אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
זינוק של 15.9% בביקוש לעובדים במרץ לעומת חודש פברואר צילום: צביקה טישלר

זינוק של 15.9% בביקוש לעובדים במרץ לעומת חודש פברואר

בחודש מרץ נרשמו בשירות התעסוקה 24.2 אלף דרישות לעובדים. בהשוואה לחודש המקביל אשתקד מדובר בעלייה של 6.1%

20.04.2009, 10:12 | כתב כלכליסט

עלייה של 6.1% בביקוש לעובדים לעומת החודש המקביל אשתקד נרשמה בלשכות התעסוקה במרץ 2009. בסך הכל התקבלו 24.2 אלף דרישות לעובדים בחודש זה. בהשוואה לחודש פברואר - אז התקבלו 20.9 אלף דרישות לעובדים - מדובר בעלייה בשיעור של 15.9%. כמחצית מהדרישה למשרות הינה לעובדים בלתי מקצועיים. מספר המשרות לעובדים מקצועיים מסתכם ב-13,381.

במחוז הצפון בניגוד לשאר חלקי הארץ, חלה ירידה במספר הבקשות לעובדים, זאת ככל הנראה בשל הזהירות בה נוקטים המעסיקים בקליטת עובדים נוספים לאור צמצום התעסוקה באזור וסגירת מפעלים.

מנכ"ל שירות התעסוקה יוסי פרחי אמר כי "העלייה בביקוש לעובדים בחודש מרץ היא תוצאה של שני גורמים עיקריים. הגורם הראשון – דרישה מוגברת לעובדים במקצועות המכירות והשירותים בגין חג הפסח. הגורם השני הינו פעילות מוגברת ואינטנסיבית של עובדי שירות התעסוקה בקרב המעסיקים והגדלת חלקו של שירות התעסוקה כגורם המסדיר את שוק העבודה".

ניתוח הנתונים ההיסטוריים מלמד כי החל משנת 2004 הסתמנה עליית מדרגה במספר ה"דרושים" שנרשמו בשירות התעסוקה, בהשוואה ל- 4 השנים הקודמות. זאת כתוצאה מהצמיחה בפעילות הכלכלית וכמו כן גם כתוצאה מהמאמצים שבהם שירות התעסוקה פעל להידוק והרחבת הקשר עם מעסיקים.

בשנת 2008 הסתכם מספרם של הדרושים בשיא של 22.3 אלף, עליה של 2.4% בהשוואה לשנת 2007 (עלייה של 518 דרושים). ברבע הראשון של שנת 2009 נרשמה ירידה בשיעור של 2.5% בלבד ומספר הדרושים הסתכם ב- 21.7 אלף, זאת כאמור בעקבות הגדלת מעורבות שירות התעסוקה בפעילויות ההשמה במשק ולמרות המיתון והירידה בסך הדרישה לעובדים במשק.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
כלכלה זה ביטוי של האגואיזם שלנו.
הבורסה היא משחק. היא יכולה לזנק כלפי מעלה ללא שום חשבון, ללא שום קשר למציאות. האם בעלי הפירמידות הפיננסיות הפסיקו לבנות אותן?! בינתיים כולם חושבים שבעלי ההון נפלו, אבל למעשה הם "בולעים" מיליארדים, שמזרימות להם הממשלות, וממשיכים לבנות פירמידות, רק בתחכום גדול יותר. בינתיים האגואיזם חוגג את נצחונו. הוא לא נרפא ולא תוקן במאומה. הוא ממשיך בעבודתו ומכין עבורנו את המכה הבאה. אם אתה חושב שהכול הסתדר ונרגע, זה המצב הגרוע ביותר. זה מזכיר אויב שאינך מכיר אותו, שבינתיים מקיף אותך. אתה יכול להיות בטוח שבסופו של דבר הוא ינצח ויהיה גרוע הרבה יותר! אין ווסת (רגולטור) לאגו הגדל. הרי הכלכלה איננה מדע. היא הולכת בעקבות האגו של האדם. כל הכלכלה מבוססת על איך לשלם פחות ולקבל יותר, ואם אפשר, אפילו בלי לשלם, אלא לקחת בחינם. כלכלה זו "גניבה חוקית". הרי מהו החוזה שבינינו? שאני נותן לך בלית ברירה, תמורת מה שאתה נותן לי, משום שכרגע אני לא מסוגל לקחת את זה ממך בכוח, כלומר לא בעסקת חליפין. כלכלה זה ביטוי של האגואיזם שלנו. האגואיזם גדל כל הזמן ואיננו מעוניין להתחבר עם אף אחד. הוא מזלזל בכולם ורוצה לנצל את כולם. איזה ווסת יכול להיות כאן?! ווסת בין האגואיזם לבין היחסים בין בני האדם מסתכם בקיום שני כללים: "אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך" ואחר-כך "ואהבת לרעך כמוך". האם כולם מחפשים כיום את הווסת בכיוון זה?! ברור שלא. לכן הם לא ימצאו שום ווסת. בפעם הבאה תגיע מכה הרבה יותר "איכותית", והיא לא חייבת בהכרח להיות מהמערכת הפיננסית או מהבורסה או מהבנקים, היא יכולה לבוא כאסון טבע, מגפה וכו'. ההפוגה זמנית, כי עדיין לא תיקנו דבר, אלא רק התחלנו להבין את מצבו החדש של העולם. לכן זה לא סוף או הפוגה של המשבר, אלא תחילתה של המכה החדשה הבאה. התהליך מואץ, הגל השני לא רחוק מאיתנו.ידיעות נוספות בנושא: המשבר הכלכלי העולמי
גלית  |  20.04.09
8.
דרוש רגולטור לאגו
זה רק עניין של אגו - כבוד עצמי, אילו היינו פחות דואגים לספק את האגו ויותר דואגים לזולת המצב היה משתנה פלאים. אנו יכולים להוריד רמת חיים ולחיות מעולה, להוריד משכורות ועדיין יהיו כאלה שיחזיקו שתי מכוניות ושלוש. השאלה היא אם כל אחד מאיתנו מסוגל לווסת את האגו שלו למען הזולת, פשוט לאהוב את הזולת לדאוג לו ולא רק לעצמי. אז ודאי שלא היינו נאלצים לצפות בטוב ליבם של בעלי ההון המתנדבים בבתי תמוחי כי לא יהיו כאלה!!!!
דנית , צפון  |  20.04.09
לכל התגובות