אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איזו עוגה לפסח הכי טעימה צילום: עמית שעל

איזו עוגה לפסח הכי טעימה

צוות הטועמים של "כלכליסט" בדק שבע מהעוגות שהקונדיטוריות הכינו לפסח וקבע: עוגת שוקולד פרג של אידלסון 10 היא הטובה ביותר

07.04.2009, 10:19 | גלי וולוצקי ותמר וילרפורט

התאמת עוגות לכללי הכשרות הנהוגים בפסח אינה בעיה גדולה כפי שחושבים, שכן מבחר מוצרי הקונדיטוריה מציעים די והותר תחליפים לקמח החיטה. "פעם הקונדיטוריות הציעו בפסח רק עוגות עם קמח מצה", מסביר שי דובלרו, שף קונדיטור ויועץ קולינרי, "אך כיום יש הרבה טכניקות אפייה ומתכונים שאינם מחייבים שימוש בקמח כלל". ואכן, מבחן הטעימה שערך "כלכליסט" הוכיח כי העוגות הטעימות ביותר היו אלה שלא היה בהן ניסיון להסתבך או להתחכם, אלא פשוט להציע שילובים קלאסיים של טעמים.

 , צילום: עמית שעל צילום: עמית שעל  , צילום: עמית שעל
אידלסון 10: 9.1

העוגה שנבדקה: עוגת שוקולד פרג. עגולה (20 ס"מ), 10–12 מנות.

מסקנות הבודקים: טעם: שילוב מקסים של פרג ושוקולד, נימוחה וטעימה מאוד. מראה: עוגה קלאסית, בלי עודף קישוטים. אלגנטית. חגיגיות: מתאימה לשולחן ליל הסדר, אבל גם לקפה בבוקר שאחרי.

פרטים: מחיר: 100 שקל. איפה: בסניפים בדיזנגוף, בן יהודה, ה' באייר וכיכר רבין בת"א. כשרות: העוגות אפויות עם קמח מצה, קמח תפוחי אדמה או נטולות קמח, אך אינן כשרות לפסח.

 

בל הלין: 8.1

העוגה שנבדקה: מוס שוקולד בלגי ממולא בקצפת. עגולה (24 ס"מ), 10–12 מנות. מסקנות הבודקים: טעם: מעט מתוקה מדי, אך מוס השוקולד עשיר וטעים מאוד והקצפת בפנים חביבה. מראה: עוגה קלאסית, ובסך הכל יפה. חגיגיות: מתאימה לשולחן ליל הסדר. פרטים: מחיר: 125 שקל. איפה: טרומפלדור 10 רמת השרון, טל': 03-5495440. כשרות: העוגות אפויות עם קמח מצה, קמח תפוחי אדמה או נטולות קמח, אך אינן כשרות לפסח.

בן עמי: 7.4

גאיה של בן עמי, צילום: עמית שעל גאיה של בן עמי | צילום: עמית שעל גאיה של בן עמי, צילום: עמית שעל

העוגה שנבדקה: גאיה - עוגת מוס שוקולד לבן ומוס שוקולד חלב בטעם אגוזים, בציפוי קרם שוקולד. עגולה (26 ס"מ), 14–16 מנות. מסקנות הבודקים: התחתית מוזרה ומיותרת, אך המוסים שמעליה מצוינים, קלילים ואווריריים. מראה: מצועצע. חגיגיות: מתאימה לשולחן ליל הסדר, תתחבב על ילדים. פרטים: מחיר: 159 שקל. איפה: בסניפי הרשת, פרטים באתר www.benami.co.il. כשרות: העוגות כשרות לפסח בהכשר בד"ץ, חלקן כוללות קטניות ואחרות לא.

שמו: 6.25

העוגה שנבדקה: עוגת מוס שוקולד לבן עם מוס שוקולד חלב ונוגט, מלבנית, 8–10 מנות. מסקנות הבודקים: טעם: מתוקה מדי, המוסים מצוינים, אך תחתית הטורט יבשה מאוד ומיותרת. מראה: בסגנון קונדיטוריה של שנות השמונים. חגיגיות: למי שאוהב את סגנון הרטרו.

פרטים: מחיר: 45 שקל. איפה: בסניפי הרשת, פרטים באתרwww.shemo.co.il. כשרות: העוגות כשרות לפסח בהשגחת הרבנות חיפה לאוכלי קטניות.

ארטיזן: 6

העוגה שנבדקה: מרנג קוקוס. עגולה (26 ס"מ), 8–10 מנות. מסקנות הבודקים: טעם: המרכיבים לא מתחברים טוב, אך הפתעות האגוזים והשוקולד חביבות. עוגה שמזכירה את עוגיות הקוקוס של פעם. מראה: ביתי מאוד, עוגה של פעם. חגיגיות: מתאימה יותר ליום שאחרי הסדר, בשל המראה הפשוט. פרטים: מחיר: 45 שקל. איפה: בחנויות הרשת, אתר www.2eat.co.il/artisan. כשרות: הקונדיטוריה תיסגר לחג. היום ניתן לרכוש עוגות על בסיס קמח מצה או תפוחי אדמה, אך העוגות אינן כשרות לפסח.

לחם ארז. לקפה שאחרי, צילום: עמית שעל לחם ארז. לקפה שאחרי | צילום: עמית שעל לחם ארז. לקפה שאחרי, צילום: עמית שעל
לחם ארז: 3.5

העוגה שנבדקה: עוגה בחושה קוקוס אננס. מלבנית, 6–8 מנות. מסקנות הבודקים: טעם: טעמי האננס והקוקוס אינם מורגשים, המרקם מתפורר ולא נעים בפה. מראה: נראית ביתית, אך לא נחתכת יפה. חגיגיות: מתאימה יותר כעוגה ליום שאחרי הסדר, ליד הקפה. פרטים: מחיר: 38 שקל. איפה: בסניפי הרשת, פרטים באתר www.lehemerez.co.il. כשרות: העוגות אפויות עם קמח מצה, קמח תפוחי אדמה או נטולות קמח, אך אינן כשרות לפסח.

טאטי: 2.5

העוגה שנבדקה: פאדג' שוקולד ודובדבנים. מלבנית, 8–10 מנות. מסקנות הבודקים: לא עובד. הפאדג' אינו נימוח אלא מתפורר, המרקם שמנוני מדי והדובדבנים המשומרים לא מחמיאים לעוגה. מראה: לא מקצועי, ולא במובן החיובי. חגיגיות: לגמרי לא. פרטים: מחיר: 62 שקל, בסניפי הרשת ביהוד ובגבעתיים. כשרות: העוגות אפויות עם קמח מצה, קמח תפוחי אדמה או נטולות קמח, אך אינן כשרות לפסח.

פאדג פאדג' של טאטי. לא עובד | צילום: עמית שעל פאדג

כך בדקנו

את העוגות בחרנו לפי המלצת המוכרים בחנויות, שנשאלו מהי העוגה הטובה שיש להם, לדעתם. לכן העוגות בטעימה אינן אחידות - לא בצורתן ולא במרכיביהן - וכוללות עוגות מוס מהודרות לצד עוגות שמתאימות יותר להגשה לצד כוס קפה.

המבחן התבצע שלושה ימים לפני החג, וכל העוגות נרכשו בצורה אנונימית בבוקר הטעימה. העוגות הוגשו לטועמים ללא סימנים מזהים, והם התבקשו לדרג את העוגה בציון מ־1 עד 10, תוך שקלול הטעם, המראה והחגיגיות שלה.

צוות הטועמים: שי דובלרו, שף קונדיטור (לשעבר מסעדת מול ים) ויועץ קולינרי; יעל מילשטיין, שוקולטיירית ובעלת מותג השוקולדים שוקולדה; ותהל ארז, מי שמכרה באחרונה את מסעדת תהל ומתכוונת לפתוח בקרוב בית קפה בתל אביב. הטועמים אינם קשורים בדרך כלשהי לקונדיטוריות שעוגותיהן נבדקו, ואליהם הצטרף חובב עוגות שאינו מהתחום.

תגובות

ארטיזן: "יש לנו מגוון מוצרים לפסח. איש איש יטעם ויבחר לפי טעמו הוא. חג שמח".

לחם ארז: סירבו להגיב לכתבה.

טאטי: "מדי שנה משיק לחם טאטי קולקציית עוגות לפסח שעוברת מבחני טעימה רבים בקרב קהל הלקוחות. עניין של טעם הוא, ולכן צפוי שלא כל העוגות יהיו אהובות על כולם,

ולכן יש מבחר".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
אני חייבת לשאול משהו בנוגע לטעימות שלכם :)
אמנם לקראת חג הפסח ובמיוחד לכבוד הסדר אני מבינה את החשיבות של טעימה כזו שכן לאנשים אין מושג מה הם עומדים לקנות והכל כל כך נסיוני...אבל אתם עורכים גם טעימות לאורן השנה שלא ממש ברורות ומתאימות בעיני יותר למגזין מזון ולא למדור מזון בעיתון כלכלי. אולי כדאי להוריד מינונים לבדיקה רק של מוצרים עונתיים ודי חד פעמיים גמו אוזני המן, סופגניות וכאלו... ובקיצור רשימות "מיגעות" בנושא מוצר יום יומי הינם קצת משעממות וקצת מיותרות. במקרה של עוגות הפסח הטעימה דווקא מוצלחת בעיני.
אופיר , תל אביב  |  09.04.09