אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל 013 נטוויז'ן אופטימי: "מי שירצה לחסוך יקצץ קודם בסלולר" צילום: תומריקו

מנכ"ל 013 נטוויז'ן אופטימי: "מי שירצה לחסוך יקצץ קודם בסלולר"

ריצ'רד הנטר מעריך כי האינטרנט והשיחות הבינ"ל לא ייפגעו מהמיתון ומגלה אופטימיות באשר לשוק הטלפון הקווי. "ב־2009 נשפר מאוד את התוצאות", הוא אומר

06.04.2009, 10:14 | אמיר טייג

שנת 2008 היתה דינמית עבור 013 נטוויז'ן. בשנה זו השלימה החברה את המיזוג עם 013 ברק, מיתגה עצמה מחדש, נהפכה למפיץ הגדול של מוצרי אפל בישראל וביצעה שינוי מהותי בפורטל נענע10. בזווית הפיננסית הצליחה נטוויז'ן לצמוח ריאלית בשיעור גבוה יחסית של 7%, ולפני כשלושה שבועות הודיעה לראשונה בתולדותיה כי תחלק דיבידנד של 90 מיליון שקל. על השנה העמוסה הזאת חתום המנכ"ל ריצ'רד הנטר, שמבטיח כי לנטוויז'ן יש עוד הרבה לאן לצמוח.

הנטר. , צילום: תומריקו הנטר. | צילום: תומריקו הנטר. , צילום: תומריקו

נטוויז'ן נוקטת אסטרטגיה מעט דומה לחברה־אחות סלקום. היא לא נכנסת להרפתקאות גדולות לפני שהיא באמת משוכנעת שהן ייטיבו עם השורה התחתונה. "ניכנס לכל שוק המתאים לעסקי הליבה שלנו ובו אנו מזהים פוטנציאל רווח", אומר הנטר, ונותן מענה עקיף לטענה שנטוויז'ן נזהרת שלא לדרוך על אצבעותיה של החברה־אחות, שהיא אחד מיצרני המזומנים הגדולים של החברה־אם המשותפת אי.די.בי.

"אני תלוי ברגולטור"

הנטר מבהיר כי נטוויז'ן בוחנת פעילות של מפעיל סלולר וירטואלי (MVNO). "ההחלטה שלנו אם לקיים פעילות זו תלויה בעיקר במבנה הרגולטורי שעליו יחליט משרד התקשורת. כדי להצליח יהיו חייבים המפעילים הווירטואליים למכור זמן אוויר לצרכן הסופי במחיר הנמוך בכ־20% מהמחיר כיום. אם הפתרון הרגולטורי לא יחייב את חברות הסלולר למכור לנו דקות במחיר סיטונאי נמוך מתעריף הקישוריות (24 אגורות - א"ט), לא תהיה כדאיות להיכנס לתחום", אומר הנטר.

מנגד, הנטר מגלה אופטימיות רבה לגבי שוק הטלפון הקווי (VOB), שבו נטוויז'ן השיקה באיחור שירות מתחרה לזה של 012 סמייל. הנטר מסביר: "הבעיה העיקרית בתחום זה היא המרווחים הנמוכים. השקנו את המוצר רק לאחר שהאמנו שהשוק מוכן. התמחור החדש של החבילות, לצד המיתון, גורם לאנשים רבים לשנות את דפוסי השימוש שלהם ולהעדיף את הקווי על פני הנייד", אומר הנטר.

בדצמבר האחרון נכנסה פרטנר לתחרות ישירה נגד נטוויז'ן, כאשר חברת הסלולר השיקה שירותי ISP. הנטר אינו משדר לחץ, אך תוקף בזווית הרגולטורית. "משרד התקשורת צריך להתערב ולכפות על חברות הסלולר הפרדה מבנית בין פעילות ה־ISP ובין פעילות הסלולר, כמו שהוא דורש זאת מבזק ו־HOT".

אחד האתגרים הגדולים של הנטר ב־2008 היה מיזם נענע10, שלא עמד ביעדיו ותלוי בהזרמות מזומנים מערוץ 10 ומנטוויז'ן. "אני מאמין גדול בחיבור שבין טלוויזיה ואינטרנט, ובטוח שב־2009 נשפר מאוד את התוצאות".

אי אפשר לסכם את הראיון ללא התייחסות למיתון. "אמנם מצב השוק לא פשוט, אך להערכתי האינטרנט לא ייפגע. שירותי התקשורת המתומחרים לפי דקת שימוש ייפגעו יותר. מי שירצה לחסוך יקצץ קודם בשירותי

הסלולר".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
013 ברק משחקים בחשבונות שלכם!!!
אני מאד כואב מההתנהלות של חברת ברק הם כל כמה חודשים משנים את תאריכי החיוב החודשיים או לחילופין משמשים לחיקוי זול וגרוע לחברת בזק בניסיונות של חיוב החשבון אחת לחודשיים והכי גרוע כשתתקשרו לשירות ותידרשו את הזיכוי המגיע לכם תקבלו תשובה שלילית כי הכסף כבר בחשבון שלהם חברים שימו לב לחשבונות שלכם ולא לשלם בכרטיסי אשראי רק בהוראות קבע ככה תהיה לכם שליטה על כספכם מכל מיני שודדים עלובים שגונבים לאור היום ובעזות מצח כמו 013 ברק "ברק" 013 תתבישו !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לקוח שנפגע!!! , מרכז  |  04.12.09
2.
הסטוריה של פיספוסים
הVOB כבר תוכנן בשנת 2001 ושוב ב2003 וב2004 וגם אחר כך. אף פעם לא היו מוכנים לסכן את הכסף גם כשהשוק הראה את הסימנים, והדקות הנכנסות ל012 הפכו משמעותיות. סיבובי מו"מ ובזבוזי זמן עם דלתא3, VONAGE ואחרים. כלום לא יצא. גם עתה - יש מרחק רב בין ההכרזה ליישום. כשאפילו 018 במקום טוב לפני 013 באמת טוב שמישהו התעורר. חבל חבל חבל על הזמן שבוזבז ומצד שני סוף סוף החליטו להתקדם.
zibi  |  10.04.09