אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בניסיון לזרז את הצמיחה: משרד האוצר הבריטי יקצה 52 מיליארד ליש"ט לדיור ואבטלה צילום: בלומברג

בניסיון לזרז את הצמיחה: משרד האוצר הבריטי יקצה 52 מיליארד ליש"ט לדיור ואבטלה

שר האוצר אליסטר דארלינג יציג ביום רביעי הצעת תקציב הכוללת הענקת ערבויות בשווי 50 מיליארד ליש"ט כדי להמשיך את מגמת ההתאוששות המסתמנת בשוק הדיור. נוסף על כך מעוניינת הממשלה להקצות 2 מיליארד ליש"ט למאבק באבטלה

19.04.2009, 19:03 | אמיר שטוקהמר

שר האוצר של בריטניה אליסטר דארלינג יציג ביום רביעי הקרוב שורה של יוזמות כלכליות המיועדות להביא להתאוששות בכלכלה המקומית, ששרויה במיתון חריף. בין השאר עתיד דארלינג לחשוף תוכניות סיוע בהיקף מיליארדי ליש"ט למגזרי הדיור והתעסוקה, וכן תוכנית לצמצום הוצאות הממשלה כדי להתמודד עם גירעון תקציבי העשוי להגיע ל־175 מיליארד ליש"ט.

גורם בממשלת בריטניה, שצוטט על ידי סוכנות הידיעות רויטרס, טען כי בכוונת דארלינג להקצות במסגרת התקציב 2 מיליארד ליש"ט לתוכניות תעסוקה שונות, ובהן כזו המיועדת להפחית את מספר הבלתי מועסקים בקרב צעירים. על פי הערכות עשוי מספר המובטלים בממלכה לחצות עד תום השנה את רף השלושה מיליון.

יוזמה נוספת שעתיד שר האוצר להציג השבוע תתמקד בניסיון להחיות את שוק הדיור. בכוונת הממשלה להעניק לבנקים ערבויות עבור ניירות ערך מגובי משכנתאות בהיקף 50 מיליארד ליש"ט, כדי להמשיך את מגמת ההפשרה ההולכת ומסתמנת בשוק האשראי במדינה.

"עלינו לוודא כי התאוששות בשוק הדיור תלווה בכמות הון מספיקה לנטילת משכנתאות", אמר דארלינג בראיון ל"אובזרבר" היוצא לאור בלונדון. מחירי הדיור בבריטניה נמוכים כיום בשיעור של כ־20% ממחירי השיא שאפיינו אותם לפני כ־18 חודשים.

בתוך כך דיווח "הסאנדיי טיימס" כי התקציב החדש יכיל שורה של קיצוצים בתקציב הממשלה על רקע חששות שהיקף ההוצאה הציבורית עשוי לצאת משליטה. לאחרונה הכריז דארלינג כי היקף העלייה בהוצאות הממשלה לא יהיה גדול מ־1.1% בין השנים 2011 ל־2016, היקף שיאלץ למעשה משרדי ממשלה רבים להקפיא שכר ולצמצם את הוצאותיהם.

במקביל יציגו ראש הממשלה גורדון בראון ושר העסקים פיטר מנדלסון תוכנית המיועדת לסייע לחברות בריטיות להתמודד עם השלכות המשבר הכלכלי. כמה מחברות התעשייה הגדולות בבריטניה, בהן רולס רויס, ו־BAE Systems, קראו בחודשים האחרונים להתערבות ממשלתית לנוכח השחיקה בהכנסותיהן מיצוא לנוכח הירידה בביקוש לתוצרתן.

תגיות