אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חשש בארה"ב: פרסום תוצאות חלשות ב"מבחני הלחץ" של הבנקים עלול להגביר את הסיכון להמשך קיומם צילום: בלומברג

חשש בארה"ב: פרסום תוצאות חלשות ב"מבחני הלחץ" של הבנקים עלול להגביר את הסיכון להמשך קיומם

ב-4 למאי צפוי פרסום תוצאות בדיקת 19 הבנקים הגדולים במדינה, אך קיימת מחלוקת בין משרד האוצר והרגולטורים בנוגע לאופן הצגתן; במשרד האוצר חוששים ממצב בו מתפרסמות תוצאות חלשות והלחץ הציבורי גדל

18.04.2009, 09:46 | ענת ציפקין
מחלוקת עקרונית בנושא תוצאות מבחני העמידות של 19 הבנקים הגדולים מסעירה בסוף השבוע את הבמה הציבורית בארצות הברית, לאחר שמשרד האוצר והרגולטורים חלוקים בדעתם כיצד להציג את תוצאות המבחנים. החשש העיקרי הוא מפני ההשלכות ביחס לאותם בנקים שעלולים להציג עמידות נמוכה, דבר שיעצים את הלחץ הציבורי ואת הנזק הפוטנציאלי כלפי אותם מוסדות שמצבם רעוע גם כך.

תאריך היעד להצגת התוצאות הוא ה-4 למאי. אך על פי סוכנות הידיעות בלומברג, לא הותוותה תוכנית פעולה ברורה כיצד לפרסם את המידע שיתקבל, כיצד לקטלג את התוצאות ומי יודיע עליהן. משרד החשב הכללי ורגולטורים אחרים טוענים שיש לשחרר מידע מוגבל, ומנגד משרד האוצר דורש שקיפות גבוהה יותר כלפי הציבור. משרד האוצר חושש מהתסריט הבא: אם כל הבנקים עוברים את מבחני העמידות, הרי שהאמינות של המבחנים מוטלת בספק. אם חלק מהבנקים נכשלים וייאלצו לקבל עוד הזרמות הון ממשלתיות ופיקוח, הלקוחות, הציבור והמשקיעים עלולים להגיב בהתאם ולהביא בכך להגברת הסיכון להמשך קיומם.

מבין הבנקים שעברו את מבחני העמידות ניתן למנות את סיטיגרופ, בנק אוף אמריקה, ג'יי.פי מורגן צ'ייס, גולדמן סאקס, GMAC, מטלייף ועוד. הפרדל ריזרב, סוכנות ביטוח הפקדונות הממשלתית FDIC וגופים רגולטוריים נוספים ישתמשו בתוצאות על מנת להחליט האם ל- 19 מוסדות פיננסיים אלו יש מספיק הון עצמי לכסות הפסדים פוטנציאליים במהלך השנתיים הקרובות במידה שהמשבר הכלכלי יחריף בעוצמתו.

בכל מקרה, בתאריך 24 לאפריל צפוי להשתחרר לתקשורת פרסום ראשוני לגבי המתודולוגיה של התהליך, כפי הנראה בהובלת הפדרל ריזרב. המוסדות הפיננסיים שנבדקו יקבלו תוצאות ראשונות לאחר תאריך זה, כך על פי סוכנות הידיעות בלומברג. בהנחה שחלק מהבנקים שעברו את המבחנים יציגו תוצאות חלשות, כפי הנראה תינתן להם ארכה של חצי שנה לגייס הון.

בכיר בממשל, שהתבטא בסוכנות הידיעות בלומברג בעילום שם טען שהשווקים הפיננסיים אפילו לא יתנו למוסדות האלה שש דקות, שלא לדבר על שישה חודשים. "גם שש דקות של סבלנות יהיו יותר מדי מהרגע שהמידע יהפוך לציבורי".

תגיות