אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יפן: שיא של שש שנים בפשיטות רגל; הממשלה תזרים 150 מיליארד דולר נוספים לשוק צילום: בלומברג

יפן: שיא של שש שנים בפשיטות רגל; הממשלה תזרים 150 מיליארד דולר נוספים לשוק

בחודש מרץ פנו 1,537 חברות לבקש הגנה מפני נושים, עלייה של 14.1% לעומת אשתקד. העיתון ניקיי דיווח כי תוכנית הסיוע הבאה של הממשל היפני תהווה 3% מהתמ"ג במדינה. הערכה: שיעור האבטלה בכלכלה השנייה בגודלה בעולם יעבור בקרוב את ה-5%

08.04.2009, 09:31 | סוכנויות הידיעות

מספר פשיטות הרגל ביפן זינק לשיא של שש שנים. בחודש מרץ פנו 1,537 חברות לבקש הגנה מפני נושים, עלייה של 14.1% לעומת אשתקד. הבנק המרכזי של יפן הודיע היום, כי הכלכלה השנייה בגודלה בעולם מתדרדרת "באופן משמעותי". אנליסטים צופים כי העלייה בפשיטות רגל תימשך.

בין הנפגעים הגדולים מהמשבר – חברות נדל"ן, אשר מדווחות על שפל של 25 שנה בפעילות בשוק. כלכלנים ביפן מעריכים, כי בעקבות קריסת חברות מקומיות, צפוי גידול משמעותי בשיעור האבטלה ובמקביל ירידה בצריכה פרטית, אשר תוביל לגל של פשיטות רגל נוספות בקרב חברות יצרניות. בפברואר הגיעה האבטלה ביפן לשיא של 3 שנים – 4.4% ומעריכים כי בקרוב תעבור את רף ה-5%.

הבוקר דיווח העיתון היפני ניקיי, שציטט בכירים במפלגת השלטון, כי היקף חבילת הסיוע הבאה של ממשלת יפן עשוי להגיע ל-15 טריליון ין (150 מיליארד דולר). החבילה תהווה 3 אחוזים מהתמ"ג של יפן ותעלה את היקף הסיוע הכולל של ראש הממשלה, טארו אסו, ל-25 טריליון ין, מאז נכנס לתפקידו בספטמבר. מוקדם יותר השבוע אותת אסו כי הוא מעוניין להוציא 10 טריליון ין בסיבוב הנוכחי.

עד עתה, ועל מנת להתמודד עם המשבר, השיקה הממשלה היפנית שלוש חבילות תמריצים למגזרים שונים בעלות כוללת של 220 מיליארד דולר, אך עד כה הן לא נשאו פרי. התוכנית האחרונה, בעלות של כ-100 מיליארד דולר תופעל עם אישורו של התקציב לשנת הכספים 2009 אשר צפוי לעבור ב-10 באפריל.

אסו חייב להכריז על בחירות עד חודש ספטמבר, שעה שיפן עוברת את המיתון החמור ביותר מאז מלחמת העולם השנייה וחברות כמו טויוטה וסוני מקצצות בתפוקה ומפטרות עובדים. הסיוע עליו דיווח העיתון הבוקר יתמקד בשוק העבודה, אשראי לחברות, טכנולוגיות החוסכות באנרגיה, תמיכה לאזורים מסויימים ודמי אבטלה.

יכולתה של הממשלה לשקם את הכלכלה מוגבלת על ידי החוב שלה, שהוא כבר הגדול בעולם וסביר שיטפס ל-197% מהתמ"ג בשנה הבאה, כך לפי נתוני ה-OECD.

תוכנית התמריצים האחרונה היא הגדולה מבין השלוש שנקטה הממשלה עד כה. היקפן הכולל של שתי התוכניות הקודמות עמד על 119 מיליארד דולר והן נועדו להמריץ את הצריכה הפרטית (באמצעות מתן סובסידיות ואף חלוקת כסף מזומן לנזקקים) ויצירת מקומות עבודה. השפעתן של שתי התוכניות על כלכלת יפן היתה, עם זאת, מוגבלת למדי. כתוצאה מכך צפויה הממשלה להציג בקרוב את התקציב הגדול ביותר בהיסטוריה, בהיקף של 909 מיליארד דולר.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
יפן והמשבר הכלכלי
אני מאחל ליפנים לצאת מהמשבר בכבוד. בהזדמנות חגיגית זו ברצוני להזכיר ליפנים שהם התנהגו רע מאוד והעליבו את האמריקאים בתקופת הנשיאות של בוש (האבא ). בקשת הנשיא להגדלת רכש המכוניות האמריקאיות ע"י היפנים התקבלה בליגלוג . היפנים היו בשיא הביזנס הכספי ולא היו מוכנים לעזור. אני מקווה שהם למדו משהו בתחום העזרה ההדדית הבין לאומית. אגב 5% המוזכרים בכתבה: זה 0 עבור הכלכלה היפנית. המספרים גדולים ולא ידועים בשלב זה. הביזנס ביפן מתחיל להיות על הקרשים.
אזרח וותיק  |  08.04.09
2.
רגע אחד,בואו נעמיד את הדברים על דיוקם
פשיטת רגל אומרת שהחברה מבקשת להגיע להסדר או לתוכנית הבראה. לאחר בחינת הדברים ע"י בית המשפט,בחלק מהמקרים מפרקים את החברה,אבל בחלק מהמקרים,החברה חוזרת לפעול תחת הסדרים חדשים. מה שיותר מעניין הוא: מתוך החברות שהגישו בקשות, כמה נחלצו ,כמה נמכרו ,וכמה פורקו. תודה
08.04.09