אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
במקביל לבקשת צו המניעה: גרינסטון דוחה את אסיפת בעלי המניות

במקביל לבקשת צו המניעה: גרינסטון דוחה את אסיפת בעלי המניות

בעל מניות בחברה מבקש צו מניעה נגד עיסקת בעלי העניין של קבוצת שרם-פודים בחברת EER וטוען: המשמעות של אישור עסקת הרכישה היא אחת – ריקון קופת המזומנים של החברה

16.04.2009, 17:28 | גולן חזני

גרינסטון הודיעה על דחיית האסיפה של בעלי המניות שנועדה לאשר את עיסקת בעלי העניין בחברה. ההודעה באה שעות ספורות אחרי שאחד מבעלי המניות הגיש בקשה לצו מניעה נגד קיום האסיפה בבית המשפט המחוזי בת"א.

בעל מניות בגרינסטון, יעקב רוזנפלד, פנה היום (ה') לבית המשפט המחוזי בת"א בדרישה להוציא צו מניעה נגד קיום האסיפה הכללית של בעלי המניות ב-23 בחודש, שנועדה לאשר את עיסקת בעלי העניין של קבוצת שרם פודים בחברת EER. במקביל מבקש רוזנפלד להורות לגרינסטון לאפשר לו לעיין בפרוטוקולים שהובילו לאישור העיסקה בדירקטוריון.

מדובר בעיסקה בה ימכרו שרפ"ג וחברה־בת שלה, שרם פודים טכנולוגיות (שרפ"ט), 12.3% ממניותיהן בחברת המחזור אי.אי.אר לגרינסטון, לפי שווי של 420 מיליון שקל ותמורת 51.6 מיליון שקל.

רוזנפלד, רו"ח מעומר שהוא בעל מניות בחברת גרינסטון, פנה אל החברה באמצעות משרד עורכי דין ברם-דחוח ושות' בבקשה לקבל מידע ומסמכים הקשורים לעסקת הרכישה, אך לטענתו לא נענה.

בתביעה טוען רוזנפלד כי "החברה סירבה, באופן תמוה ומחשיד, לחשוף בפני התובע את הפרוטוקולים של ישיבות דירקטוריון וועדת הביקורת שדנו באישור עסקת הרכישה וסירבה לענות על השאלות והתמיהות שהציג התובע בפניה ובפני הדירקטורים בנוגע לעסקת הרכישה".

באי כוחו של רוזנפלד, עורכי הדין אסף ברם ועוז סאסי, טוענים בכתב התביעה כי המשמעות המיידית של אישור עסקת הרכישה היא אחת – ריקון קופת המזומנים של החברה. למעשה, מטרת עסקת הרכישה היא, העברת המזומנים המצויים בקופתה של החברה (שהיא כזכור חברה ציבורית שכ-54% ממניותיה מוחזקים בידי הציבור), אל קופתם של בעלי השליטה בה.

רוזנפלד מציין בתביעה ציטוט מהערכת שווי של ברנע, בהן הוא מונה את גורמי הסיכון בהשקעה במניות EER שהמהותיים שבהם הינם: אי יכולת לגייס כספים למימון הפעילות השוטפת, המחקר והשיווק, תלות ברגולציה ובעיקר כישלון בהחדרת המוצר לשימוש מסחרי. לקראת סיום חוות הדעת קובע פרופ' ברנע: "השקעה במניות EER דומה להשקעה באופציה (ריאלית), זאת משום ש EER לא הוכיחה עדיין יכולת התכנות מסחרית (בהבחנה מהדגמות). אם תוכח יכולת זו שוויה של EER יהיה גבוה מאוד. ללא הוכחה, שווי EER יהיה אפסי וההשקעה שבוצעה בה תרד לטמיון".

לדברי רוזנפלד, גם עיון בחוות דעת BDO מעלה תמיהות רבות אף יותר, על מכלול השיקולים שנלקחו בחשבון במסגרת אישור עסקת הרכישה בדירקטוריון ובוועדת הביקורת ועל עצם אישורה של העסקה. תחת הכותרת "הסתייגויות והנחות קריטיות לחוות הדעת", מפורטים לא פחות מ-11 הסתייגויות והנחות, שרק בהתקיימותן והתרחשותן של כולן, מתקבל שווי EER בטווח של 102-127 מיליון דולר.

תגיות

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
למשמיץ הסדרתי
ברור מאליו שהמשמיצים למינהם הם למעשה אותו אדם, ייתכן מאוד שזה מר רוזנפלד המוזכר בכתבה. אני מכיר את EER היטב ואף מושקע בה, לא בגרינסטון. זוהי חברה לגיטימית שפיתחה טכנולוגיה נהדרת אשר בעתיד הקרוב תיושם לא רק בלונדון, אנגליה (שם נחתם חוזה) או ביוסטון, טקסס (גם שם יוקם מתקן לפסולת רפואית), אלא בארצות רבות בעולם, החל מארה"ב וקנדה וכלה ברוסיה וסין. ולכל מי שהפסיד בגרינסטון: אני באופן אישי בטוח בהצלחתה של EER, ולכן אורך רוח וסבלנות יהפכו את הפסדיכם לרווחים, ולא בעתיד הרחוק. אין צורך לאכול את עצמכם, אין צורך להשמיץ וגם לא להכנס לדיכאון - כל אלו לא ישנו את המצב. בהצלחה לכולם.
דניאל , תל אביב  |  19.04.09
22.
21
"יחצני שרפ"ג" כתבת בלי להניד עפעף... התואיל לרמוז מטעם מי אתה בדיוק, שכביכול מתיימר לייצג את הציבור? אתה ושכמותך אנשים ממורמרים ומתוסכלים שטובת בעלי המניות ממש אינה בראש מעייניהם, הרי סגירת חשבונות ופריקת תסכולים הינם המניעים היחידים שלכם, ופשוט תכחיש אם לא כך הדבר... הדרך היחידה שלכם לעשות את זה היא בטוקבקים שמטרתם להטיל רפש בחברה ולכתוב דברי שקר וכזב חסרי בסיס. כל עוד זה ממלא לכם את הזמן הפנוי, שיבושם לכם
19.04.09
לכל התגובות