אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: ההבטחה הגדולה אינה מתרוממת - אלווריון תפטר עד 20% מהעובדים צילום: גלעד קוולרצ'יק

בלעדי: ההבטחה הגדולה אינה מתרוממת - אלווריון תפטר עד 20% מהעובדים

החברה, שמייצרת מוצרי תקשורת אלחוטית, תסגור את חטיבת מוצרי הסלולר ותפטר, בשלבים, 160 מתוך 890 עובדיה - רובם ישראלים. אלווריון מתבססת על מוצרים בתחום טכנולוגיית ה־WiMAX האלחוטית, אולם חברות סלולר רבות בחרו להשתמש בטכנולוגיות מתחרות

20.04.2009, 07:03 | גולן חזני

חברת אלווריון, העוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מוצרי תקשורת אלחוטית לרשתות טלפוניה ולגלישה באינטרנט, החלה ביישום מהלכים מהותיים לארגון מחדש של פעילותה.

החברה מתכוונת בראש וראשונה לסגור את חטיבת המוצרים הקטנה שלה - אותם מוצרי פס רחב לרשתות הסלולר (BMU) - ולמזג אותה עם החטיבה העיקרית של החברה, העוסקת במוצרי גישה אלחוטיים לרשתות טלפוניה ואינטרנט בפס רחב (BWA). ל"כלכליסט" נודע כי במסגרת המהלך יפוטרו בכמה שלבים עד 20% מעובדי החברה, כ־160–120 איש במספר, רובם ישראלים.

ומה בטווח הקצר? "קריסת נורטל היא פגיעה זניחה בטווח הארוך" מנכ"ל אלווריון צביקה פרידמן מסכם את שנת 2008, ומסביר כי קיצוץ שכר הבכירים ב-10% נועד למנוע גל פיטורים נוסף בחברה תומר קורנפלדלכתבה המלאה

עיקר הכנסותיה של אלווריון מגיעות מחטיבת BWA, שבראשה עומד הנשיא אבינועם ברק. מוצרי החטיבה מתבססים כיום בעיקר על טכנולוגיה אלחוטית מדור רביעי מסוג WiMAX, והם מיועדים בעיקר לחברות טלפוניה כדוגמת בזק, המשתמשות בהם כדי לאפשר גלישה באינטרנט גם באזורי ספר, שבהם פריסת תשתית קווית אינה משתלמת מבחינה כלכלית.

לפני כארבע שנים הקימה אלווריון את חטיבת BMU וב־2006 מונה עוזי ברייר לנשיאה. החטיבה הוקמה על בסיס ההנחה כי מפעילות הסלולר הגדולות בעולם יבחרו ב־WiMAX כטכנולוגיית הדור הרביעי לרשתות הסלולריות שלהן. תחזיות של אנליסטים בעולם דיברו על כך שב־2012 יגיע שוק ציוד ה־WiMAX לכ־6 מיליארד דולר, וישרת יותר מ-130 מיליון מנויים.

אלווריון מיהרה לקפוץ על העגלה, והקימה את חטיבת ה־BMU מתוך הנחה כי שוק הסלולר וחברות הענק שפועלות בו יחייבו את טיפולה של חטיבת מוצרים נפרדת בתוך החברה.

אלא שחזון ה־WiMAX בשוק התקשורת הסלולרית לא יתממש כנראה, ומאות מיליוני הדולרים שהשקיעו בטכנולוגיה כל יצרניות ציוד התקשורת הגדולות עתידים לרדת לטמיון. בזו אחר זו מכריזות לאחרונה היצרניות המובילות (נורטל, אלקטל־לוסנט ונוקיה־סימנס) על יציאתן מהתחום ועל הסטת משאבי הפיתוח של הדור הרביעי לטכנולוגיית ה־LTE (או בשמה המלא Long Term Evolution), הנחשבת לאחות המתקדמת יותר של טכנולוגיית הדור השלישי הפופולרית, GSM.

נראה שגם אלווריון החליטה לוותר על החלום שלה בצל המשבר הכלכלי ולנוכח ההכרח למקסם השקעות במחקר ובפיתוח. בתחרות שבין ה־WiMAX ל־LTE מתקרב שלב ההכרעה, ולאחרונה נראה כי מפעילות הסלולר המובילות בעולם קיבלו החלטה אסטרטגית לעשות שימוש ב־LTE כטכנולוגיית הדור הרביעי שלהן, שכן היא מהווה המשך טבעי לטכנולוגיה הקיימת בידיהן, ומקטינה את הסיכון עבורן.

כך, למשל, בתערוכת הסלולר הגדולה אשר התקיימה לפני כחודשיים בברצלונה דיברו פחות על ה־WiMAX הסלולרי, ומילת הקסם החדשה היתה LTE.

לפני כחודשיים וחצי סיכמה אלווריון שנה קשה עם הפסד של 5.5 מיליון דולר ב־2008. נוסף על כך סיפקה החברה תחזיות פושרות להכנסות בהיקף של 65–70 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2009, המצביעות על קיפאון בקצב הצמיחה שלה. ואולם, גורמים בשוק מעריכים כי ברבעונים הבאים של השנה עשויה החברה להציג הכנסות נמוכות עוד יותר, שיקשו עליה עוד יותר לעלות מחדש על פסי רווחיות.

כמה ימים קודם לכן בוטל שיתוף הפעולה האסטרטגי של אלווריון עם נורטל, אחרי שיצרנית ציוד התקשורת הקנדית ביקשה מבית המשפט להיכנס לתוכנית הגנה מפני נושים בשל אי־יכולתה לעמוד בהתחייבויותיה. הביטול הסב לאלווריון הפסד הכנסות בהיקף של 2.4 מיליון דולר.

תגיות