אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיום א': שביתה כוללת באוניברסיטה הפתוחה צילום: תומריקו

מיום א': שביתה כוללת באוניברסיטה הפתוחה

סגל ההוראה באוניברסיטה הפתוחה הכריז על שביתה נוכח תנאי ההעסקה, לפיהם המנחים והמרכזים מפוטרים מדי סמסטר. ההנהלה: מתנהל מו"מ, נציגי המנחים משנים עמדות

17.04.2009, 12:07 | יהלי מורן זליקוביץ', ynet

אחרי המאבקים הארוכים של הסגל האקדמי הבכיר והזוטר באוניברסיטאות והשיפור בתנאי העסקתם אשתקד, מגיע תורם של המרכזים והמנחים באוניברסיטה הפתוחה: ברוב מוחץ החליטה אמש (יום ה') אסיפת ארגון סגל ההוראה באוניברסיטה להחריף את המאבק בדרישה לשיפור בתנאי ההעסקה של כלל חברי הסגל, ועיגונם בהסכם קיבוצי. בהתאם לכך, החל מיום ראשון יושבתו כ-50 מרכזי הלימוד של האוניברסיטה הפתוחה בכל רחבי הארץ, ללא הגבלת זמן.

סגל ההוראה באוניברסיטה הפתוחה, המאורגן ב"כוח לעובדים - ארגון עובדים דמוקרטי" מצוי בסכסוך עבודה מול הנהלת המוסד מזה כארבעה חודשים. בעבר הושבתו הלימודים על ידי הסגל בצורה נקודתית שכללה שביתות בנות יום אחד בשלושה מרכזי לימוד שונים בכל פעם.

האוניברסיטה הפתוחה היא הגדולה בארץ ולומדים בה כ-40 אלף סטודנטים, רובם במסלול מונחה לתואר ראשון. יחד עם הטכניון, אלו הן שתי האוניברסיטאות שבהן לא נחתמו בשנה שעברה הסכמים עם סגל ההוראה. נוכח זאת, היקפי המשרה של חברי הסגל באוניברסיטה הפתוחה עדיין נקבעים בכל סמסטר מחדש כשהלכה למעשה, המרכזים והמנחים מפוטרים ומועסקים בכל פעם מחדש בהתאם למספר הנרשמים.

"סגל ההוראה פועל לשינוי דפוסי ההעסקה פוגעניים לעובדים ולעיגון תנאי עבודה הוגנים בהסכם קיבוצי, כפי שנעשה לפני כחצי שנה כמעט בכל האוניברסיטאות האחרות בארץ", אמר חבר נציגות הארגון "כוח לעובדים", יניב בר אילן. "מתברר שההשבתות הנקודתיות לא השפיעו על ההנהלה והניסיון להתחמק מפיתרון כולל והוגן לכלל העובדים עודנו נמשך. לא ייתכן למשל שבכל סמסטר לא ידע מנחה באוניברסיטה הפתוחה אם יועסק בסמסטר הבא. עם זאת, נמשיך לנסות ולקדם את מטרותינו דרך המשא ומתן. מובן שפריצת דרך משמעותית, תשפיע על המשך הצעדים הארגוניים".

"בכל סמסטר אני מתפללת שמספר הנרשמים לקורס שלי יהיה 200 ולא 198. מבחינתי, המשמעות של שני סטודנטים שלא נרשמו היא הורדת היקף המשרה שלי מחצי לשליש. כבעלת משפחה, איך אני יכולה לתכנן את עתידי? לקחת משכנתא?", שאלה א', מרכזת ותיקה.

סגל ההוראה באוניברסיטה הפתוחה מונה כ-1,300 חברי סגל, העוסקים בהוראת חומרי הלימוד בכל מרכזי הלימוד - מקצרין ועד אילת, ובניהול אקדמי.

האוניברסיטה: נציגי הסגל שינו עמדות

מנהל משאבי אנוש באוניברסיטה הפתוחה, יוסי מאורי, מסר בתגובה: "אנו מנהלים משא ומתן אינטנסיבי ומתמשך עם נציגות סגל ההוראה האקדמי. אני לא רואה שום סיבה לנקיטת צעדים ארגוניים בטרם מוצה המו"מ, ובוודאי שלא שביתה על גב הסטודנטים - זאת במיוחד נוכח העובדה שרק לפני הפסח הציגה הנציגות דרישות חדשות, וחזרה בה מדרישותיה הקודמות.

"במסגרת מחויבותה למתן פיתרון הוגן והגון לתנאי ההעסקה של המנחים, שהועסקו עד עכשיו בחוזה סימסטריאלי, הציעה ההנהלה במסגרת המו"מ להעסיק את המנחים שהאו"פ ביתם ומהווה מקור עיקרי להכנסתם לשמש כעמיתי הוראה במשרות שנתיות, תוך שאיפה למשרה מלאה ויציבה. הצעה זו נבנתה ושופרה במהלך המשא ומתן בשיתוף פעולה עם נציגות העובדים ועל בסיס עקרונות שהם הציגו בתחילת המו"מ: ביטחון תעסוקתי, שכר על בסיס משרות עם תנאים סוציאליים, שילוב בארגון והסדרת יחסי העבודה לטווח הארוך בהסכם קיבוצי".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
הנהלת האוניברסיטה הפתוחה צריכה להתבייש!
זוהי בושה להנהלה של מוסד אקדמי בישראל שמתנהגת כך לאנשי ההוראה שלה! אם האוניברסיטה הפתוחה רוצה להיות מוסד אקדמי ראוי הגיע הזמן שהיא תתייחס לעובדים שלה בהתאם. איך יתכן שבמוסד אקדמי בישראל מתייחסים לסגל ההוראה כעובדי קבלן ומפטרים ומעסיקים כל מס' חודשים מחדש? זוהי תעודת עניות לחברה הישראלית שמאפשרת זאת! זוהי תעודת עניות לסטודנטים שמתלוננים על השביתה! איפה הסטודנטים שפעם היו מצטרפים למאבקים חברתיים מהסוג הזה ולא רק חושבים על עצמם? בתור אזרחית מודאגת במדינה הזאת אני תומכת במאבקכם! אל תוותרו! המאבק הזה הוא הרבה מעבר למאבק שלכם הוא מאבק על פרצופה של המדינה!
שלומית  |  21.04.09
4.
ללא מאבק אין הישגים
מאבק חיוני לעובד, על מנת להשיג תנאים משופרים ולקבל זכויות לא ממומשות. לא קיימת מדינה בעולם, אשר נידבה זכויות לעובדים ללא מאבק מצד הטוענים לקיפוח זכויותיהם. גם אם הצדק לצד העובדים, אין זוכים ללא מאבק. השלטון שונא לחלק "מתנות", גם אם הדבר נכון וצודק. בדרך המאבק ושיבוש השגרה, השלטון מחוייב להמתמקד בסוגיה ופועל לפתור אותה בהקדם.
שמואל  |  18.04.09
לכל התגובות