אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: אי.סי.איי תפטר 200-150 עובדים אחרי חופשת פסח צילום: צביקה טישלר

בלעדי: אי.סי.איי תפטר 200-150 עובדים אחרי חופשת פסח

חברת ציוד התקשורת תפטר את העובדים - רובם בישראל - לאחר שכבר פיטרה כ־600 עובדים לפני שנה. הפיטורים ייערכו אף על פי שאי.סי.איי סיימה את 2008 עם הכנסות שיא של 770 מיליון דולר, והם חלק מהיערכותה לירידה בהכנסות ב־2009

12.04.2009, 06:56 | גולן חזני

חברת אי.סי.איי טלקום תפטר 200-150 עובדים אחרי פסח כהיערכות לירידה בהכנסות בעתיד הקרוב, כך נודע ל"כלכליסט". בחברה עובדים כ־2,500 איש, מהם 1,500 בישראל, כך שמרבית העובדים עתידים להיות מישראל.

לפני כשנה, בפברואר 2008, פיטרה החברה כ־580 עובדים עקב העברת רוב הפעילות של שרשרת האספקה לחברת פלקסטרוניקס. מאות עובדים אחרים עברו לעבוד בפלקסטרוניקס, אולם גם מזלם של אלה לא שפר ובחודש מרץ פוטרו רבים מהם במסגרת גל פיטורים של 200 עובדים בחברה. עד 2007 היתה אי.סי.איי חברה ציבורית בנאסד"ק, וכיום היא חברה פרטית לאחר שנרכשה על ידי קבוצות סוורת' בראשות שאול שני ואשמור.

באוקטובר 2007 הודיעה אי.סי.איי על תהליך רה־ארגון, שמטרתו התאמת המבנה ואופן הפעילות של החברה למגמות הרווחות בשווקים שבהם היא פועלת. יצוין כי באוגוסט 2008 הודיעה וראז, שנשלטת על ידי אי.סי.איי, על פיטורי 160 עובדים - כ־35% מכוח העבודה שלה.

ל"כלכליסט" נודע כי אי.סי.איי רשמה ב־2008 מכירות של כ־770 מיליון דולר, ועם מכירות נוספות שהתמורה בגינן טרם התקבלה אף הגיעה להכנסות של 819 מיליון דולר. מדובר בהכנסות שיא, בחברה שהרווחיות הנקייה שלה הגיעה לשיעור של כ־7%-8% ב־2008, ואף שהגידול העיקרי היה במכירות בהודו, שבה הרווחיות נמוכה יותר. עם זאת, לפי הערכות מנסה אי.סי.איי, תחת המנכ"ל והנשיא רפי מאור, להתאים את עצמה לירידות צפויות בהכנסות ב־2009–2010.

דובר חברת אי.סי.איי מסר בתגובה, כי במסגרת היערכותה של החברה לאתגרים הניצבים בפניה בשנת 2009

ובשנים הבאות, אי.סי.איי מתכננת להגדיל את השקעותיה בתחומי המחקר והפיתוח, המכירות והתמיכה בלקוחות, וכן להמשיך ולתמוך במגמת הגידול הנאה במכירות החברה וקצב קבלת ההזמנות בשנת 2008. זאת, כדי שתעבור את שנת 2009 בהצלחה ותצא מתקופת המשבר הכלכלי הפוקד את העולם עם יכולות צמיחה משופרות, נוכחות חזקה יותר באזורים שבהם היא פועלת וסל מוצרים תחרותי וטוב יותר. בימים אלו שוקדת הנהלת החברה על אופן המימוש של תוכניות עבודה פנימיות אלו, שיהיו מנועי הצמיחה של החברה בעתיד.

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
ל- 13 מ-10 ומה עם שאר האנשים?
האם אתה תהיה מוכן לפתח היום טכנולוגיה שתוכל להחליף אותך מחר בביצוע עבודתך? אבל למה לחשוב על זה? כל עוד זה לא אתה, זה בסדר... עכשיו תחשוב שמישהו אחר כן עושה זאת ועוד 5 שנים אתה תמצא את עצמך בסטטוס "disposable" בדיוק כמו שקופאיות ומוקדנים מוצאים את עצמם היום. האם בתור מחזיק מניות של חברה שבה אתה עובד תעודד צעדי התייעלות שיכולים לכלול את סיום עבודתך? סביר להניח שלא, נכון? אבל כאשר מדובר במניות של חברה אחרת, בטח שתעודד. הרי אתה רוצה להרוויח, לא? אל דאגה, אתה לא לבד, יש שלא מעט אנשים שמחים לראות חברות מתייעלות ומפטרות, הרי זה ידוע שצעדים אלו מעלים בדרך כלל את ערך המניה. עכשיו תחשוב לרגע שיש בעלי מניות שלוחצים על המנכ"ל שלך להתייעל למרות שהחברה היתה מאוד רווחית השנה. לא צריך ללכת רחוק יש מלא דוגמאות מסביב. השיטה המוניטרית והמודלים הכלכליים הנהוגים היום מעודדים מאוד פיתוחים טכנולוגיים אבל מזניחים את הגורם האנושי והחברתי. גם אם נגיד שזה פוסח עליך, תחשוב שיש עוד מליונים שעלולים לאבד את פרנסתם. העולם לא מסתובב רק סביבך ידידי... ראה דוגמא לא רחוקה של המון (מתורבת) מתוסכל שהוליד את הנאציזם ונתן אור ירוק ליישום הרעיונות השטניים. גם הקומוניזם נבנה על התסכול של המעמד הפועל (מה שחיסל את המעמד הביניים והגבוה). אם התחתית בוערת, גם הראש יבער...
13.04.09
13.
ל-10
בוא ניקח מצב היפותטי עבור חברה : נוריד את האוטומציה הכל יתבצע ידנית תוצאה - עלויות החברה יעלו --> מחירי מוצרי החברה יעלו --> הצרכן (גם אתה) לא יקנה את מוצרי החברה (כי יש יותר זול) --> החברה תפשוט רגל ותסגר. --> המוני העובדים יפוטרו. מסקנה : אולי כדאי להחזיק פחות עובדים להרבה זמן מאשר הרבה עובדים למעט (מאד) זמן ? וזה לא דורש להיות מנהל חברה כדי להבין שכדי להחזיק מעמד עליך להיות תחרותי גם בעלויות.
גיא  |  13.04.09
לכל התגובות