אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתקן ההתפלה בפלמחים נסגר בדצמבר עקב חשש מוטעה לזיהום צילום: בלומברג

מתקן ההתפלה בפלמחים נסגר בדצמבר עקב חשש מוטעה לזיהום

מנהל אגף חופים במשרד להגנת הסביבה חשף כי מתקן ההתפלה בפלמחים נסגר ל-24 שעות בדצמבר עקב חשש לזיהום. הבדיקה החשודה נלקחה ממתקן השאיבה, ולא מהמים המותפלים

16.04.2009, 23:35 | גלית שפיר
בפעם הראשונה נסגר מתקן התפלה עקב חשש לזיהום – כך חשף היום (ה') מנהל אגף חופים במשרד להגנת הסביבה רני עמיר במהלך סיור חופים שערכה עמותת צלול. לבסוף התברר שהחשש היה מוטעה.

מדובר במתקן ההתפלה פלמחים שנסגר ל-24 שעות בחודש דצמבר בעקבות חשש לזיהומים של קוליפורמים צואתיים. זיהומים מסוג אלו עלולים לגרום למחלות עור ומחלות זיהומיות. לבסוף, התברר כי החשש היה מוטעה, וכי הבדיקה שעוררה את החשד נלקחה ממים שלא עברו עדיין את תהליך ההתפלה.

בנוסף, לפני מספר שבועות נסתמו מתקני הסינון בפלמחים, ובשל כך ירדה תפוקת המתקן.

מתקן ההתפלה פלמחים החל לפעול בשנת 2007 והנו מתקן ההתפלה השני בגודלו בארץ הוא מפיק 30 מיליון מ"ק מים בשנה. בסוף חודש מרץ נחתם הסכם עם משרד האוצר לפיו מתקן ההתפלה ירחיב את הייצור ב- 15 מיליון מ"ק מים נוספים בשנה. בפרויקט זה אמורים להיות מושקעים 20 מיליון דולר. מתקן ההתפלה מופעל על ידי קונסרציום דרך הים בבעלות GES, מקבוצת גרנית כרמל (27.9%), תהל (29.9%), אוסיף (22.1%) וצינורות המזרח התיכון מקבוצת גאון אגרו (22.1%).

יגאל הנגבי, מנכ"ל דרך הים: "בדצמבר הייתה סגירה ל-24 שעות במתקן. התברר כי המעבדה שמצאה זיהומים מסוג קוליפורמים בלבלה בין הדגימות ממתקן השאיבה לבין נחל שורק. למחרת בדגימה נוספת התבררה הטעות. לפני מספר שבועות היה זיהום חמור בים שגרם לקשיים בתהליך הסינון המוקדם וכתוצאה מכך לירידה בתפוקות היומיות, אך הדבר נעשה בתיאום עם רשות המים. המתקן סיפק את כל הכמויות החוזיות להן הוא מחויב".

מנתונים שאספה צלול עולה כי במהלך חורף 2009 נסגרו חופי רחצה בתקופה של 82 ימים. חופי הרצליה נסגרו ל- 36 ימים, ובתל אביב נסגרו החופים ל-28 ימים במצטבר. בשני המקרים הסיבה העיקרית לסגירת החופים הייתה קריסת צינור הביוב הראשי של אזור אור יהודה. במקום השלישי נמצאים חופי ים המלח שנסגרו למשך עשרה ימים. 

תגיות