בשנים הטובות היו שישה מופעים, השנה יהיו מקסימום שניים או שלושה. הבאת הצגה מחו"ל היא עסק יקר".

אתם מצליחים לגייס חסויות?

"קשה מאוד. כרגע מדברים על עשרות אלפי שקלים בלבד. אנחנו מרגישים את הקושי בשיתופי הפעולה עם חברות מסחריות; זה לא מה שהיה פעם".

למרות זאת גורביץ' מאמין שהקהל יגיע. "הפסטיבל מכיל מתחם ללא תשלום, בסגנון 'הגן הקסום', שבו משפחות יוכלו לבלות במשך שעות. יש פרחים ענקיים שהילדים יכולים לשחק איתם, ובגן בנימין יהיו עצים מדברים. כחלק ממדיניות הקיצוץ נשארנו השנה רק במתחם התיאטרון, אבל שמנו דגש רב על עיצוב. אנחנו מאמינים שכל ילד ירצה לראות לפחות הצגה אחת, ונמכור את מספר הכרטיסים שהצבנו לעצמנו כיעד. אבל אני לא בונה על זה".

מעבר למצוקה הכלכלית, גורביץ' מודע גם למצוקת הזמן. תוכניות נגוזו בגלל הלחץ, אבל גורביץ' וחבריו להנהלה חדורי אמונה. "אני חושב שזה עדיין הפסטיבל המוביל בהצגות ילדים", הוא מדגיש, "מיד עם סיומו נתחיל לעבוד במרץ לקראת שנת ה־20".

מתוך ההצגה "סיפורו של הפר פרדיננד", צילום: כפיר בולוטין מתוך ההצגה "סיפורו של הפר פרדיננד" | צילום: כפיר בולוטין מתוך ההצגה "סיפורו של הפר פרדיננד", צילום: כפיר בולוטין

ההצגות המשתתפות בתחרות

לונה: ילדה קטנה נאבקת בחברת ענק המאיימת לכרות עצים עתיקים. (מאת: אורלי ישועה, בימוי: יעל טילמן)

סיפורו של הפר פרדיננד: מעשה בפר שרצה להריח פרחים, ולא להילחם כמו שאר בני מינו. (עיבוד למחזה ובימוי: רינת שטרנברג)

פרח של אגדה: הצגה בשיתוף הקהל, על מלך המחפש יורש בקרב ילדי הממלכה. (מאת: גיל צרנוביץ', בימוי: רועי שגב)

גלגולי גלגמש: כתב היתדות הופך לסיפור מחורז על כוחה של החברות. (מאת: גדעונה רז, בימוי: נורמן עיסא, בהשתתפות שחקני התיאטרון הערבי־עברי)

הרפתקה בקרקס: הצגה המתרחשת באוהל קרקס. נער נחלץ לעזרת מוכרת פרחים וחתול שמדבר. (מאת: ג'יימס אמברוס בראון, בימוי: שי פיטובסקי)

סוד האגם המלוח: על פי ספרה של מירב משולם לוי. בוקר אחד מתעוררות החיות ביער ומגלות שמי האגם נעשו מלוחים. (מאת הדס גלבוע קריידלמן ובבימויה)

תגיות